Днес, 18.01.2016 г.,  пред паметника на генерал Виктор Дандевил се проведе ритуал, посветен на 138 години от освобождението на Асеновград от османско иго, в който взеха участие представителна рота от поделение 24490, представители на община Асеновград, свещеници от Асеновградска духовна околия, ученици от Основно училище „Ангел Кънчев” и граждани.
Преди честването Представителният духов оркестър на Военновъздушните сили изпълни български военни маршове, след което литийното шествие се отправи към мястото за провеждане  – паметникът на генерал Виктор Дандевил.
Ритуалът започна с приемане на строя от командра на щаба на Четвърти артилерийски полк полковник Лъчезар Мишев. Свещеници от Асеновградска духовна околия отслужиха заупокойна молитва за загиналите руски и български воини за освобождението на града. Слово произнесе директорът на историческия музей в Асеновград – Иван ... още
Военнослужещи и високопроходима техника от състава на военно формирование 32420 – Русе, продължават днес, 18.01.2016 г., да оказват съдействие на служителите на енергоразпределителното дружество ЕНЕРГО-ПРО за възстановяване на енергопреносната мрежа в област Русе.
 Групата се ръководи от командира на формированието майор Павлин Илиев.
На основание отправено искане от областния управител на област Русе Стефко Бурджиев и разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев и вчера, 17.01, военнослужещи и техника от състава на формированието оказаха съдействие на служителите на енергоразпределителното дружество ЕНЕРГО-ПРО за възстановяване на енергопреносната мрежа в област Русе.
Вчера, 17.01.2016 г., на площад „17 януари” в Сливен се проведе тържествена церемония по случай 138 години от освобождението на Сливен от османско иго.
Организатор на проявата е община Сливен, съвместно със Светата Сливенска митрополия, Регионалния инспекторат по образование – Сливен и военно формирование 22220 – Сливен.
Заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен по повод освобождението отслужи Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий в съслужие със свещеници от храм „Св. Николай Чудотворец“.
С военни почести и под звуците на военния духов оркестър на военно формирование 22220 – Сливен бяха поднесени венци и цветя от кмета на града Стефан Радев, заместник-областния управител Камен Костов, председателя на Общинския съвет Димитър Митев и общински съветници, Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий, командването на военно формирование 22220 – Сливен, ... още
На основание отправено искане от областния управител на област Русе Стефко Бурджиев и разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, От 11.00 ч. дне 17.01.2016 г.,  военнослужещи и техника от състава на военно формирование 32420 - Русе , оказват съдействие на служителите на енергоразпределителното дружество Енерго-Про за възстановяване на енрго-преносната мрежа в област Русе. Групата военнослужещи се ръководят от майор Даниел Димитров.
В следствие на обилните снеговалежи и навявания, от 15.00 часа военнослужещи и техника от в.ф. 28880 - Белене прочистват пътя между селата Царевец и Совата, община Свищов. Освен това те извличат и закъсала техника. Действията на военнослужещите се ръководят от командира на формированието полковник Росен Арабаджиев. Помощта, която оказават военнослуижещите е на основание отправена молба на областняи управител на област Велико Търново и разпореждане на генерал-майор Андрей Боцев.
Днес, 15.01.2016 г., в района на военно формирование 24620 – Свобода се проведе тържествено честване на празника на Военното разузнаване и празник на 1-ви разузнавателен батальон.
Тържеството започна с приемане на строя от командира на батальона подполковник Добромир Дамаков и посрещане на бойното знаме. Командирът приветства с празнично слово личния състав и гостите, а водосвет за здраве, благоденствие и успехи отслужи отец Иван. След това бяха прочетени заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители от името на командира на Сухопътните войски и командира на формированието. Церемонията приключи с тържествен марш на военнослужещите пред официалните гости.
Гости на празника бяха полк. Стоян Стоянов – началник на отдел „Разузнавателен” в КСВ, подп. Минчо Минев от 2-ра Тунджанска механизирана бригада, подп. Ангел Гечев от РС ”Военна полиция ”Пловдив, полк. Ангел Пеев – началник на ВМА - МБАЛ – Пловдив, командири ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени