23.05.2018
На 22 май в Щаба на Сухопътните войски се проведе среща с делегацията от Многонационалната дивизия “Югоизток” – Румъния (HQ MND-SE), която е на посещение в нашата страна.
Начело на 9-членната румънска делегация бе бригаден генерал Даниел Петреску - командир на дивизията, а от българска страна срещата бе водена от бригаден генерал Валери Цолов – заместник-командир на Сухопътните войски. В обръщението си към румънските си колеги той подчерта приноса на HQ MND-SE за консолидиране на източния фланг на НАТО, за обезпечаване сигурността на територията и населението на държавите-членки. Изтъкнати бяха и неуморните усилия на личния състав, 3-ма от които са от Сухопътните войски на Българската армия, допринесъл за достигане на пълни оперативни способности на структурата на 22.03.2018 година.
         От свое име бригаден генерал Петреску благодари за възможността за среща в Щаба на Сухопътните войски, като изтъкна ... още
23.05.2018
Стрелби с въоръжението на танк Т-72 на Учебен полигон „Ново село” проведоха танковите роти от Центъра за подготовка на специалисти (ЦПС) – Сливен през месец май.
На 22 май стрелбите наблюдаваха заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов, командващият Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов, директорът на служба „Военна полиция” бригаден генерал Борислав Сертов, директорът на ТД на ДАНС-Сливен Николай Чиликов, директорът на РС на Военна полиция-Сливен полковник Диян Цветков.
Присъстваха и бивши командири на 13-та бронетанкова бригада,  наследник на която е Центърът за подготовка на специалисти. По покана на сегашния командир специални гости в този ден бяха офицерите от запаса генерал-лейтенант Иван Добрев, бригаден генерал Цветан Харизанов, полковник ... още
21.05.2018
Днес, 21май от 12.00  часа,  101 алпийски полк - Смолян отбеляза  храмовия  празник на параклиса на формированието „Св. Св. Константин и Елена” .  Отец Иван отслужи  молебен за здраве и благоденствие на личния състав и освети курбан, който бе раздаден за здраве на всички присъстващи.
На тържеството присъстваха заместник-областният управител Владимир Гърбелов, председателят на общинския съвет инж. Димитър Кръстанов, командири на военни формирования от Сухопътните войски, представители на службите за национална сигурност и местния бизнес, както и много граждани и гости на Смолян. Поздравления по случай храмовия празник на полка  бяха получени от командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
 
 
18.05.2018
На 16.05.18 г. на УП „Ново село” се проведе стрелба с щатен изстрел от 2-ра танкова рота на 61 танков батальон от състава на Центъра за подготовка на специалисти.
Военнослужещите, участващи в занятието, демонстрираха своите бойни умения пред любопитните погледи на ученици от община Котел. Командването на ЦПС съвместно с Военно окръжие-Сливен създадоха много добра организация за провеждане на мероприятието като част от задължителната начална военна подготовка на учениците от 9-ти и 10-ти клас от региона.
Обучаемите се срещнаха с командира на ЦПС полковник Любомир Вачев, след което им бе изнесена кратка беседа от заместник-командира на 61 танков батальон майор Евтим Максимов, който ги запозна с особеностите на упражненията,  военната техника и въоръжението, с което се борави.
След завършване на стрелбите на ротата шест военнослужещи - курсанти, випускници на НВУ „Васил Левски” – Велико Търново, проведоха държавния си изпит пред ... още
18.05.2018
Съгласно Плана за съвместна дейност между 61 Стрямска механизирана бригада и клуб „Приятели на армията“ през Учебната 2017/2018 г., на 17.05.2018 г.  в района на формированието се проведе  заключителното военно-приложно състезание, в което участваха  децата от петте секции на клуба с девет отбора от средните училища от градовете Карлово и Сопот. То бе организирано от главните сержанти на военните формирования на бригадата в район Карлово съвместно с клубния съвет под ръководството на изпълняващия длъжността главен сержант на бригадата старшина Милен Памуков.
Заместник-командирът на 61 Стрямска механизирана бригада полковник Деян Дешков откри състезанието  с „Добре дошли!”  и пожела успех на всички  с достойна победа за най-добрите.
Темата на състезанието бе „Единна пътека с препятствия” и в него взеха участие девет отбора от по петима състезатели – ученици от средния курс на обучение, а етапите ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени