НОВИНИ
1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 341
09.02.2017
         Днес, 09.02.2017 г., във 2-ра механизирана бригада беше представен подполковник Брандън Пресли - Сухопътно аташе на САЩ в Република България. На срещата присъства и полковник Джеймс Суорц.
         Командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов изнесе брифинг, с който запозна гостите с историята, мисията и задачите, структурата и подготовката на бригадата.
         Аташетата посетиха и 38 механизиран батальон от състава на               2 механизирана бригада, където се запознаха с образци техника, с които е окомплектован батальона.
         Бригаден генерал Костадин Кузмов връчи плакети на гостите.
 
09.02.2017
Тази сутрин около 7,20 ч. на път за работа трима военнослужещи от военно формирование 52740 Хасково от състава на Втора механизирана бригада са оказали съдействие при станала катастрофа. Младши сержант Христо Кюркчиев и редниците Даниел Господинов и  Ангел Тончев са пътували от Димитровград за Хасково, когато са видели автомобил Мерцедес обърнат по таван. Те веднага са спрели и подали сигнал на спешен телефон 112, след което до пристигането на КАТ и Спешна помощ са помогнали на шофьора да излезе от колата и са му оказали първа помощ. За щастие мъжът не е сериозно пострадал. С цел предотвратяване възникването на пожар един от военнослужещите е влязъл във все още работещият автомобил, за да изгаси двигателя.
Военнослужещите са съдействали и за безпроблемното преминаване на останалия пътен трафик.
07.02.2017
Приключиха срещите в област Кюстендил на две тактически групи от „Рота за гражданско-военно сътрудничесто” от военно формирование 28610-София с местната администрация. Целта бе да се изготви оценка на критичната инфраструктура, да се обсъди риска от бедствия, да се подобри координацията между отделните структури, да се разпределят и прецизират отговорностите на всички заинтересовани страни съобразно с техните компетенции, както и да се повиши активността им на национално, регионално и местно ниво.
На проведените срещи с част от местната администрация бяха обсъдени въпроси за пътна инфраструктура, жп инфраструктура, водоснабдяване, електроснабдяване, бежански поток, демографски срив, етнически състав.
На всяка една от проведените срещи бяха изказани благодарности към подполковник Иван Иванов, командир на военно формирование 26400 Благоевград за доброто съвместното сътрудничество и подкрепа.
По предложение на „Рота за гражданско-военно ... още
06.02.2017
Завърши участието на 30 военнослужещи от 101 алпийски батальон в подготовката и провеждането на световната купа по сноуборд в Банско. При изключително тежки климатични условия и заледени писти военнослужещите повишиха своята ски подготовка и получиха отлични оценки на делегатите на FIS на състезанието, които оцениха качеството на пистата като най-доброто от всички състезания по сноуборд, проведени до момента.
По време на състезанието смолянските алпийци изпълняваха задачи по трасето и за първи път отговаряха за поддръжката на пистата по време на състезанието, както и за състоянието на слоумните врати. След състезанието командирът на 101 алпийски батальон подполковник Димитър Кацаров получи отлични оценки и благодарности от ръководството на Българската федерация по ски в лицето на г-н Цеко Минев, г-н Георги Бобев, както и от директора на състезанието г-н Виктор Гичев.
Военнослужещите се завърнаха успешно в град Смолян късно вечерта на 05.02.2017 г. и започнаха подготовка ... още
02.02.2017
С тези думи започна  официалното представяне на двете книги  „Каймакъ-Чаланъ” и „Епопеята на Добруджа” на Красимир Узунов,  президент на Информационна агенция и Радио верига „Фокус” днес, 02.01.2017 г., в сградата на бул. „Тотлебен” № 34.  Събитието се осъществи по покана на командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев. Присъстваха командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, както и военнослужещи от СКС и СВ.
Двете книги са посветени на героизма и безсмъртието на българските герои, участвали в Първата световна война (1914-1918) и в битката, водена през септември-октомври 1916 г. на връх Каймак-Чалан.
Досега, за малко-повече от година, книгата „Каймакъ-Чаланъ“ е представена в почти цялата страна, като заедно с автора неотлъчно присъства и вицеадмирал от запаса Пламен Манушев, бивш заместник-началник на отбраната.
Събитието започна със ... още
Copyright © 2017 Сухопътни войски. Всички права запазени