05.07.2017
Днес, 5 юли 2017г. в 31-ви Механизиран батальон - Хасково, от състава на Втора механизирана бригада бяха на посещение група от 64 деца от различни училища в града. Посещението е организирано от Младежки център - Хасково и е част от летните занимания за ученици от първи до шести клас.
Старши сержант Атанас Атанасов от запозна децата с ежедневната дейност и отговорностите на военнослужещите, също така със значимостта на професията. Негови колеги им показаха различни образци въоръжение, екипировка и техника.
20.06.2017
На 19 юни 2017 година във военно формирование 42600 - Мусачево тържествено бе отбелязан Деня на „Войските за ядрена, химическа биологическа защита и екология”.
На 19 юни през 1918 г. със заповед на Министъра на войната № 279 се разкрива първия щат за военнен химик в Българската армия. Тази дата е приета за начало на създаването на химически войски в Българската армия, а със заповед на Министъра на отбраната  през 1994 г. войските се сдобиват със свой празник – 19.06.
По случай празника командирът на военно формирование 42600 подполковник Анатолий Димитров награди военнослужещи и цивилни служители, отличили се в своята работа. За постигнати отлични резултати при изпълнение на функционалните си задължения, бяха повишени в звание военнослужещи. Приветствени слова произнесоха началникът на отдел „Ядрена, Химическа, Биологическа Защита и Екология” в Щаба на отбраната полковник Стефан Нонов и председателят на Асоциацията на Сухопътните войски ... още
19.06.2017
Днес, 19.06.2017г. личният състав на военно формирование 22280 – Корен отбеляза тържествено 55 години от създаването на Учебен полигон Корен. На 13 юни 1962 г. е денят, в който е създаден полигона.
Празничният ден започна с тържествено събрание, което се проведе във Военен клуб - Хасково. В тържественото си слово командирът на формированието подполковник Валери Антонов поздрави личния състав и изказа своята благодарност за проявените всеотдайност и професионализъм при изпълнение на отговорните задачи при осигуряване на ученията провеждани на полигона.
Личният състав бе поздравен от заместник-началника на щаба на Сухопътните войски полковник Стоян Стоянов и кмета на община Хасково Добри Беливанов.
От името на началника на отбраната генерал – лейтенант Андрей Боцев, командира на Сухопътните войски генерал – майор Михаил Попов и командира на формированието, бяха наградени с предметни награди и грамоти ... още
15.06.2017
Днес, 15.06.2017 г., бе заключителния етап на тактическото учение с бойна стрелба „Ответен удар 17“. Учението се проведе в периода 02 – 15.06.2017 г. на УП „Корен” с военнослужещи от състава на Втора механизирана бригада – Стара Загора. Брифинг пред гостите изнесе командирът на Втора механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов, който е офицер, провеждащ учението, след което последва демонстрация на способностите на участниците.
„Наблюдавахме организирани действия, което говори за добра предварителна подготовка” бе оценката за учението на заместник-началника на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов. Той продължи с впечатленията си: „Организирането на взаимодействието между различните родове войски - видяхме авиация, танкове, артилерия, пехота, зенитни средства, е много сложно. Добрата организация е половината от успеха.... Аз се радвам, че днес можахме да видим това много добро ... още
14.06.2017
От 13 до 16 юни 2017 г. командирът на Сухопътните войски на Украйна генерал-лейтенант Сергей Попко е на работно посещение в Р България.
Целта на посещението е да се затвърдят добрите взаимоотношения между сухопътните войски на двете страни, както и да бъдат дискутирани въпроси, касаещи съвместното участие на военнослужещи и формирования в дейности по регионалната сигурност, в международни учения, обучения и тренировки, а също така и насоките за развитие на двустранното военно сътрудничество през следващите години.
У нас към делегацията, състояща се от четирима военнослужещи, се присъедини и полковник Леонид Кукуруза – аташе по отбраната на Украйна в Р България.
Днес, 13 юни, генерал-лейтенант Попко бе посрещнат от командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, с когото обсъдиха развитието и перспективите на двустранното сътрудничество, както и новите предизвикателства пред сухопътните сили на двете армии.
По-късно командирът на Сухопътните ... още
Copyright © 2017 Сухопътни войски. Всички права запазени