25.07.2012
Вчера, 24 юли 2012 г. на полигон „Ново село” се проведоха първите занятия от втората ротация на сухопътния боен елемент на съвместната многонационална подготовка „Черноморски ротационни сили 12”. В нея участват военнослужещи от 42ри механизиран батальон на 2ра Тунджанска механизирана бригада от Българската армия, от 2ри механизиран пехотен батальон на 1ва механизирана пехотна бригада от Въоръжените сили на Македония, от въздушно-щурмова рота на батальон морска пехота от Въоръжените сили на Украйна, и от Въздушно-наземна бойна група със специално предназначение на Морската пехота на САЩ.
Обучението започна с изучаване на принципите и основните положения на военните операции в градски условия, противодействието на импровизирани взривни устройства, конвоирането и животоспасяването в бойни условия.
Занятията се провеждат от инструктори от Корпуса на морската пехота на САЩ.
Целта на обучението е да се задълбочи сътрудничеството и да се ... още
24.07.2012
На 23 юли 2012 г. на полигон „Ново село” се проведе церемония по откриването на втората ротация на сухопътния боен елемент, участващ в съвместната многонационална подготовка „Черноморски ротационни сили 12”. При втората ротация в сухопътния компонент участват подразделения от Българската армия, Морската пехота на САЩ и въоръжените сили на Украйна и Македония.
На церемонията присъстваха полковник Явор Матеев – Началник на отдел „Съвместни съоръжения“ в Министерството на отбраната на Република България, полковник Александър Романюк – военен аташе на Украйна, полковник Петър Боиклиев – Заместник-началник на отдел „Бойна подготовка на войските“ в Командването на Сухопътните войски и подполковник Петър Желев – Началник на полигон „Ново село“.
Приветствени слова към участниците произнесоха полковник Матеев и майор О‘Лиъри – командир на сухопътния боен елемент на ... още
20.07.2012
Формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия oт военно формирование 22220 - Сливен от Сухопътните войски, с ръководител майор Атанас Енчев унищожи 1 бр. ръчна отбранителна граната, открита на 19 юли 2012 г. с. Веселиново, област Ямбол на ул. “Хан Аспарух” № 7.
20.07.2012
В изпълнение на третата мисия на Българската армия специализираните групи от Сухопътните войски продължават да оказват помощ на населението от село Лозенец, община Стралджа в рамките на операция „Чист хоризонт”.
140 военнослужещи, включени в състава на Специализирана тактическа група продължават да извършват прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на „Производствено-складова база за боеприпаси - Стралджа – Мараш” .
Към днешна дата, общо прочистената площ е 17970 дка, открити са 8199 бр. невзривени боеприпаса и 2041 кг скрап.
Oставащата площ за разузнаване до приключване на дейността е 10079 дка.
19.07.2012
На 18.07.2012 г. представителни подразделения от Сухопътните войски взеха участие в мероприятията за отбелязване на 175-ата годишнина от рождението на Васил Левски.
Военнослужещи от в.ф. 44220-Пловдив участваха в ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на „Васил Левски” в кв. „Бунарджика” в гр. Пловдив, а  венци и цветя пред паметника на „Васил Левски” в гр. Стара Загора поднесоха военнослужещи от военно формирование 24150-Стара Загора.
В ритуала по откриване обновената паметна плоча, маркираща мястото, където през 1869 година Васил Левски основава в Плевен първия в България революционен комитет, взеха участие военносалужещи от военно формирование 22160-Плевен. Приветствия по случай отбелязването на 175 годишнината от рождението на Васил Левски и откриване на обновената паметна плоча, произнесoха кметът на община Плевен доц. д-р Димитър Стойков и доц. Милко Аспарухов - Директор на Дирекция  ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени