13.01.2017
Днес, 13.01.2017 г., приключи специализираната ски подготовка на 1-ва алпийска рота от 101 алпийски батальон, в която взеха участие 34 военнослужещи. Занятията се проведоха в продължение на 5 дни на курортен комплекс Пампорово при изключително тежки зимни условия, ниска температура и голяма снежна покривка.
Военнослужещите бяха разделени на групи в зависимост от техните умения по ски подготовка.
На крайния етап от подготовката, на който се отчете нивото на всеки един военнослужещ, присъства командирът на батальона подполковник Димитър Кацаров, който изрази своето удовлетворение от постигнатите резултати през тези 5 дни.
През следващите две седмици предстои специализирана ски подготовка на 2-ра и 3-та алпийски роти.
 
13.01.2017
Днес, 13.01.2017 г., група на военно формирование 22220 – Сливен за овладяване и/или преодоляване на последствията при бедствия – за действие при тежки зимни условия продължава да работи в региона на Медвен. В групата са общо седем военнослужещи, изведени са четири единици техника.
 Разчистването на преспи се извършва с БАТ-М, който беше транспортиран до района за действие с тежък колесен влекач МАЗ 537. Темпото на разчистване се диктува от гъстотата и височината на преспите, които на места са много високи. Групата, която беше задействана вчера на 12.01.2017 г., работи под ръководството на старши лейтенант Михаил Янчев Попов.
12.01.2017
Днес, 12.01.2017 г., във връзка със зимната обстановка в региона на Медвен и по заповед на командира на Сухопътните войски,  военно формирование 22220-Сливен приведе в действие група за овладяване и/или преодоляване на последствията при бедствия – за действие при тежки зимни условия.
Шестимата военнослужещи в групата работят под  ръководството на старши лейтенант Михаил Янчев Попов – командир на инженерно-сапьорен взвод в щабна рота на военно формирование 22220. За разчистване на пътната отсечка в региона на Медвен са изведени четири единици техника:  УАЗ 469, с шофьор редник 3 клас Стефан Стефанов, МАЗ 537 с шофьор редник 3 клас Марин  Пъшков, БАТ-М с механик-водач сержант Руслан Русев, ЗИЛ 131 МТО с шофьор старши сержант Димитър Димитров.
12.01.2017
 Днес, 12.01.2017 г., в района на военно формирование 24620 – Свобода се проведе тържествено честване на празника на Военното разузнаване и празник на 1-ви разузнавателен батальон.
Честването започна с посрещане на бойното знаме. Командирът на формированието подполковник Минчо Минев приветства с празнично слово личния състав и гостите, след което бяха прочетени заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители от името на командира на Сухопътните войски и командира на военното формирование. Тържеството продължи с празнична програма, в която взеха участие танцова и вокална група от ОУ ”В.Левски” гр.Чирпан и деца от спортен клуб „Парадайс” към Военен клуб гр.Чирпан.
Гости на празника бяха полковник Стоян Стоянов – заместник - началник на щаба на  Сухопътните войски, бригаден генерал Борислав Сертов – директор на служба „Военна полиция”, подполковник Димитър Димитров от 2-ра Тунджанска механизирана ... още
11.01.2017
Днес, 11.01.2017 г., по искане на областния управител на област Ямбол и със заповед на командира на Сухопътни войски генерал-майор Андрей Боцев в 10.30 часа е активирано формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия при тежки зимни условия от военно формирование 52590 – Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада. Формированието се включи в преодоляване на последствията от зимната обстановка на територията на област Ямбол.
Във взаимодействие с органите на държавната и местната власт формированието участва в операция по извличане на 4 бедстващи цивилни автомобили, „Фадрома” на АПИ и МТЛБ на Гражданска защита, в пътния участък между селата Калчево и Саранско.
Помощ при извличането на закъсали тежкотоварни и леки автомобили и разчистване на пътния участък оказват 9 военнослужещи с две верижни машини МТЛБ, с ръководител старши лейтенант Светозар Урумов.
 
По време на изпълнение на поставената задача на 5 км ... още
Copyright © 2017 Сухопътни войски. Всички права запазени