18.12.2017


На 15.12.2017  г. на строевия плац във военно формирование 22160 – гр. Плевен се проведе ритуал по полагане на военна клетва на български граждани без военна подготовка – курсисти по чл. 59 от Закона за резерва на Въоръжените сили на Република България.
В словото си началникът на гарнизон Плевен полковник Николай Бешев поздрави курсистите и подчерта значението на военната клетва за всеки български гражданин. С клетвата завърши едномесечния курс по начална военна подготовка съгласно утвърдена програма с изучаване на основните войскови дисциплини – тактическа, огнева, строева и физическа подготовка. Обучението приключи с полагане на изпити по основните дисциплини, като на успешно завършилите курсисти бе издадено удостоверение за завършване на подготовката и възпоменателни значки от името на министъра на отбраната.
Основната мотивация за участието на момчетата и момичетата в тази военна подготовка е интереса към военното дело. Общо 54 ... още
15.12.2017
Военнослужещите от 101-ви алпийски полк – Смолян, съвместно с Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование, участваха в коледно тържество за деца със специални потребности и приятели от областта днес, 15 декември 2017 г. Военнослужещите осигуриха подаръци на всички 180 деца, които им бяха раздадени от Дядо Коледа и Снежанка. Благодарност към 101-ви алпийски полк изказаха кметът на Община Смолян Николай Мелемов и директорът на Регионалния инспекторат по образованието Мария Семерджиева. Празникът се проведе в Родопския драматичен театър и на него присъстваха още командирът на 101-ви алпийски полк полковник Димитър Кацаров, директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ - Петя Пампорова и други гости.
14.12.2017
    Днес, 14.12.2017 г., военнослужещи от формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за разузнаване, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси от състава на 55 инженерен полк, с ръководител капитан Антон Делчев, извършиха  разузнаване и обезопасяване на ръчна граната, тип бухалка, с дължина  28 см., намерена в тревна площ в с. Щърково, обл. Пазарджик.
Откритият боеприпас бе транспортиран и унищожен на обезопасено и съгласувано с органите на МВР място.
12.12.2017


„Добре дошли в Командването на Сухопътните войски. За мен е изключително приятно да се видим днес тук след ползотворната ни съвместна работа през 2017 г.“, каза днес, 12 декември, генерал-майор Михаил Попов на срещата с представителите на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, която се състоя в Командването на Сухопътните войски. Той запозна гостите с изпълнените задачи по трите мисии, окомплектоването на формированията с всички категории военнослужещи и мерките, които се предприемат от политическото и военното ръководство за неговото преодоляване, както и с развитието на Инвестиционния проект на Сухопътните войски.
          В срещата участваха председателят на военнопатриотичната организация генерал от запаса Златан Стойков, заместник-председателите генерал-майор от запаса Васил Върбанов, полковник от запаса Чавдар Петров,  полковник от запаса Христо Симеонов, главният секретар ... още
11.12.2017
Тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 140 години от Плевенската епопея се проведе на площад „Възраждане“ пред Параклис – мавзолей „Свети Георги победоносец” в Плевен вчера, 10 декември 2017 г. Събитието събра стотици жители и гости на града, които отдадоха своята почит към паметта на загиналите за освобождението на града.
Сред присъстващите бяха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на правосъдието Цецка Цачева, народни представители от 44-ото Народно събрание на Република България,  парламентарна делегация от Съвета на Федерацията и Държавната дума на Руската федерация, посланиците на Руската федерация Анатолий Макаров, на Румъния  Йон Гъля, на Република Беларус Владимир Воронкович, официални делегации от руските Москва и Ростов на Дон и украинския град Николаев, членове на Инициативния комитет за честване на 140 години от Плевенската епопея, стотици граждани. Централният площад на Плевен се изпълни ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени