Нови  6  военнослужещи положиха военна клетва на 18 януари в района на военното формирование. В присъствието на своите семейства, близки и приятели те произнесоха заветните думи за вярност към род и Родина.
        Командирът на 78-ми батальон за осигуряване майор Александър Бойков поздрави и пожела здраве на новоназначените военнослужещи. В словото си той подчерта голямата отговорност, която от този момент нататък поемат – да бъдат достойни защитници на Република България.
Днес, 18 януари, от двете страни на Балкана, прозвучаха сакралните слова „ЗАКЛЕХ СЕ!“, произнесени от 16 новоназначени военнослужещи в Бригадното командване. Тържествените ритуали се проведоха в градовете Благоевград и Враца. Новоназначените военнослужещи в двата гарнизона дадоха тържествен обет за вярност към род и Родина в присъствието на своите семейства, близки, роднини и приятели.
В Благоевград командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев поздрави военнослужещите по случай тържественото полагане на военната клетва. В обръщението си към тях той изрази своята увереност, че „вие ще се докажете като достойни приемници и продължители на славните традиции на Българската армия“ и ги поздрави за осъзнатия им избор от този ден нататък да поемат нелеката отговорност  да пазят най-свидното - Родината, и да съхраняват изконните ценности на страната ни, запазили ни като народ и  нация.
Поредният   „Анализ на резултатите от подготовката през 2018 година“ бе проведен вчера, 17 януари,  в Бригадното командване – Благоевград, в който взе участие началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов.
Командирът на Бригадното командване  полковник Красимир Кръстев представи и анализира изпълнените задачи и мероприятия  по трите мисии на Българската армия и обърна специално внимание на въпросите, касаещи войсковия ред и дисциплината, като подчерта,  че те са на високо ниво.
Той посочи основните мероприятия за Бригадното командване през 2019 година и даде указания за организирането им.
От своя страна бригаден генерал Николай Караиванов благодари от името на Командването на Сухопътните войски за постигнатите високи резултати през 2018 година и каза, че „предстои една не по-малко напрегната и изпълнена с предизвикателства година, в която вярва, че Бригадното командване няма да ... още

Офицери и военнослужещи от 42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада, участваха в тържественото честване на 141 години от Освобождението на град Ямбол от османско владичество, което се състоя днес, 17 януари в областния град.
На мястото, където на същата дата през 1878 г. са били посрещнати руските воини- освободители от 23-ти Донско-казашки полк, се състоя тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя. На паметната плоча, издигната в чест на победоносния за града руски полк, командван от полковник Николай Яковлевич Бакланов, слово изнесе кметът на града Георги Славов, след което бе отслужен благодарствен молебен за загиналите за Освобождението на България.
В знак на почит към делото на руските воини и ямболските опълченци, извоювали Освобождението от османско робство, командирът на 42-ри механизиран батальон подполковник Ивайло Иванов положи цветя на паметния знак.  
Общоградското честване продължи с шествие ... още
Военнослужещ от Сухопътните войски е оказал помощ на човек в беда в старозагорското село Михайлово. В писмо до командира на 2-ра Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов кметът на селото изказва своята и на жителите му благодарност за постъпката на ефрейтор Господин Илиев Янков.
На 9 януари 2019 г. около 16.00 ч в село Михайлово, Община Стара Загора, в къща, собственост на 65-годишен мъж, възниква пожар, предизвикан от късо съединение. Военнослужещият ефрейтор Господин Илиев Янков от батальона за логистично осигуряване от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, който е в полагаем домашен отпуск, вижда горящата къща. Със собствен пожарогасител влиза в сградата, където вижда две бутилки с газ пропан-бутан. Изкарва ги извън горящата къща и извежда и 65-годишния мъж от нея. До идването на екипа на „Пожарна безопасност и защита на населението“ ефрейтор Господин Янков почти погасява пожара. По този начин, с риск за ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени