02.03.2018
На 27 и 28 февруари 2018 г., във военно формирование 42600 – Мусачево, се проведе учебно – методически сбор с  офицерите специалисти по ядрена, химическа и биологическа защита и екология от Сухопътните войски. В сбора взеха участие офицери специалисти по ЯХБЗ  от военни формирования 42600 - Мусачево, 22790 –Горна Оряховица, 24150 – Стара Загора, 34750 – Карлово, 34200 – Шумен и 24490 – Асеновград.
В продължение на два дни участниците бяха запознати с актуални и ключови теми в областта на ядрената, химическа и биологическата защита, развитието на системите за радиационно и химическо разузнаване, ранно предупреждение, мониторинг, действие на ротата за ЯХБЗ в настъпателния бой в състава на механизирана бригада и др.
За обмяна на опит в областта на ядрената, химическата и биологическата защита, на посещение бяха военнослужещите от Американската армия  майор Оуен Дърам - оперативен офицер от Пехотата на САЩ и  ... още
01.03.2018
 На 27 и 28 февруари 2018 г. се проведе ежегодният сбор на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов на тема „Развръщане и използване на Сухопътните войски в условия на развиваща се военно-политическа криза и прерастването й във въоръжен конфликт”.
В конференцията участваха Ръководството на Сухопътните войски, началниците на отдели и сектори в Командването на СВ и командирите на военни формирования от войските. Присъстваха и представители на други структури като МВР, дирекция „Стратегическо планиране, дирекция „Операции и подготовка“ Служба „Военна информация“, Военна академия.
Командирът на Сухопътните войски генерал - майор Михаил Попов в своето обръщение към участниците подчерта, че съвременната среда на сигурност още дълго време ще запази своя динамичен и противоречив характер, а новите рискове и заплахи поставят на сериозно изпитание способностите на държавите и организациите за своевременна и адекватна ... още
01.03.2018
Честванията по повод Националния празник ще започнат в 17.15 ч. на 2-ри март в гр. Хисаря с участието на военния духов оркестър на 61-ва механизирана бригада - Карлово в празничен концерт в града, а от 19.00 ч. карловци ще участват в провеждането на тържествена проверка – заря в Сопот. С ритуал по поднасяне на венци и издигане на националния флаг на Република България в Първомай ще отбележат празника на 2-ри март от 17,30 ч. военнослужещите от в.ф.24490 – Асеновград.
На 3-ти март военнослужещите от 61–ва бригада ще участват в следните ритуали: - церемония по издигане на националното знаме на площад „Севтополис“ в Казанлък от 09.30 ч., от 10.30 ч. ще издигнат националния флаг и знамето на община Карлово на площад „20 – ти юли“ в града.  От 11.30 ч. е началото на тържественото честване на Националния празник на връх Шипка, С тържествена проверка заря с участието на военнослужещите от 2-ра механизирана бригада и в.ф.24620 - ... още
28.02.2018
До 17:00 часа днес продължиха действията на военнослужещите от състава на формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за действие при тежки зимни условия на 55 инженерен полк - Белене, които сутринта потеглиха към селата Лозица, Любеново и Въбел, община Никопол за да окажат съдействие на хората там,тъй като  достъпът бе прекъснат поради обилния снеговалеж и навявания.
Под ръководството на капитан Йордан Йорданов военнослужещите разчистваха пътни участъци от с. Лозица до град Никопол и доставиха стоки от първа необходимост и лекарства на хората от село Любеново. Изтеглен бе снегорин, затънал в дълбоките преспи в близост до селото.
 
 
 
28.02.2018


Военнослужещи и техника от 55-и инженерен полк трети ден продължават да оказват помощ на населението в област Плевен в усложнената зимна обстановка. След искане на областния управител на област Плевен и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, днес те ще разчистват пътни участъци между селата Лозица, Любеново и Въбел, община Никопол. В снежните преспи там има закъсала снегопочистваща техника и автомобили.
 
Снощи, след обявеното частично бедствено положение на територията на Община Белене, военнослужещи от формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за действие при тежки зимни условия на 55-и инженерен полк, под ръководството на капитан Николай Йорданов, в продължение на 5 часа разчистваха пътни участъци от снежни преспи и снегонавявания. Спасен бе бедстващ човек в местността „Хидротехнически комплекс” в северозападните покрайнини на град Белене. Разчистени бяха пътни ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени