11.01.2018
Празника на военното разузнаване и празник на 1-ви разузнавателен батальон от състава на Сухопътните войски  честваха днес, 10.01.2018 г., в Свобода.
Празничният ден  започна с посрещане на бойното знаме в киносалона на военното формирование. Командирът подполковник Минчо Минев приветства с празнично слово личния състав и гостите и награди отличили се през годината военнослужещи и цивилни служители от формированието. Тържеството продължи с празнична програма, организирана съвместно с Военен клуб гр. Чирпан.
      Гости на празника бяха бригаден генерал Борислав Сертов – директор на служба „Военна полиция”, комисар Стоян Колев – Директор на ОУ ПБЗН Ст. Загора, старши комисар Георги Хаджиев – директор на областна дирекция на МВР – Ст. Загора,  полковник Петър Петров – началник на отдел в КСВ, командири на военни формирования, Кичка Петкова – кмет на гр. Чирпан, представители на всички ... още
09.01.2018


От днес, 9 януари, започват анализите на резултатите от подготовката на командирите, щабовете и военните формирования на Сухопътните войски за учебната 2017 г., които вече приключиха  в Единния център за начална подготовка (ЕЦНП) – Плевен и в Първи разузнавателен батальон – Свобода.
В Плевен анализът бе проведен в присъствието на началника на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов, на който командирът на формированието полковник Николай Бешев отчете изпълнението на задачите  по трите основни мисии на Българската армия, както и постигнатите резултати по бойната подготовка за 2017 г.
         От своя страна бригаден генерал Караиванов благодари от името на командира на  Сухопътните войски на целия личен състав за положените усилия през изминалата година и изрази увереност, че всички военнослужещите и цивилни служители и през ... още
08.01.2018
Днес, 08 януари 2018 г., във военните формирования на Сухопътните войски бе открита учебната 2018 година. Мероприятията започнаха с посрещане на бойното знаме и приемане на строя от командирите, с поздравления към личния състав и продължиха с равносметка на изминалата 2017 г. и предстоящите пред военнослужещите от формированията през 2018 г. задачи.
08.01.2018
Днес, 8-и януари, военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада участваха съвместно с община Карлово в честването на 140 години от освобождението на града.
Честването започна с поднасяне на цветя пред Пулевата къща, в която се е намирал щабът на руската армия и е отсядал генерал Павел Карцов. Слово за героизма на руските воини и българските опълченци, дали живота си за освобождението на града, произнесе директорът на историческия музей Мария Деянова.
Тържествата продължиха с шествие до паметника на генерал Карцов, където подвигът и саможертвата на освободителите бяха почетени с поднасяне на венци и цветя. Слово за битката при Троянския проход произнесе полк. о.з. доц. д-р Петър Ненков.
На ритуала присъстваха  д-р Емил Кабаиванов – кмет на община Карлово, бригаден генерал Пламен Йорданов – командир на 61 Стрямска механизирана бригада, народни представители, представители на местната власт, военнопатриотичните организации, ученици и ... още
08.01.2018
В курортен комплекс Пампорово от  03 до 06.01.2018 г. инструктори от Българската ски федерация проведоха специализиран ски курс с 32 военнослужещи. Тази съвместна подготовка е продължение на дългосрочното сътрудничество между Българската Федерация по ски и 101 алпийски полк от Сухопътните войски.
По време на курса военнослужещите повишиха уменията си за спускане по изключително стръмни склонове, като определените групи за подготовка, според своите способности, провеждаха специализирани занятия.
Уменията за действие със ски в планината са необходими на основна част от участниците в курса, които през месец март 2018 г. ще участват в учението CAPRICORN-2018 в Австрия. След завършване на активния сезон през месец април 2018 г. Българската Федерация по ски отново ще проведе специализиран курс с алпийците от Смолян за доусъвършенстване на подготовката.
          

 
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени