Днес, 7 май, продължават дейностите на военнослужещите от Специализираната тактическа група, с командир майор Стоян Митков, по разузнаване и повърхностно прочистване на прилежаща територия в административния и производствения райони на ВМЗ - Сопот, разузнаване и повърхностно прочистване на площи в зоната между едно и трикилометровия радиуси от епицентъра на взрива, разузнаване и повърхностно прочистване на прилежаща територия в еднокилометровите радиуси от епицентрите на първия и втория взривен инциденти извън производствения и складовия райони, както и повърхностно прочистване на епицентъра на първия взривен инцидент.
При изпълнение на задачите на 5 май, бе разузната и повърхностно прочистена площ от 247 дка в района на складовата и производствената бази и площ от 627 дка в зоната между едно и трикилометровия радиуси от епицентъра на взрива, включващ земеделски площи, залесени и незалесени пространства, пасища, поляни и други. Извършено бе разузнаване и повърхностно ... още
Сухопътните войски отбелязаха с тържествени мероприятия и военни ритуали Празника на Българската армия – 6 май.
АСЕНОВГРАД
На 06.05.2015 г. в град Асеновград и село Болярци – община Садово, се проведоха мероприятия, във връзка с честването на Деня на храбростта и празник на Българската армия.
В село Болярци от 10.00 часа пред паметника на загиналите във войните за национално обединение се проведе ритуал „Поднасяне на венци”, в който взеха участие 20 военнослужещи от военно формирование 24490 – Асеновград. На мероприятието присъстваха представители на община Садово, кмет на село Болярци, жители на селото и ученици.
От 11.30 часа на площад „академик Николай Хайтов” се проведе ритуал „Издигане на националното знаме” в него участваха 70 военнослужещи от формированието.
Под звуците на химна на Република България, беше издигнато националното знаме на Република България, след което представителните ... още
Днес, 05.05.2015 г. на площад „Георги Измирлиев”, пред зала „22 Септември”се проведе тържествен ритуал по изпращане на Екип от съветници и група за непосредствена охрана за участие в Международната мисия на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане в Афганистан- „Решителна Подкрепа”. Приемащ строя бе командирът на военно формирование 26 400- подполковник Иван Иванов, а командващ ритуала- заместник командира на формированието- майор Кирил Спаневиков.
Гости на ритуала бяха: Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, Кметът на община Благоевград- Г-н Атанас Камбитов, Заместник Областният управител на Благоевград- Г-н Асим Адемов, Главният секретар на Област Благоевград- Г-жа Дияна Атанасова, Директорът на ОД на МВР- старши комисар Христо Разсолков, Директора на РД на „ПБЗНС”- комисар Георги Пармаков, Началникът на  РСПБЗНС- Благоевград – главен инспектор Боян Кондуров.
В своето слово командирът ... още
Днес, 5 май, продължават дейностите на военнослужещите от Специализираната тактическа група по разузнаване и повърхностно прочистване на прилежаща територия в административния и производствения райони на ВМЗ - Сопот, разузнаване и повърхностно прочистване на площи в зоната между едно и трикилометровия радиуси от епицентъра на взрива и разузнаване и повърхностно прочистване на прилежаща територия в еднокилометровите радиуси от епицентрите на първия и втория взривен инциденти извън производствения и складовия райони и повърхностно прочистване на епицентъра на първия взривен инцидент.
Продължава и готовността на военнослужещите за подпомагане дейността на разследващите органи и извършване на действия по сигнали на местната власт/органите на МВР и/или разузнаване и обезопасяване на отделни участъци извън зоната на операцията при неотложна необходимост за осигуряване безопасността на населението.
При изпълнение на задачите вчера, 4 май, бе разузната и повърхностно прочистена ... още
В Сухопътните войски започнаха мероприятията за честване на Деня на храбростта и празник на Българската армия – 6 май.
На 04.05.2015 г., на ГУЦ „Тюлбето” по инициатива на Община Казанлък и 61 механизирана бригада бе организиран Ден на отворените врати. Мероприятието премина при огромен интерес от страна на гражданите.
Във военния клуб в град Плевен се проведе тържествено събрание-концерт в чест на професионалния ни празник. Бяха наградени отличили се в ежедневната дейност военнослужещи и всички присъстващи се насладиха на богатата концертна програма, подготвена от съставите към военния клуб.
Обществеността на Плевен участва в ден на отворените врати. Целта бе да се популяризира военната професия сред гражданството и младите хора.
Във военния клуб в гр. Карлово военнослужещи от 61 механизирана бригада се насладиха на една приятна беседа-разговор в навечерието на 6 май, на която полковник (з.) д-р Петър Ненков презентира ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени