НОВИНИ
1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 367
05.09.2017
30 военнослужещи от 42-ри механизиран батальон – Ямбол, с 3 единици техника, се включиха в дейностите за овладяване на последствията и ликвидиране на тлеещи огнища на терена на потушения голям пожар в землището на селата Савино и Меден Кладенец, област Ямбол, днес, 05.09.2017 г.
Формированието на батальона за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия при пожар е приведено в действие в 11.00 часа, след отправено искане от областния управител на област Ямбол и заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. С гумени тупалки, лопати и пръскачки военнослужещите се включиха в ограничаване възможността за възобновяване на пожар, както и ликвидиране на тлеещи огнища във вътрешността на горския масив.
Действията на военнослужещите се ръководят от капитан Захарий Димитров.
 
04.09.2017
Приключи подготовката на рота от състава на военно формирование 42 800 –  Плевен за включване в междинния резерв за участие в операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „Алтеа“. Тактико-специалното учение на ротата се проведе на военен полигон в района на гр. Плевен.
Помощник-национален командир на контингента от междинния резерв е подполковник Пламен Горанов, а командир на ротата - капитан Евгени Петров.
В периода септември 2017 г. – февруари 2018 г. ротата от състава  на Сухопътните войски застъпва в дежурство за поддържане на готовност за активиране и развръщане в зоната за сигурност в рамките на операция „Алтеа“.
Приключи подготовката на рота от състава на военно формирование 42 800 –  Плевен за включване в междинния резерв за участие в операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „Алтеа“. Тактико-специалното учение на ротата се проведе на военен полигон в района на гр. ... още
04.09.2017
Взвод от 31-ви механизиран батальон - Хасково, от състава на 2-ра механизирана бригада, участва в международното учение “AGILE SPIRIT 17”, което се провежда в периода 03 – 11.09.2017 г. в Грузия. Ръководител на взвода, който се състои от близо 30 военнослужещи, е майор Пламен Кирилов – заместник-командир на 31 мб.
На учебен полигон Орфоло военнослужещите ще проведат различни тренировъчни полеви занятия – изграждане и заемане на наблюдателни постове, изпълнение на задачи в настъпление и отбрана, провеждане на контраатака, както и организиране и провеждане на задачи по смяна на формирования по време на операция, медицинска евакуация, разузнавателни операции, прочистване на обект.
  В учението на НАТО с партньорски държави участват над 1500 военнослужещи от седем държави – САЩ, Румъния, Украйна, Грузия, Латвия, Армения и България. В учението, освен механизирани формирования, ще се включат и танкови, специални сили и авиация. Целта е ... още
04.09.2017
Тържествено честване на 70-годишнината от създаването на Димитровград се проведе на 2 септември 2017 г. Военнослужещи от 31-ви механизиран батальон, от състава на 2 механизирана бригада, участваха в ритуал по издигане на Националния флаг на площад България в града.
На празника от създаването на „Града на младостта” присъстваха омбудсманът Мая Манолова, областният управител на Хасково Станислав Дечев, кметът на Хасково Добри Беливанов, депутати, кметове на побратимени с Димитровград общини от Сърбия, Турция, Хърватия, стотици граждани и гости.
Тържественото честване продължи с уникален светлинно-звуков 3D спектакъл и празничен концерт.
 
01.09.2017
На 01.09.2017 г. се навършват 12 години от създаването на единственото формирование за гражданско-военно сътрудничество в състава на Сухопътни войски на Българската армия. Рота „Гражданско-военно сътрудничество“, с командир  капитан Милен Раданов, е  част от батальона за осигуряване – София. За празника, който ще се състои тази вечер, са отправени покани към представители на Български Червен Кръст, Върховен комисариат на бежанците на ООН в България, Международна Организация за Миграция, Дирекция „Жандармерия“, Американското посолство, Клуб на потомците на офицерския корпус на Царство България „Един завет“ и други приятели на формированието. Поздравителни адреси са получени от началника на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов, подполковник Христо Начев - командир на военно формирование 28 610  и от ръководството на Българския червен кръст, с което ротата си сътрудничи в различни дейности. Последната от ... още
Copyright © 2017 Сухопътни войски. Всички права запазени