Днес, 12.01.2017 г., във връзка със зимната обстановка в региона на Медвен и по заповед на командира на Сухопътните войски,  военно формирование 22220-Сливен приведе в действие група за овладяване и/или преодоляване на последствията при бедствия – за действие при тежки зимни условия.
Шестимата военнослужещи в групата работят под  ръководството на старши лейтенант Михаил Янчев Попов – командир на инженерно-сапьорен взвод в щабна рота на военно формирование 22220. За разчистване на пътната отсечка в региона на Медвен са изведени четири единици техника:  УАЗ 469, с шофьор редник 3 клас Стефан Стефанов, МАЗ 537 с шофьор редник 3 клас Марин  Пъшков, БАТ-М с механик-водач сержант Руслан Русев, ЗИЛ 131 МТО с шофьор старши сержант Димитър Димитров.
 Днес, 12.01.2017 г., в района на военно формирование 24620 – Свобода се проведе тържествено честване на празника на Военното разузнаване и празник на 1-ви разузнавателен батальон.
Честването започна с посрещане на бойното знаме. Командирът на формированието подполковник Минчо Минев приветства с празнично слово личния състав и гостите, след което бяха прочетени заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители от името на командира на Сухопътните войски и командира на военното формирование. Тържеството продължи с празнична програма, в която взеха участие танцова и вокална група от ОУ ”В.Левски” гр.Чирпан и деца от спортен клуб „Парадайс” към Военен клуб гр.Чирпан.
Гости на празника бяха полковник Стоян Стоянов – заместник - началник на щаба на  Сухопътните войски, бригаден генерал Борислав Сертов – директор на служба „Военна полиция”, подполковник Димитър Димитров от 2-ра Тунджанска механизирана ... още
Днес, 11.01.2017 г., по искане на областния управител на област Ямбол и със заповед на командира на Сухопътни войски генерал-майор Андрей Боцев в 10.30 часа е активирано формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия при тежки зимни условия от военно формирование 52590 – Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада. Формированието се включи в преодоляване на последствията от зимната обстановка на територията на област Ямбол.
Във взаимодействие с органите на държавната и местната власт формированието участва в операция по извличане на 4 бедстващи цивилни автомобили, „Фадрома” на АПИ и МТЛБ на Гражданска защита, в пътния участък между селата Калчево и Саранско.
Помощ при извличането на закъсали тежкотоварни и леки автомобили и разчистване на пътния участък оказват 9 военнослужещи с две верижни машини МТЛБ, с ръководител старши лейтенант Светозар Урумов.
 
По време на изпълнение на поставената задача на 5 км ... още
Новата учебна година бе открита днес, 9 януари 2017 г., във всички военни формирования на Сухопътните войски.
В Стара Загора се проведе ритуал, в който участваха военнослужещи от военни формирования 24150, 54230, 44200, 48430 и 54140 от гарнизона. Строят бе приет от командира на 2 механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов който отдаде почит на бойното знаме на бригадата и поздрави военнослужещите с думите „Желая на Вас и Вашите семейства крепко здраве, щастие, лични и професионални успехи, сила и воля да  изпълним поетите ангажименти през новата 2017 година”.
Ритуалът приключи с преминаване в тържествен марш.
С ритуал по посрещане на бойното знаме тържествено бе открито началото на подготовката за 2017 година и в 101-ви алпийски батальон – гр. Смолян. В кратко слово командирът на формированието подполковник Димитър Кацаров благодари за добре свършената работа и запозна личния състав с предстоящите задачи за 2017 ... още
Днес, 09 януари, по искане на областния управител на област Шумен и със заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев в 13.40 часа е активирано формирование за действие при зимни условия от гарнизон Шумен. Формированието е в състав от девет военнослужещи под ръководството на подполковник Митко Митев – командир на в.ф. 54060 – Шумен с три единици техника. БАТ 2, Зил-131 и високопроходим лек автомобил.
На военнослужещите и поставена задача да пробият затрупания от преспи път в направление Шумен- кв. Мътница – с. Царев брод.
Целта е да се осигури снабдяването на населените места с продукти от първа необходимост и влизането на ремонтните екипи на „Енерго-Про” за отстраняване на авария в трафопост, заради който повече от 20 къщи все още са без ток.
Днес, 9 януари, група военнослужещи от състава на формированието за овладяване и и/или преодоляване на последствията от бедствия за действие при зимни условия на военно ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени