Днес, 9 април, продължават действията на военнослужещите от Специализираната тактическа група в района на складовата база за боеприпаси на ВМЗ - Сопот до с. Иганово, общ. Карлово. Освен изпълнението на задачи по разузнаване и повърхностно прочистване на прилежаща територия в административния и производствения райони на ВМЗ - Сопот те ще бъдат в готовност за извършване на действия по сигнали на местната власт/органите на МВР и/или разузнаване и обезопасяване на отделни участъци извън зоната на операцията при неотложна необходимост за осигуряване безопасността на населението, както и за подпомагане дейността на разследващите органи.
При изпълнение на задачите вчера, 8 април, бяха открити и сдадени с приемо - предавателен протокол на представител на РПУ - Карлово 56 единици различни видове боеприпаси. Предадена бе скрап на ВМЗ - Сопот в размер на 23 кг. Разузнати и повърхностно прочистени бяха пътища с дължина 1100 м. Разузната и повърхностно прочистена бе площ в района на ... още
От 7 до 9 април, на общинския спортен комплекс „Хаджи Димитър” в Сливен се провежда Държавното военно лично и отборно първенство по лека атлетика. Състезанието се осъществява по наредба и програма на Националната военна спортна федерация с председател о.з. генерал-лейтенант Стефан Василев. На  тържественото откриване присъства кметът на града Кольо Милев, който поздрави състезателите и им пожела успешно представяне.
В първенството участват 21 отбора, като шест от тях са от Сухопътни войски. 176-те състезатели показват своите възможности в  дисциплините 100 м гладко бягане, скок дължина, 200 м гладко бягане, тласкане гюле, 400 м гладко бягане, 4х100 м щафета, 800 м гладко бягане,  4х400 м щафета, бягане 1500 м за жени и 3000 м за мъже.
От в.ф. 22220 – Сливен, с командир полковник Христо Стаматов, за дните на първенството са включени комендант капитан Красимир Костов, екип за медицинско осигуряване и Военният духов оркестър на ... още
Днес, 8 април, продължават действията на военнослужещите от Специализираната тактическа група в района на складовата база за боеприпаси на ВМЗ – Сопот до с. Иганово, общ. Карлово. Ще се изпълняват задачи по разузнаване и повърхностно прочистване на пътната мрежа в административния и производствения райони на ВМЗ – Сопот, разузнаване и повърхностно прочистване на пътната мрежа в складовата база за боеприпаси и обезопасяване на складови помещения на „ВМЗ”АД г. Сопот – площадка с. Иганово
Вчера, 7 април, бяха открити и сдадени с приемо-предавателен протокол на представител на РПУ- Карлово 69 единици различни видове боеприпаси. Предадена бе 50 кг скрап на ВМЗ – Сопот. Разузнати и повърхностно прочистени бяха пътища с дължина 7270 м. Разузната и повърхностно прочистена бе площ в района на складовата и производствената бази от 498 дка.
От началото на дейностите на военнослужещите от Специализираната тактическа група са разузнати и прочистени ... още
В изпълнение на Плана за подготовка на 61 мбр за 2015 г., за времето от 07 до 09.04.2015 г., във военно формирование 38640-Казанлък се извършва проверка и оценка на бойните способности на щаба и формированията по критериите на CREVAL като декларирано формирование от силите на НАТО.
Тя се провежда по документи и включва няколко проверки.
Цялостната готовност на дивизиона се проверява от комисия оценители от Командването на Сухопътните войски под ръководството на полковник Пламен Йорданов.
         В хода на проверката се отчитат резултатите и се правят изводи и препоръки за подготовката на формированието.
В мероприятието участва и контролна група от Сухопътното командване на НАТО (LANDCOM) в гр. Измир, Турция.
Днес, 7 април, продължават действията на военнослужещите от Специализираната тактическа група по разузнаване и повърхностно прочистване на площи и пътна мрежа в складовата база за боеприпаси на ВМЗ – Сопот до с. Иганово, общ. Карлово и обезопасяване на складови помещения на „ВМЗ”АД г. Сопот – площадка с. Иганово.
При изпълнение на задачите вчера, 6 април, бяха открити и сдадени с приемо-предавателен протокол на представител на РПУ- Карлово 93 единици различни видове боеприпаси.
Разузнати и повърхностно прочистени бяха пътища с дължина 9800м.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени