Днес, 26.02.2018 г., в изпълнение на заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, военнослужещи от състава на формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия при зимни условия на 55 инженерен полк - Белене, от 17.00 часа започнаха действие в условията на тежката зимна обстановка, настъпила след обилния снеговалеж и навявания.
  С верижна и колесна специализирана техника военнослужещите, под ръководството на капитан Йордан Йорданов, потеглиха към района на селата Лозица, Любеново и Въбел, на територията на община Никопол, област Плевен, където ще окажат съдействие на закъсали в снежните преспи автомобили и бедстващи хора и ще разчистват затрупани пътни участъци.
Въпреки височината на преспите, намалената видимост и снега, който продължава да вали, военнослужещите показват отлична подготовка и професионални умения в усложнената обстановка.
Протоколна визита в изпълнение на плана за работа с Асоциацията на военните аташета, акредитирани в Република България, се състоя днес в град Хасково. Визитата на военните представители от 12 държави започна в Областната администрация, където бяха посрещнати от заместник-областния управител д-р Стефка Здравкова, след което командирът на военното формирование подполковник Николай Александров изнесе брифинг. Срещата продължи със запознаване на гостите със структурата и дейността на 31 механизиран батальон.
Делегацията посети и района на батальона, където им бе представена техниката и въоръжението, с което разполагат военнослужещите в Хасково.
Възпоменателен митинг-поклонение с участието на представителни формирования и военния духов оркестър на 61 механизирана бригада се проведе днес, 19 февруари, на площад „Васил Левски” в гр. Карлово по повод 145 години от обесването на Апостола на свободата  Васил Левски. В церемонията по полагане на венци, гирлянд и цветя пред паметника взеха участие заместник-министър председателят по обществения ред и сигурност и министър на отбраната на Република България Красимир Каракачанов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов, началникът на Военна академия „Г. С. Раковски” генерал-майор Груди Ангелов, народни представители, кметове на общини и населени места, родолюбиви карловци и граждани от цялата страна.
        В памет на Дякона бяха поднесени венци от името на президента на Република България, министър-председателя, председателя на 44-то народно събрание, представители на парламентарни ... още
Военнослужещи от Единния център за начална подготовка – гр. Плевен и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски, участваха вчера, 18.02., във възпоменателна церемония по повод 145 години от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски, която се проведе в град Ловеч пред паметника на Васил Левски в кв. „Вароша“.  Да се преклонят пред живота и делото на Апостола се събраха родолюбиви ловчанци, много гости и граждани от цялата страна. На ритуала присъстваха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, кметът на гр. Ловеч Корнилия Маринова, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов, Негово Високопреосвещенство Ловчанския Митрополит Гавриил, представители на местната власт.
„Днес, както всяка година, цялата българска земя свежда глава пред делото и подвига на Дякона, който пръв ни накара да повярваме, че можем да бъдем свободни и сами да ... още
На 18 и 19 февруари военнослужещи от Сухопътните войски ще  се поклонят пред паметта и делото на великия син на България – Апостола на свободата - Васил Левски.
          В Карлово възпоменателната церемония-митинг ще се състои на 18-ти от 18,00 часа пред паметника на Апостола на площад „В. Левски”,  а от 11.0 ч. в  гр. Горна Оряховица е ритуалът по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски в квартал „Пролет”. В Асеновград годишнината от гибелта на Васил Левски ще се отбележи  от 12.00 ч.  пред неговия барелеф в манастира „Света Петка Мулдавска“, а след  възпоменателен митинг и ритуал по поднасяне на венци ще бъде отслужена панихида от асеновградски духовници.
 Кулминацията на честванията на 18-ти ще бъде  в град Ловеч от 18,30 ч. пред паметника на Васил Левски в кв. „Вароша“, където военнослужещите от Единния център ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени