16.05.2017
В района на 61-ва Стрямска механизирана бригада днес, 16.05.2017 г.,  се проведе  заключителното военноприложно състезание, в което участваха  децата от петте секции на клуба от средните училища в градовете Карлово и Сопот. Турнирът бе организиран от главните сержанти на военните формирования на 61-ва мбр в район Карлово съвместно с клубния съвет под ръководството на изпълняващия длъжността главен сержант на бригадата старшина Стойчо Коларов.
Командирът на 61 Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Пламен Йорданов откри състезанието, приветства участниците с „Добре дошли”, пожела успех на всички и достойна победа за най-добрите.
Темата на състезанието бе „Единен армейски тест” съгласно Програмата за физическа подготовка и спорт в Българската армия. Участниците показаха своите физически умения при изпълнение на четирите дисциплини от теста:
коремни преси за 1 минута; лицеви опори за 1 минута; бягане ... още
12.05.2017
Вчера, 11.05.2017 г., в град Брацигово се проведе тържествена проверка-заря по повод честването на 141 години  от Априлското въстание в Брациговски въстанически пункт.
Мероприятията започнаха с шествие от сградата на общината до мемориален парк „Априлци” и  ритуал по поднасяне на венци пред паметника на Васил Петлешков.
Кулминацията на честването бе тържествената проверка-заря, в която взеха участие военнослужещи от 4-ти Артилерийски полк – Асеновград и представителният духов оркестър на Военновъздушните сили.  
На честванията присъстваха представители на държавната и местната власт, на Българската православна църква, жители и гости на Брацигово, заместник-командирът на 4-ти Артилерийски полк подполковник Красимир Ташев и командирът на военно формирование 28000 – Граф Игнатиево бригаден генерал Иван Лалов.
11.05.2017
Военен ритуал по издигане на националното знаме по случай празника на град Ловеч бе проведен днес, 11.05.2017 г.,  пред Катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий” в града. В него взе участие почетен караул от военно формирование 42800 – гр. Плевен.
Приемащият строя капитан Филип Асланов поздрави военнослужещите, след което лейтенант Лора Ралева издигна националния трибагреник.
На тържеството присъстваха кметът на град Ловеч Корнелия Маринова, представители на общинската власт, граждани и гости на града.
 
11.05.2017
В Центъра за подготовка на специалисти (ЦПС)-Сливен бяха проведени комплексни занятия с деветокласници и десетокласници от СПГ по строителство и геодезия “Арх. Георги Козаров” и с девети клас от Националната художествена гимназия „Димитър Добрович". Часовете през месец май 2017 г. са по план-график за учениците от средните училища и са във връзка със задълженията на гражданите по отбраната на страната за учебната 2016/2017 г.  
Занятията се провеждат от офицери на Центъра за подготовка на специалисти и се организират от Военно окръжие –Сливен.
По време на своето обучение учениците се запознаха с част от стрелковото оръжие, което е на въоръжение в Българската армия, разгледаха музея на формированието, а също и разположената на открито експозиция от бронирана техника.
10.05.2017
Copyright © 2017 Сухопътни войски. Всички права запазени