„Главният сержант трябва да е двигателят в процеса на бойната подготовка с цел постигане на по-добри и по-високи крайни резултати” каза днес,  25 октомври 2016 г., командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев на методическата конференция с главните сержанти на формированията от Сухопътните войски.
Генерал-майор Андрей Боцев обърна внимание на някои положителни и отрицателни страни в подготовката, която войниците получават в учебните центрове на СВ, както и на уеднаквяването на функционалните им задължения с тези на колегите им от армиите на държавите-членки на НАТО.
Методическата конференция на главния сержант на Сухопътните войски старшина Любомир Ламбов завърши с дискусия по поставени проблемни въпроси от участниците в мероприятието – реалното състояние на нормативната база, регламентираща дейността на главните сержанти; необходимите мерки за подобряване на дисциплината на техните подчинени; промяна в модела за кариерно развитие на ... още
На 24 октомври 2016 г. в Сливен прозвуча един възроден марш, свързан с 11-ти Сливенски пехотен полк в изпълнение на Военния духов оркестър на в.ф. 22220. „Снежний Люботрън” се казва този отдавнашен марш по текст на д-р Коларов и музика на Петър Стратев. Заслугата за сегашния аранжимент е на диригента на оркестъра капитан Калин Гемеджиев, а изпълнението – на талантливите музиканти на Военния духов оркестър. Идеята за това възраждане на марша дойде от директора на Регионален исторически музей-Сливен Николай Сираков и беше подкрепена от командира на в.ф. 22220 полковник Любомир Вачев.
Маршът на 11-ти Сливенски пехотен полк, както и другите маршове, които прозвучаха, придадоха необходимата тържественост на събитието – откриването на изложбата „Един завет! „На родний край пазете си земите”, която представя участието на сливенските 11-ти пехотен, 7-ми конен и 6-ти артилерийски полкове в Първата световна война 1915-1918 година. Изложбата е ... още
По традиция празникът на най-големия вид въоръжени сили - Сухопътните войски,  се отбелязва с провеждането на турнири по стрелба със стрелково оръжие, в които участват военнослужещи от военните формирования на Сухопътните войски, журналисти и ветерани. През тази година празникът е свързан и с тържественото отбелязване на 131-ата годишнина от победата в Сръбско-българската война през 1885 г.
 
За отбелязване на празника Командването на Сухопътните войски организира турнир по стрелба със стрелково оръжие за купата на Командира на Сухопътните войски, чийто финал ще се състои на 3 ноември в  учебен център „Люляк” - Стара Загора. На същия ден ще се проведе и турнир по стрелба със стрелково оръжие за журналисти, ветерани, представители на общонароден съюз „Бойна дружба” и на Асоциацията на военните аташета, акредитирани в нашата страна.
 
Турнирите по стрелба със стрелково оръжие на учебен център „Люляк”  ... още
„Благодаря ви за проявения професионализъм и отговорност при изпълнение на поставените задачи...” – каза днес, 20.10.2016 г., командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев при връчването на наградите на отличилите се военнослужещи по време на тържественото събрание-концерт. Подполковник Димитър Кацаров - командир на военното формирование, приветства посетителите и благодари на военнослужещите за положения труд през изминалата година, като ги запозна накратко с историята на батальона.
Алпийците получиха поздравления и от областния управител Недялко Славов, заместник-кмета Венера Яръчкова, представители на ведомства, организации и институции.
В концертната програма взеха участие талантливите възпитаници от Националното училище за фолклорни изкуства - Широка лъка.
         По-рано днес генерал-майор Андрей Боцев и г-н Недялко Славов  пред погледите на висши военни, командири на формирования, ... още
На учебен полигон „Ново село” започна днес, 20.10.2016 г., ротно тактическо учение на военно формирование 22220. С него приключват двете седмици,  от 10 до 21 октомври, през които роти на формированието с командир полковник Любомир Вачев проведоха стрелби с въоръжението на танк Т-72 и две ротно тактически учения.
Танково-огневите тренировки бяха проведени през първата седмица, а ученията – през втората. Командирът на в.ф. 26240 подполковник Ангел Атанасов ръководи ротно тактическото учение на тема: „Отбрана на танковата рота в състава на преден отряд в планинско гориста местност”, което се проведе на 18 и 19 октомври, с началник щаб на учението майор Евтим Максимов. На 20 и 21 октомври под ръководството на временно изпълняващият длъжността  командир на в.ф. 26260 майор Пламен Янъков се игра учение на тема: „Настъпление на рота от непосредствено съприкосновение с противника”, с началник щаб на учението капитан Иван ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени