Днес, 08 септември 2016 година по време на изнасяне в колона по магистрала „Тракия” от Пловдив към Бургас, военнослужещи от 68 бригада Специални сили стават свидетели на катастрофа с  бус. Военнослужещите, под ръководството на подполковник Райков – командир на батальон в бригадата, вземат решение да спрат колоната и да окажат помощ на пострадалите. Бусът се е движил от Бургас към София и вследствие на катастрофата се е завъртял и е блокирал движението и в двете ленти на магистралата.
Военнослужещите вземат наличното медицинско оборудване и веднага отиват да окажат първа помощ на двамата пострадали. След това успяват да преместят катастрофиралия автомобил в аварийната лента и да разчистят пътя.
В резултат на тяхната намеса, движението по магистралата е възстановено своевременно.
На  5 и 6 септември в цялата страна представителни подразделения от Сухопътните войски участваха в честванията на 131-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.
На 5-ти септември в град Съединение тържествено бе отбелязана бележитата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Гости и домакини заедно сведоха глави в знак на почит пред българите, отдали живота си, за да осъществят Съединението.
Заместник-председателят на Народното събрание Красимир Каракачанов произнесе слово в чест на святото дело на Съединението, което завърши с думите: „Самосъзнаваща се нация с богата история, уважаваща себе си и затова уважавана от другите - такава са искали да бъде България и дейците на Съединението. Те не са били водени от мегаломански идеи за велика България, не са призовавали към подтискане на другите етноси, а напротив. Следвали са мечтата на Левски - България да бъде свята и чиста за всички, които живеят в нейните ... още
Военнослужещи от Сухопътните войски участват в международното учение „Agile Spirit -16“, което започна вчера, 1 септември, на учебен полигон „ОРФОЛО“ в Грузия. Учението беше официално открито от началника на Генералния щаб на Грузинската армия генерал-майор Вахтанг Капанадзе.
Международното учение „Agile Spirit -16“ ще продължи до 10 септември и в него участват военни формирования от Грузия, САЩ, Румъния, Украйна и Литва. Българската армия е представена от Сухопътни войски в състав от 61 военнослужещи от 61-ва механизирана бригада и от 68-ма бригада „Специални сили“.
Учението се провежда  по линия на подготовка на страните от черноморския регион - Black Sea Rotational Force. Целта е повишаване на подготовката и способностите на формированията за участие в съвместни многонационални операции.
Представителни подразделения от Сухопътните войски ще участват в честванията на 131-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия на  5 и 6 септември в цялата страна.
Честванията ще започнат с тържествена проверка-заря по повод 131 години от Съединението на България на 5 септември от 19.30 ч. в гр. Съединение с участието на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада.
 В празничния ден на 6-ти септември в 10:30 военнослужещи от състава на 2 механизирана бригада – Стара Загора часа ще вземат участие в тържествен ритуал по полагане на венци пред паметника на „Загиналите във войните старозагорци” в парк "Александър Стамболийски".
Община Шумен, съвместно с Областна администрация - Шумен и командването на Шуменския гарнизон, организира тържествен ритуал за честване на 131 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.  Началото е в 10.00 часа на 6 септември пред Паметника на загиналите ... още
Днес, 31 август 2016 г., в района на военно формирование 24150 – Стара Загора се проведе тържество по случай празника на 2-ра Тунджанска механизирана бригада - 1 септември.
Празникът започна с приемане на строя от заместник – началника на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, след което в приветствено слово командирът на бригадата бригаден генерал Костадин Кузмов благодари на целия личен състав от бригадата за професионализма и труда, които полагат за изпълнение на отговорните задачи по трите мисии на Българската армия.
Вицеадмирал Емил Ефтимов благодари от името на министъра на отбраната и началника на отбраната за проявения професионализъм и всеотдайност при изпълнение на служебните задължения.
„За мен е висока чест да Ви поздравя по случай празника на бригадата и да Ви благодаря, че въпреки трудностите личният състав  изпълнява поетите ангажименти съвместно с органите на МВР по охрана на българо-турската граница за противодействие на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени