И днес, 25 август, деветнадесет военнослужещи с четири еденици техника от 31-ви механизиран батальон-Хасково, от състава на Втора механизирана бригада, участват в потушаването на пожара между селата Студена и Дервишка могила, община Свиленград.
Военнослужещите действат в участък между селата Студена и Левка. Задачата им е да обезопасяват и потушават останалите все още тлеещи участъци.
Ръководител на формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия е заместник-началникът на щаба на 31-ви механизиран батальон капитан Светослав Везев.
 
Петнадесет новоназначени военнослужещи в 101-ви алпийски полк, четиринадесет в зенитно-ракетния дивизион на 2-ра механизира бригада и десет в 78-ми батальон за осигуряване, днес, 21 август, в тържествена обстановка целунаха бойното знаме и се заклеха да служат вярно и предано на Родината.
        Командирите на формированията полковник Димитър Кацаров, майор Александър Бойков и заместник-командирът по погистичното осигуряване на зенитно-ракетния дивизион майор Кирил Киров, приеха строя, поздравиха военнослужещите и им пожелаха да служат в редовете на Сухопътните войски с чест,  отдаденост и професионализъм.
 

Вчера, 20 август, формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от състава на 55-ти инженерен полк – Белене, беше задействанo за обезвреждане на невзривен боеприпас, открит в нива в близост до Телевизионната кула в ж.к. „Дружба“,  гр. Плевен.
 При направения оглед специализираният екип под ръководството на капитан Димитър Маринов установи, че това е 85 мм снаряд с взривател.
При спазване на мерките за безопасност боеприпасът беше транспортиран до безопасно място и унищожен..
Военнослужещите действаха на основание отправено искане от главния секретар на МВР и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
 
На 19.08.2020 г. в района на Батальона за защита на силите, гр. Стара Загора се проведе тържествена церемония по сдаване и приемане на длъжността „Командир на Щабен батальон” от състава на  2-ра механизирана бригада и представянето на началника на щаба на Батальон за защита на силите.
         Със заповед на министъра на отбраната, длъжността „Командир на щабен батальон” бе назначен майор Георги Вълев, а досегашният командир на батальона, подполковник Стоян Стоянов отива на длъжност началник на сектор „Подготовка на механизирани и танкови формирования и учебно-материална база” в отдел „Подготовка на войските ” в Командването на Сухопътните войски и повишен във военно звание „Полковник”.
           Командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Стоян Шопов прие строя и след прочитане на заповеди ... още
Вчера, 18 август, формирование за овладяване и /или преодоляване на последствията от бедствия от 78-ми батальон за осигуряване - София, беше задействанo за обезвреждане на невзривен боеприпас, открит в близост до граничната зона с Република Гърция, с. Беслен, община Гоце Делчев.
При направения оглед специализираният екип под ръководството на капитан Мартин Маргитин установи, че това е 82 мм снаряд за минохвъргачка.
При спазване на мерките за безопасност боеприпасът беше унищожен.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане от главния секретар на МВР и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени