Уважаеми господин заместник-министър председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната,
Уважаеми господа генерали, адмирали и офицери,
Уважаеми дами и господа,
 
Благодаря за поканата и възможността да ви приветствам с участието ви в международната научна конференция под стратегически формулираната тема „Въоръжените сили 2040“.
Благодаря на организаторите от Института за перспективни изследвания за отбраната на Военна академия „Георги Стойков Раковски“, както и на АФСЕА - София, за това, че редовно инициират дискусии по ключови теми в областта на отбраната.
Такива форуми дават възможност за среща на визионери. На хора с ценни познания, с дълбочинен, съзидателен и прозиращ напред във времето поглед.
Оценявам високо присъствието днес на представителите на военното и политическо ръководство на Министерството на отбраната, видовете Въоръжени сили, институции, структури на ... още
Днес, 20.09.2017г. военнослужещите и цивилните служители от батальона за ядрена,  химическа, биологическа защита и екология празнуват  39 годишнина от създаването на формированието.
В чест на празника се проведоха спортни състезания между ротите.
Личният състав бе поздравен с поздравителен адрес от командира на Сухопътните войски генерал – майор Михаил Попов и от заместник-командира на батальона – майор Наталия Иванова, която произнесе тържествено слово.
По време на церемонията бяха наградени военнослужещи за проявени отлични резултати при изпълнение на служебните си задължения.
Победителите в съревнованията, бяха отличени с купи и медали.
Празникът премина с много настроение и приятни емоции.
 
В изпълнение на утвърден от командира на Сухопътните войски План за съвместно работно посещение на главния сержант на Сухопътните войски на Българската армия и главните сержанти на Националната гвардия на щата Тенеси във военно формирование 22220 – Сливен, на 19.09.2017 г. бяха на посещение главният сержант на Националната гвардия на щата Тенеси Майкъл Джентри и главният сержант на ВВС на Националната гвардия Марк Харис. Посещението е в рамките на „План за двустранното сътрудничество между Националната гвардия на щата Тенеси (САЩ) и Българската армия”. Целта бе запознаване с необходимостта и обсъждане на възможности за обучение на български сержанти и войници, както и възможностите за планиране и финансиране на съвместни проекти. Гостите се срещнаха и разговаряха с главни сержанти от Центъра за подготовка на специалисти. Запознаха се с материалната част на формированието, необходима за евентуално изграждане и оборудване на кабинети за съвместно обучение.
 
В изпълнение на плана за дейността на 2-ра механизирана бригада през месец септември, под ръководството на подполковник Диян Димов - ЗНЩ по ОП на 2-ра механизирана бригада, на 19 и 20.09.2017г. на учебен полигон „Ново село” се проведе състезание по стрелба и управление огъня на артилерията с офицерите артилеристи от бригадата. Състезанието беше осигурено с длъжностни лица от 20-ти самоходен артилерийски дивизион и се проведе в две категории - „Командир на батарея” и „Командир на взвод”.
След провеждането на теоретичен и практически изпит бяха определени победителите. Първо място в категорията „Командир на батарея” бе присъдено на капитан Любомир Райков от 20 самоходен артилерийски дивизион. На второ и трето място се класираха съответно капитан Димитър Димитров от 20-ти самоходен артилерийски дивизион и капитан Светослав Стоянов от 42-ри механизиран батальон. Приза в категорията „Командир на взвод” спечели старши ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени