На 01.09.2017 г. военнослужещите от 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Ст. Загора отбелязаха своя празник - 19 години от сформирането й в Драматичен театър „Гео Милев” в града.
След тържественото посрещане на бойното знаме на бригадата командирът на 2-ра мбр бригаден генерал Костадин Кузмов  в приветственото си слово благодари на целия личен състав за професионализма и труда, който полагат за изпълнение на отговорните задачи по трите мисии на Българската армия и им пожела „вяра, сила и воля за да продължим да изпълняваме по достоен начин воинския си дълг към Народ и Родина!”
Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов от своя страна също благодари на личния състав, като подчерта, че „въпреки недофинансирането и некомплекта военнослужещите са винаги там, където има нужда от тях”, а на местната власт в лицето на Областната управа и Общинската администрация - за тяхното разбиране и подкрепа в съвместната ... още
Днес, 30 август 2017г. на учебен център „Добрич” се проведе турнир по стрелба с пистолет Макаров, организиран от командирът на 31 механизиран батальон подполковник Николай Александров.  Надстрелването бe  по повод 1 септември – Празник на Втора механизирана бригада – Стара Загора, в чийто състав е хасковското военно формирование.
Сред 6-те отбора от по трима стрелци най-точни бяха представителите на Областна дирекция на МВР Хасково, които заеха призовите места в класирането – индивидуално и отборно. Най-голяма точност показа Власимир Даскалов (ОД на МВР).
Сред останалите участници точна стрелба демонстрираха областния управител Станислав Дечев и неговия заместник д-р Стефка Здравкова, директорът на ОД на МВР Хасково старши комисар Ангел Цанков, командирът на учебен полигон „Корен” подполковник Валери Антонов, служителите на различните сектори и служби на МВР, ПБЗН, РС Изпълнение на наказанията, Военна полиция ... още
Модулни групи от състава на Сухопътните войски и днес, 29 август, продължават да оказват помощ на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ в гасенето на пожара край селата Ощава и Влахи, община Симитли.
От 07.00 ч. тази сутрин 50 военнослужещи с техника от военно формирование 56 040 – Благоевград  и 37 военнослужещи със специализирана техника от състава на военно формирование 42 600 – Мусачево гасят нововъзникнал през нощта пожар в борова гора със суха растителност между селата Ощава и Влахи. Действията на военнослужещите се ръководят от майорите Кирил Спаневиков и Наталия Иванова.

Вчера, 28 август, модулните групи са действали на терен до 20.30 ч.
Военнослужещи и техника от Сухопътните войски продължават и днес да оказват помощ на екипите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ в гасенето на пожар край симитлийските села Мечкул, стара Кресна и Влахи.
85 военнослужещи с 12 бр. специализирана техника от състава на Сухопътните войски продължават и днес, 28 август 2017 г., да оказват помощ на екипите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ в гасенето на пожар край симитлийските села Мечкул, стара Кресна и Влахи.
От 06.00 ч. тази сутрин на терен действат 51 военнослужещи с 6 броя техника от военно формирование 56040 – Благоевград. За оказване на помощ в овладяването на огъня от 06.00 ч. тази сутрин бяха задействани още 34 военнослужещи с 6 бр. специализирана техника от състава на в.ф. 28610 – София, които в 08.00 ч. се включиха в гасенето на пожара. Действията на военнослужещите се ръководят от майорите Кирил Спаневиков и Александър Бойков.

още
Модулна група от състава на в.ф. 22220 – Сливен от 13.00 часа днес, 27 август, се включиха в гасенето на горски пожар между местностите Бармук баир и Батмиш. Действията на военнослужещите се ръководят от майор Михаил Михов.
             
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени