Изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS STEFAN на номер 17 777
Необходима сума: 174 000 евро
За кампанията
През декември 2015 год. на Стефан е поставена диагноза „Остра миелоидна левкемия М4”. Становището на лекуващите лекари е, че след постигане на ремисия е задължително да се извърши костно-мозъчна трансплантация. Изследванията на потенциални фамилни донори не показват съвместимост, така че трансплантацията трябва да се извърши с материал от чужд донор. В момента продължава търсенето на нефамилен донор.
Стефан се свърза с клиника Хелиос, Висбаден и получава оферта за трансплантация на стойност 174 000 евро. На 16.02. Стефан подава заявление в Комисия за лечение в чужбина за финансиране на лечението, но все още няма окончателен отговор.
Цел
Набиране на 174 000 евро. Към 23.03.2016 г. по дарителската сметка на Стефан има набрани около 84 000 лв.
Как да ... още
В изпълнение на плана за двустранно военно сътрудничество с Република Сърбия вчера, 12.05.2016 г., в гр. Карлово се проведе втората приятелска футболна среща между представителните отбори на въоръжените сили на Република България и Сръбската армия.
Преди футболната среща гостите от Сърбия разгледаха спортните съоръжения на 61 мбр и туристически комплекс „Старинно Карлово” в града.
 На мача присъстваха бригаден генерал Зоран Лобур - командир на 4 общовойскова бригада от състава на Въоръжените сили на Република Сърбия, бригаден генерал Михаил Попов - заместник-командир на Сухопътните войски на БА и бригаден генерал Груди Ангелов - командир на 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово.
Отборите бяха изведени на футболното поле от Царица Роза на Карлово за 2015 г. Карина Димитрова, съпроводени от децата от ФК „Васил Левски“ – Карлово – бъдещите надежди на българския футбол. След официалната церемония по откриването, която ... още
Вчера, 11.05.2016 г., в град Брацигово се проведе тържествена проверка-заря във връзка с честването на 140 години  от Априлското въстание във Брациговски въстанически пункт.
Мероприятията започнаха с шествие на официални лица, военнослужещи от военно формирование 24490 - Асеновград с представителния духов оркестър на Военновъздушните сили, жители и гости на Брацигово до мемориален парк „Априлци”, след което бе направена възстановка на събитията от Априлското въстание през 1876 г.  
След приемането на строя от заместник-командира на полка подполковник Тодор Некезов  бе проведен ритуал по поднасяне на венци пред паметника на Васил Петлешков.
Тържествената проверка-заря започна с посрещане знамето на Априлци, произнасяне на слова и прочитане на поздравителни адреси.
С едноминутно мълчание бе почетена паметта на загиналите. Зарята приключи с празнични илюминации.
На честванията присъстваха заместник-председателят на Народното ... още
В Гарнизонен военен клуб - град Смолян, вчера, 11.05.2016 г.,  започна прегледа на любителското художествено творчество на самодейците от 68-ма бригада Специални сили.
             С изцяло нова програма участниците показаха, че не са забравили как да вълнуват сърцата и озариха сцената, доставяйки удоволствие на присъстващата в залата публика с изпълненията си.
          Програмата включваше индивидуални и колективни музикални изпълнения, хумористични скечове, които допринесоха за усмивките и доброто настроение на публиката.
             След този вълнуващ концерт беше дадена думата на командира на 68-ма бригада „Специални сили” бригаден генерал Явор Матеев, който благодари на участниците за положения труд и им пожела достойно представяне на предстоящия заключителен етап на ... още
По повод празника на град Шумен, днес, 11.05.2016.,  в района на НВУ „Васил Левски”, факултет „Артилерия, ПВО и КИС, военните формирования от гарнизон Шумен организираха Ден на отворени врати.
На мероприятието присъстваха над 200 ученици от средните училища в Шумен и Търговище.
Децата преминаха през 7 учебни центъра и се запознаха с част от въоръжението на Българската армия - РПГ, пистолет, автомат и картечница „Калашников”, противотанковите средства - ПТУР и СПГ. Голям интерес предизвика практическата част на мероприятието - разглобяване и сглобяване на пистолет и автомат „Калашников”.
 Всички гости на мероприятието опитаха от вкусната войнишка боб чорба, сварена в полевата кухня.
Целта на инициативата е да се популяризира военната професия, като се демонстрират възможностите, с които военните  формирования разполагат – чрез изяви по съхраняване на воинските традиции и добродетели.
 
 
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени