Проведе се традиционното годишно състезание по спортен риболов, организирано от ръководството на Военен спортен клуб „Дунав – Белене” към военно формирование 28880.
Оспорваната надпревара се състоя съгласно общоприетите условия за провеждане на състезания по спортен риболов в дисциплината – смесен риболов на язовир Морава и в нея взеха участие военнослужещи от ВФ 28880 - Белене, ВФ 44220 – Пловдив и ВФ 34200 – Шумен.
В горещия юлски ден участниците премериха сили в един манш и бяха оценени от съдийски състав с председател заместник-командирът на военно формирование 28880 – подполковник Иван Тишков.
В отборното класиране купата спечели отборът на военно формирование 34200 – Шумен, с улов от 10 кг., а капитанът на отбора подполковник Стефан Ангелов грабна първото място в индивидуалното класиране. Второто място зае представител от военно формирование 28880 – старши сержант Явор Йосифов, третото място бе спечелено ... още
Едно от важните мероприятия за 61-ва Стрямска механизирана бригада - работна среща за преглед на ефективността от прилагането на експерименталния модел за бойна подготовка, прилаган в периода март – юни 2016 г., се проведе на 30 юни от 10.30 ч. в района на УЦ „Марино поле“. На срещата присъстваха представители на отдел „Бойна подготовка на войските“ в Командването на Сухопътните войски и преподаватели от НВУ „Васил Левски“ – Велико Търново.
Работната среща откри бригаден генерал Груди Ангелов – командир на 61 мбр, който в своето експозе направи обобщен преглед на положителните и отрицателни страни от прилагането на експерименталния модел за бойна подготовка и отбеляза, че положителното в модела е възможността за по-добра предварителна теоретична подготовка на личния състав, както и по-голяма гъвкавост при разпределянето на обучаемите за водене на съвместна подготовка.
Той сподели, че неокомплектоваността води до ... още
Военнослужещи от състава на 101 алпийски батальон с ръководител старши лейтенант Радван Сираков ще участват в най-голямото алпийско учение на Италианската армия ,,Петте кули''. Учението се провежда от 3 до 7 юли, т.г. в Доломитите, където има изградени над 50 трасета за алпийско катерене.
Участието на българските военнослужещи за трета поредна година в учението е договорено по време на посещението на командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, в резултат от проведените разговори с командира на Алпините генерал - майор Бонато.
Военнослужещите от Командването на Сухопътните войски участваха в планираната огнева подготовка с 9-мм пистолет ‘Макаров” и автомат „Калашников”, която се проведе днес, 28.06, на полигон ‘Сливница”.
Под ръководството на полковник Цветко Червенков от отдел „Бойна подготовка” те имаха възможност да проверят точния си мерник и бяха доволни от постигнатите добри резултати.
Националната сертификация на Модул за „Активна охрана и отбрана на летище”, която ще се проведе от 05 до 07.07.2016 г. на Учебен полигон Симитли, ще премине под формата на тактико-специално учение с личния състав от военно формирование 26 400-Благоевград. С това ще завърши етапът на подготовката.
В учението ще вземат участие специалисти от родове войски от състава на военни формирования 26 400-Благоевград, 52 740-Хасково, 24 490-Асеновград, 46 690-Пловдив и медицински екипи от ВМА.
Целта е да бъдат демонстрирани способности за осигуряване на нормалното функциониране на летище и контрол в зоната за провеждане на операцията.
Задачите, които ще бъдат изпълнявани, са действие на формированието на КПП; като механизирани и пеши патрул; като група за бързо реагиране; като наблюдателен пост и на кула и действие на формированието като предна оперативна база.
 
Във връзка с предстоящата национална сертификация на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени