17.04.2018
Днес, 17.04.2018 г., в Десети механизиран батальон- Враца, от състава на Бригадното командване - Благоевград, се проведе военно обучение на ученици от 9 и 10 клас от общините Враца, Мездра и Бяла Слатина.
Учениците разгледаха специално обособените учебни центрове на строевия плац, където се запознаха с оръжието и техниката на въоръжение в Бригадното командване.
Интерес предизвикаха и лекциите, свързани със 140-годишната история на Българската армия, както и основните мисии и задачи, които изпълнява Десети механизиран батальон.
 
17.04.2018
  Военнослужещи от Бригадното командване в Благоевград и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски взеха участие вчера, 16.04.2018 г., в тържествено честване на 102 години от освещаването на военен паметник-чешма „Дрангова чешма”. Паметникът се намира в село Дрангово, община Петрич и е посветен на загиналите войници от 5-ти пехотен Македонски полк на 11-та пехотна Македонска дивизия по време на Първата световна война (1914 - 1918).
Отбелязването на годишнината започна в храма „Света Петка” със заупокойна панихида,  на която присъстваха командването и военнослужещи от състава на формированието.
След построяване на почетния караул пред паметника, тържеството продължи с ритуал по полагане на венци и цветя от името на кмета на община Петрич Димитър Бръчков, председателя на Общинския съвет, командира на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев, командира на 3 механизиран батальон – Благоевград подполковник Кирил ... още
15.04.2018
Вчера, 14.04.21018 г. в гарнизонен военен клуб - Смолян аташето по отбрана на САЩ полковник Шанън Джонсън се срещна  със семействата на военнослужещите от състава на 101 алпийски полк, които в момента са на мисия в Афганистан. На нея основния инициатор за реализирането на това събитие, полковник Шанън Джонсън, изказа своята благодарност към професионализма и себеотдаването,които българските военнослужеши проявяват по време на мисията си, както и към техните семейства, за подкрепата която им оказват.
 
 Децата на военнослужещите участваха и се забавляваха в различни игри и състезания. Благодарност към близките на военнослужещите изказа и командирът на 101 алпийски полк полковник Димитър КАЦАРОВ.
 
13.04.2018
На 12 и 13 април 2018 г. 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово бе домакин на държавния военен  шампионат по дуелна и щафетна стрелба със 7,62 мм АК, който се проведе на УЦ „Анево“. В шампионата взеха участие представителните отбори на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, 61-ва механизирана бригада, 2-ра механизирана бригада, 68-ма бригада „Специални сили“ , служба „Военна полиция”, ВА „Г. С. Раковски” , ВВМУ „Н. Вапцаров” и НВУ ”Васил Левски”.
Командирът на 61 мбр бригаден генерал Пламен Йорданов откри турнира, като приветства отборите и им „пожела съревнованието да премине в спортсменски дух и победа за най-добрите“. Главен ръководител на шампионата бе полковник Венелин Дерибеев от дирекция „Социална политика“ в МО.
След оспорвана борба най-високи резултати в щафетната стрелба със 7,62 мм АК показа отборът на 68 бригада ... още
13.04.2018
Вчера, 12.04.2018 г., военнослужещи от Бригадното командване и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски взеха участие в тържествена проверка - заря по случай празника на град Сандански.
Председателят на Народното събрание на Република България Цвета Караянчева прие строя на военнослужещите и рапорта на командващия зарята подполковник Кирил Спаневиков - командир на Трети механизиран батальон - Благоевград. В знак на добро партньорство и с пожелание за успешна съвместна работа тя връчи на кмета на община Сандански  Кирил Котев плакет на Народното събрание.
На честването присъстваха и областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, народни представители от 44-то Народно събрание, командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев, кметове на общини, много граждани и гости на града.
 
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени