На 08.04.2015г. в гр. София,  се проведе тържествен ритуал за сдаване и приемане на длъжността „Командир на военно формирование 28610“. Досегашният командир на формированието подполковник Анатолий Атанасов беше повишен в  звание полковник и сдаде временно длъжността на Началник-щаба на формированието майор Иван Демирев.
Поздравителен адрес от Командира на Сухопътни войски прочете полковник Гошо Мерджанов.
Полковник Атанасов лично благодари на всички военнослужещи от състава на в.ф. 28610 за професионализма и за всеотдайността, с която те изпълняват служебните си задължение и ги призова да се развиват още повече в професионално и лично отношение. 
Церемонията приключи с тържествен марш на войниците пред трибуната с официални лица.
Днес, 9 април, продължават действията на военнослужещите от Специализираната тактическа група в района на складовата база за боеприпаси на ВМЗ - Сопот до с. Иганово, общ. Карлово. Освен изпълнението на задачи по разузнаване и повърхностно прочистване на прилежаща територия в административния и производствения райони на ВМЗ - Сопот те ще бъдат в готовност за извършване на действия по сигнали на местната власт/органите на МВР и/или разузнаване и обезопасяване на отделни участъци извън зоната на операцията при неотложна необходимост за осигуряване безопасността на населението, както и за подпомагане дейността на разследващите органи.
При изпълнение на задачите вчера, 8 април, бяха открити и сдадени с приемо - предавателен протокол на представител на РПУ - Карлово 56 единици различни видове боеприпаси. Предадена бе скрап на ВМЗ - Сопот в размер на 23 кг. Разузнати и повърхностно прочистени бяха пътища с дължина 1100 м. Разузната и повърхностно прочистена бе площ в района на ... още
От 7 до 9 април, на общинския спортен комплекс „Хаджи Димитър” в Сливен се провежда Държавното военно лично и отборно първенство по лека атлетика. Състезанието се осъществява по наредба и програма на Националната военна спортна федерация с председател о.з. генерал-лейтенант Стефан Василев. На  тържественото откриване присъства кметът на града Кольо Милев, който поздрави състезателите и им пожела успешно представяне.
В първенството участват 21 отбора, като шест от тях са от Сухопътни войски. 176-те състезатели показват своите възможности в  дисциплините 100 м гладко бягане, скок дължина, 200 м гладко бягане, тласкане гюле, 400 м гладко бягане, 4х100 м щафета, 800 м гладко бягане,  4х400 м щафета, бягане 1500 м за жени и 3000 м за мъже.
От в.ф. 22220 – Сливен, с командир полковник Христо Стаматов, за дните на първенството са включени комендант капитан Красимир Костов, екип за медицинско осигуряване и Военният духов оркестър на ... още
Днес, 8 април, продължават действията на военнослужещите от Специализираната тактическа група в района на складовата база за боеприпаси на ВМЗ – Сопот до с. Иганово, общ. Карлово. Ще се изпълняват задачи по разузнаване и повърхностно прочистване на пътната мрежа в административния и производствения райони на ВМЗ – Сопот, разузнаване и повърхностно прочистване на пътната мрежа в складовата база за боеприпаси и обезопасяване на складови помещения на „ВМЗ”АД г. Сопот – площадка с. Иганово
Вчера, 7 април, бяха открити и сдадени с приемо-предавателен протокол на представител на РПУ- Карлово 69 единици различни видове боеприпаси. Предадена бе 50 кг скрап на ВМЗ – Сопот. Разузнати и повърхностно прочистени бяха пътища с дължина 7270 м. Разузната и повърхностно прочистена бе площ в района на складовата и производствената бази от 498 дка.
От началото на дейностите на военнослужещите от Специализираната тактическа група са разузнати и прочистени ... още
В изпълнение на Плана за подготовка на 61 мбр за 2015 г., за времето от 07 до 09.04.2015 г., във военно формирование 38640-Казанлък се извършва проверка и оценка на бойните способности на щаба и формированията по критериите на CREVAL като декларирано формирование от силите на НАТО.
Тя се провежда по документи и включва няколко проверки.
Цялостната готовност на дивизиона се проверява от комисия оценители от Командването на Сухопътните войски под ръководството на полковник Пламен Йорданов.
         В хода на проверката се отчитат резултатите и се правят изводи и препоръки за подготовката на формированието.
В мероприятието участва и контролна група от Сухопътното командване на НАТО (LANDCOM) в гр. Измир, Турция.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени