Новата учебна година бе открита днес, 11 януари 2016 г., във всички военни формирования на Сухопътните войски.
В Стара Загора се проведе ритуал, в който участваха военнослужещи от военни формирования 24150, 54230, 44200, 48430 и 54140 от гарнизона. Строят бе приет от командира на 2 механизирана бригада бригаден генерал Димитър Илиев, който отдаде почит на бойното знаме на бригадата и поздрави всяко военно формирование. „Приемете моята благодарност към всички вас, които достойно изпълнявате своя дълг на военнослужещи от Българската армия. Едва ли има друг, който да знае по-добре от вас цената на лишенията, на неуморния труд и безсънните нощи, които са необходими за изпълнение на задачите.
         Желая на Вас и Вашите семейства крепко здраве, щастие, лични и професионални успехи, сила и воля да  изпълним поетите ангажименти през новата 2016 година”.
Ритуалът приключи с преминаване в тържествен марш.
В ... още
Днес, 08.01.2016 г., завърши петдневният ски курс с 50 военнослужещи от състава на 68-ма бригада „Специални сили”. Той се проведе под ръководството на ски инструктори от Българската Ски Федерация и имаше за цел да повиши ски натренираността на военнослужещите от Алпийският батальон.
Те ще вземат участие в подготовката и провеждането на предстоящото Европейско първенство  на Пампорово и Боровец.
 
Днес, 8-ми януари 2016 г., Военният духов оркестър и почетен караул от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада взеха участие в честването на 138-ата годишнина от Освобождението на града, организирано от Община Карлово.
Празникът започна с поднасяне на цветя  пред паметната плоча на „Пулевата къща”, в която се е намирал щабът на руската армия, оглавяван от генерал Карцов. Там пред ученици от местните училища, представители на общинската администрация и военнослужещи от 61-ва мбр слово за паметната дата и действията на руските войски и българските опълченци през далечната 1878 година при освобождението на Карлово прознесе Мария Деянова - директор на Историческия музей в града. Бяха поднесени цветя и отдадена почит към освободителите.
Шествието по повод годишнината от Освобождението на Карлово завърши пред паметника на генерал-лейтенант Павел Карцов. В знак на признателност цветя поднесоха д-р Емил Кабаиванов – кмет на Община Карлово, Георги ... още
В изпълнение на „План за дейността на 55-ти инженерен полк през учебната 2016 г.”, днес 8 януари, се проведе анализ на резултатите от подготовката  на щаба и формированията от 55-ти инженерен полк.
По време на анализа бяха засегнати всички въпроси, стояли за решаване  през изминалата година и основните направления, по които предстои да се работи. Посочени бяха и всички положителни и отрицателни страни в подготовката и насоките за повишаване на способностите.
В заключение командирът на формированието полковник Росен Арабаджиев благодари на всички за положените усилия и добре свършената работа през изминалата година и изрази своята увереност, че личният състав ще продължава да изпълнява с ентусиазъм и постоянство поставените задачи и ще затвърждава постигнатите успехи.
Военнослужещи от Българската армия, Морската пехота на САЩ и Въоръжените сили на Румъния  проведоха днес, 7 януари 2016 г., на полигон „Ново село”, церемония по откриването на многонационалната съвместна подготовка „PLATINUM LION 16-2" на „Черноморски ротационни сили 15.2” ("BLACK SEA ROTATIONAL FORCE 15.2).
Съвместната подготовка се провежда от 7 до 15 януари 2016 г. на полигон „Ново село“. В нея участват около 350 военнослужещи, от които близо 150 от Българската армия, 155 военнослужещи от Корпуса на Морската пехота на САЩ и 25 военнослужещи от румънските въоръжени сили.
Българските военнослужещи са от Сухопътните войски -  военно формирование 48430 – Стара Загора и щаба на  2-ра Тунджанска механизирана бригада, Центъра за подготовка на специалисти – гр. Сливен и Национален военен университет ”Васил Левски“. Заедно с колегите си от САЩ и Румъния те ще се обучават в провеждането ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени