НОВИНИ
1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 345
10.03.2017
На 09 и 10.03.2017 г. на Старозагорски минерални бани се проведе командирски сбор на бригаден генерал Костадин Кузмов - командир на 2-ра механизирана бригада на тема „Участие на бригадата в контраудар на Сухопътния компонент при операция по член 5”.
               По време на сбора лекции изнесоха началниците на отделения от щаба на бригадата, както и гост-лектори от ВА „Г. С. Раковски” и щабния елемент на НАТО в град София.
            В мероприятието взеха участие заместниците на командира на 2-ра механизирана бригада, началниците на отделения и секции и командирите на военни формирования от състава на бригадата.
10.03.2017
Днес, 10.03.2017 г., на строевия плац на войскови район Плевен се проведе ритуал по полагане на военна клетва от новоназначените военнослужещи.
Слово след полагане на военна клетва към военнослужещите произнесе полковник Николай Бешев – началник на гарнизон Плевен. Той поздрави войниците и подчерта значението на военната клетва за всеки български гражданин.
Поздравления бяха поднесени от командира на военно формирование 42800 подполковник Пламен Горанов и от за командира на военно формирование 38220 майор Милен Първанов.
След полагане на военната клетва представителните блокове на трите военни формирования  преминаха в тържествен марш.
09.03.2017
Днес, 09.03.2017 г., в административната сградата на бул. „Тотлебен” № 34 се състоя тържествена церемония по сдаване и приемане на длъжността „Командир на Сухопътните войски”. След прочитането на президентските укази за назначаване и повишаване в следващо генералско звание, заместник-министър Стефан Петров, в качеството си на председател на комисията по сдаване и приемане на длъжността, поздрави генерал-лейтенант Андрей Боцев с назначаването му на новата длъжност „началник на отбраната” и каза: „Всички сме убедени , че както и досега, със същия устрем и всеотдайност и на новия си пост ще работите за благото на Българската армия. Като командир на Сухопътните войски Вие работихте в трудно време и днес се виждат резултатите от Вашата целесъобразна работа”.
Заместник-министър Петров се обърна и към назначения за временно изпълняващ длъжността командир на СВ бригаден генерал Михаил Попов: „Няма да Ви бъде лесно, защото по-лесно ... още
09.03.2017
          Днес, 09.03.2017 г.,  на посещение във 2-ра Тунджанска механизирана бригада – гарнизон Стара Загора бе министърът на отбраната на Република България Стефан Янев.
         Визитата започна с брифинг на командира на бригадата бригаден генерал Костадин Кузмов, на който бяха разгледани мисията, структурата, дислокацията, задачите и окомплектоването на бригадата.
         Посещението продължи във Военния клуб, където министърът на отбраната се срещна с офицерите от гарнизон Стара Загора, по-късно в залата на военно формирование 44200 - със сержантите, а на плаца - с войниците от гарнизона.
          По време на срещите бяха поставени основни въпроси като неокомплектоването с личен състав; недостигът на финансови средства за личен състав и материални средства; липса на резервни ... още
09.03.2017
След посещението си във военно формирование 24490 – Асеновград,  Главният сержант на Националната гвардия на щата Тенеси Майкъл Джентри и Главният сержант на Сухопътните войски старшина Любомир Ламбов продължиха своята визита в района на военно формирование 22220-Сливен на 08.03.2017 г.
В изпълнение на мероприятия по „Плана за двустранно сътрудничество между Националната гвардия на щата Тенеси (САЩ) и Българската армия” и програма „Mil to Mil”, главната цел на посещението е да се проучи необходимостта и да се обсъдят възможностите за обучение на български сержанти и войници в центровете за обучение и подготовка на щата Тенеси, както  и  да се разгледат възможностите за съвместни проекти.
В рамките на визитата двамата главни сержанти се срещнаха с командира на военно формирование 22220 полковник Любомир Вачев.  
Осъществена беше работна среща с нещатните главни сержанти на военните  формирования на в.ф. 22220. ... още
Copyright © 2017 Сухопътни войски. Всички права запазени