На 11.11.2016 г., православната ни църква почита Св. Мина - известен чудотворец, покровител на сираците и бездомните, на всички народни лечители, знахари, воини, както и на хората, поели на дълъг път. Св. Мина закриля и жените, затова на този ден те се молят пред иконата на светеца за здраве на децата си, за радост и благополучие на дома. 
Този ден е и патронния празник на православния параклис „Свети Мина” на 61 мбр. По този повод от 12.00 часа в района на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово бе отслужен тържествен молебен за здраве, благоденствие и успех, както и за отбелязване на 3 години от създаването на параклиса. Молебенът отслужи Негово Високоблагоговейнство отец Марко – архиерейски наместник на Карловска духовна околия.
Отец Марко поръси със светена вода личния състав на бригадата и поздрави всички със светлия православен празник, като пожела в забързаното ни ежедневие всеки от нас да намира време да поспре и да ... още
Днес, 10.11.2016 г., на посещение във 2-ра механизирана бригада бе началникът на отбраната генерал Константин Попов, който бе посрещнат от почетен караул.
Бригаден генерал Костадин Кузмов - командир на 2 механизирана бригада, изнесе брифинг, на който запозна генерал Попов с дислокацията, структурата, задачите на бригадата по трите мисии на Въоръжените сили , както и с подготовката през 2016 година.
Началникът на отбраната се срещна с офицерите от състава на 2 механизирана бригада от гарнизон Стара Загора и ги запозна със своите приоритети – личен състав, интеграция и модернизация.
Той благодари за отлично изпълняваните задължения от военнослужещите от бригадата, които участват в съвместната стратегическа дейност с органите на МВР по охрана на българо-турската граница за противодействие на миграционния натиск в зоните за отговорност на ГПУ – Звездец, Болярово, Средец, Малко Търново, Свиленград и Резово.
На 8 и 9 ноември 2016 година на УП „Ново село” се проведе ротно тактическо учение с 2-ра танкова рота от военно формирование 26240 – Сливен на тема „Настъпление на танкова рота без съприкосновение с противник”. Ръководител на учението бе командирът на формированието подполковник Ангел Атанасов, а началник щаб – майор Евтим Максимов.
Личният състав на ротата се справи отлично с поставените задачи и показа много добра предварителна подготовка.
Ротните тактически учения продължават и през следващата седмица.
В навечерието на 19 ноември – Празник на Сухопътните войски на Българската армия, 61-ва Стрямска механизирана бригада бе домакин на традиционния турнир по тенис на корт в памет на генерал-майор Нейко Ненов.
Турнирът се проведе на 08 и 09.11.2016 г. в района на бригадата - мястото, където генерал-майор Ненов се чувстваше като у дома си и идваше с огромно желание. Военнослужещите – участници в спортната надпревара, чрез борбените си действия и демонстрирайки своите способ­ности, изразиха своята признателност към изпълнения с динамизъм, спортен хъс и човечност живот на генерал-майор Ненов. В състезанието взеха участие отборите на военни формирования 24150-Стара Загора, 32990-Пловдив, 24490-Асеновград, 24620-Свобода, 34200-Шумен и отборът на домакините - военно формирование 34750-Карлово.
Шампионатът бе открит, вчера, 08.11.2016 г. от заместник- командира на 61 мбр полковник Пламен Йорданов, който приветства всички с „Добре дошли” и се обърна към ... още
„Предложеният бюджет за 2017 г. няма да бъде достатъчен за стартиране на проекта за модернизацията на Сухопътни войски” каза командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев в отговор на журналистически въпрос по време на стрелбите, които се състояха днес, 03.11.2016 г., на учебен център „Люляк”. С турнира по стрелба със стрелково оръжие за купата на командира на Сухопътните войски и турнир по стрелба със стрелково оръжие за журналисти и представители на общонароден съюз „Бойна дружба“ стартираха мероприятията по повод празника на най-големият вид въоръжени сили – Сухопътните войски – 19 ноември. През тази година той съвпада с отбелязването на 131-ата годишнина от Сръбско-българската война.
Днес, преди започването на турнира, бе открит възстановеният учебен център за стрелба от движещ се вертолет-тренажор по земни цели.
В спортната надпревара участваха 12 отбора от формированията на Сухопътните войски, журналисти ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени