23.11.2017
   Военнослужещи от Самоходна минохвъргачна батарея на 42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада, с 2 командно-щабни машини Р-81 и 4 самоходни 120-милиметрови минохвъргачки Б1-10 „Тунджа”, успешно участваха в отразяването на агресията на противостоящите сили по време на Тактическо учение с бойни артилерийски стрелби, което се проведе на Учебен център „Победа” край Ямбол на 21 и 22.11.2017 г.
   Темата на учението бе „Действие на Самоходна минохвъргачна батарея при провеждане на непосредствена огнева поддръжка на батальона в отбрана”.
       Тридесет и пет офицери, сержанти и войници изпълниха седем огневи задачи под командването на командира на батареята  капитан Светослав Стоянов. Целите за постигане бяха свързани с усъвършенстване практическите навици на командира на батареята, командирите на взводове и командирите на разчети при ... още
22.11.2017
Днес, 22.11.2017 г., се проведе среща на командира на СВ генерал-майор Михаил Попов с бригаден генерал Тимъти Дж. Дохърти, заместник–началник на щаба по операциите на СВ на САЩ в Европа.
Темите, обсъждани по време на разговора, са продължение на участието на българската делегация в 25-ата годишна конференция на командирите на Сухопътни войски на европейските страни, организирана от Сухопътните войски на САЩ  в Европа и проведена през октомври във Висбаден, Федерална Република Германия.
Бригаден генерал Дохърти изрази удовлетворението си от  планиращите структури и военните формирования от Сухопътните войски на Българската армия, участвали в многонационалното учение „Saber Guardian 17”.
В хода на дискусията бяха обсъдени проблемни въпроси и пътищата за тяхното решаване в бъдещи многонационални учения.
22.11.2017
Вчера, 21.11.2017 г., военнослужещи от 101 алпийски батальон от състава на Сухопътните войски взеха участие в честването на 105-ата годишнина от Балканската война и освобождението на град Златоград. Празничният ден започна с ритуал по поднасяне на венци пред Паметника на загиналите във войните за национално обединение
Кулминацията на честванията бе тържествената заря-проверка пред паметника на Дельо Войвода, в която взеха участие и представителният оркестър на ВВС, блокове от учениците на ОУ "Васил Левски" и СУ Антим I от града. Зарята беше командвана от заместник – началника на щаба на 101 алпийски батальон капитан Владимир Сариев.
 На събитието присъстваха областният управител на Смолян  Недялко Славов, кметът на Златоград Мирослав Янчев, командирът на смолянските алпийци подполковник Димитър Кацаров. представители на местни организации и ведомства, граждани и гости на града.
21.11.2017
През изминалата седмица на  УП „Ново село” се проведоха ротни тактически учения  с подразделения от състава на Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, по време на които бяха отработени темите „Танковата рота в отбрана на речен бряг” и „Танковата рота в настъпление”.
Ръководител на  ученията  бе майор Евтим  Максимов.     
Занятията  бяха  наблюдавани от  подполковник  Данчо Николов, заместник-командир на  ЦПС, началника на щаба на  61-ва Стрямска механизирана бригада полковник Станимир Христов, подполковниците Георги Калчев и Николай Радев от състава на  бригадата. 
      След завършване на учението на полигона се проведе  показ на  въоръжение и техника, в който се включиха и военнослужещи от американската армия. Той бе наблюдаван от повече от 250  ученици  от  Сунгурларе, ... още
20.11.2017
Днес, 20.11.2017 г., военнослужещи от състава на Бригадно командване - Благоевград, честват своя празник!
Празничният ден започна с общ сутрешен развод на целия личен състав, на който бяха прочетени поздравителни адреси от командира на Сухопътните войски генерал – майор Михаил Попов и командирите на военни формирования от състава на войските.
Със своя заповед командирът на формированието полковник Красимир Кръстев награди с обявяване на „СЛУЖЕБНА БЛАГОДАРНОСТ” отличилите се през годината военнослужещи от Бригадното командване, Трети механизиран батальон - Благоевград и Десети механизиран батальон- Враца.
В поздравителното си слово към личния състав той благодари на военнослужещите и цивилните служители за усилията, упоритостта и отдадеността им при изпълнение на служебните задачи и им пожела устрем и желание, за да бъде командването водещо под знамената на Сухопътните войски.
Честването на празника продължи със спортни игри и състезания.
Copyright © 2017 Сухопътни войски. Всички права запазени