За четвърти пореден път на 17 и 18 ноември в град Пловдив роднини, приятели и колеги на генерал-майор Нейко Ненов се събраха и в негова памет проведоха турнир по любимия му спорт  - тенис на корт.
          Осем отбора от СВ, ВВС, ВМС, НСО, Фондация „Нейко Ненов”, отбор „Приятели на Нейко Ненов”  и за първи път отбор, съставен също от приятели на генерала от Република Сърбия, водиха оспорвани битки за призовите места.
 Турнирът бе открит с прочувствени слова от Станимир Ненов – син на генерал Ненов, към които се присъединиха командирът на Сухопътните войски  генерал-майор Михаил Попов и заместник-командира на 68 бригада полковник Иван Райков.
Гости на турнира бяха и 12 офицери от гарнизон Болярово - бивши колеги и приятели, с които генерал Ненов е служил в този труден гарнизон.
          Поради изключителната оспорваност ... още
Военнослужещи  и техника от Сухопътните войски, участвали в учението „Мирен страж 2018“, се прибират днес, 18 ноември, към местата за постоянна дислокация във военните формирования. Тактическото учение „Мирен страж 2018“ се проведе на учебен полигон „Корен“ от 14 до 16 ноември 2018 г.
 
В момента на железопътна гара Казанлък се разтоварва бойна техника от състава на военно формирование 22 180 – Казанлък.
 
На УП „Корен“ верижната бойна техника се товари на трайлери и от полигона ще бъде транспортирана до железопътна гара Харманли, където ще бъде натоварена на вагони и днес около 22.00 ч. ще бъде транспортирана до железопътна гара Карлово.
 
Военнослужещи с колесна техника ще се придвижват по маршрута: полигон „Корен“, Хасково – автомагистрала „Тракия“ – село Труд – град Карлово. С автобуси по същия маршрут ще бъдат транспортирани и ... още

„Честването на 19 ноември е израз на нашата почит към пролятата от нашите деди кръв. Ние, днешните военнослужещи от Сухопътните войски, надграждаме създаденото и съзнаваме нашата отговорност за това. Както и миналата, така и тази година, ние отново бяхме на полигоните, изпълнявахме своите задачи  у нас и в чужбина”, каза командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов днес, 16 ноември, на тържественото събрание-концерт по повод празника на Сухопътните войски – 19 ноември във Военна академия „Г.С.Раковски“.
„Това, което не се променило е, че личният състав продължава да демонстрира чувство за дълг и отговорност, и това много ме радва. Добре свършената работа кара всеки един от нас да се гордее, че е част от Сухопътни войски“ – продължи своето слово той и завърши с командирска благодарност към всички военнослужещи и цивилни служители за това, че със своя труд не са дали повод да се каже лоша дума за ... още
В навечерието на Празника на най-големия вид въоръжени сили, Ръководството на Сухопътните войски проведе традиционна среща с генерали от запаса, които са били в Ръководството на войските през годините.
 
В периода 14-16 ноември на учебен полигон “Корен” се проведе тактическото учение „МИРЕН СТРАЖ 2018”.
Съставът на участващата в учението пехотна батальонна бойна група от “Тежък тип” бе сформиран на базата на 1 механизиран батальон от 61 механизирана бригада с командир подполковник Станислав Малешков със следните усиления: HUMINT група, група за управление и обработка на информацията, разчет за смущения на ИВУ, група БЛА мини клас от батальон ISTAR, рота за защита на силите от батальон за защита на силите и взвод „Военна полиция” от 61 механизирана бригада. Допълнителен обучаем състав бе 2-ра батарея от 61 самоходен артилерийски дивизион и разузнавателна рота от батальон ISTAR.
Пехотната батальонна група от „тежък” тип бе усилена от отделение „CIMIC”, отделение за „Психологически операции” и тактически екип за психологически операции от 78 батальон за гражданско и военно сътрудничество, ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени