02.05.2017
По случай 141-та годишнина от Априлското въстание на 30.04.2017 г. в Клисура се проведоха мероприятия с участието на представителни формирования и военния духов оркестър от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада.
Вечерта в църквата „Свети Николай”, където са събрани костите на част от героите,  бе отслужена панихида в памет на клисурци, взели дейно участие в Априлското въстание. По същото време се състоя празничен концерт на площада в града, представен пред гражданството и гостите.
Мероприятията продължиха с тържествена проверка /заря/ с участието на представителни роти от военно формирование 34750-Карлово и военния духов оркестър на бригадата. Под звуците на „Срещен марш” строя прие командирът на 61 Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Пламен Йорданов.
Да се преклонят пред живота и делото на клисурци на площада се събраха родолюбиви граждани и много гости от цялата страна, които запомниха думите от поздравителния ... още
02.05.2017
Представителни блокове от военно формирование 24490-Асеновград участваха в провеждането на тържествена проверка (заря) в град Панагюрище на 01.05.2017 г. по повод честването на 141 години от Априлската епопея.
Вечерта на площад „Двадесети априлий” 150 военнослужещи от военно формирование 24490 под съпровода на  Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили посрещнаха главното знаме на Априлското въстание от Панагюрски революционен окръг.
По-късно президентът на Република България и върховен  главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев бе посрещнат от полковник Лъчезар Мишев – командир на 4-ти артилерийски полк. Президентът отдаде почит на бойното знаме на полка, след което прие строя на представителните роти и рапорта на командващия зарята майор Недялко Киров – командир на 3-ти реактивен дивизион от състава на 4-ти артилерийски полк.
В прочувственото си и емоционално слово кметът на община Панагюрище Никола Белишки ... още
27.04.2017
 
„В навечерието сме на един от най-хубавите празници – Денят на Свети Георги Победоносец... Ден, в който ние се обръщаме към историята, към славните традиции и победи на българската войска, към героизма и величието на българския войник” – започна своето обръщение изпълняващият длъжността командир на Сухопътните войски бригаден генерал Михаил Попов по време на тържественото събрание-концерт по случай 6 май, което се проведе днес, 27 април 2017 г., в командването на Сухопътните войски.
За постигнати високи резултати в служебната дейност, показани личностни и професионални качества, проявено усърдие и трудолюбие бригаден генерал Попов награди с „Обявяване на благодарност” командирите на пряко подчинените на командването на СВ и с предметни награди 25 военнослужещи и цивилни служители.
В края на своето слово бригаден генерал Попов благодари на целия личен състав, „който прави толкова много с толкова малко” и пожела ... още
26.04.2017
Вчера, 25.04.2017 г., военнослужещите от модула за „Пожари” на военно формирование 28610 и служителите от Районна служба за пожарна безопасност и защита на населението - София проведоха съвместно занятие  съгласно Плана за дейността на  формированието.
По време на занятието беше показано оборудването на модула и снаряжението и техниката на служителите от РСПБЗН. Военнослужещите от модула за „Пожари“ тестваха екипировката и показаха действия с оборудването.
Командирът на военно формирование 28610 подполковник Христо Начев и заместник-началникът на РСПБЗН главен инспектор Лефтер Лефтеров обсъдиха съвместни действия  за създаване на организация и временни щабове при пожари.
25.04.2017
Днес, 25.04.2017 г., в Центъра за подготовка на специалисти, с командир полковник Любомир Вачев, започнаха първите учебни часове за новата група обучаеми военнослужещи от Сухопътните войски по втори модул – „Специална военна подготовка” за придобиване на военноотчетна специалност и квалификация. Те бяха посрещнати, настанени и запознати с учебно-материалната база, получиха начален инструктаж за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд, извършено бе организационно-строево сглобяване, зачислено им бе оръжие.
Обучението е за командири на механизирани отделения и за командири на танкови екипажи. То ще бъде съпроводено от текущо оценяване и ще приключи на 02.06.2017 г. след полагане на изпити пред комисия.
Военнослужещите са от формирования на Сухопътните войски в градовете Благоевград, Казанлък, Карлово, Сливен, Смолян, Стара Загора, Хасково и Ямбол.
Copyright © 2017 Сухопътни войски. Всички права запазени