На 12 и 13 април 2018 г. 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово бе домакин на държавния военен  шампионат по дуелна и щафетна стрелба със 7,62 мм АК, който се проведе на УЦ „Анево“. В шампионата взеха участие представителните отбори на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, 61-ва механизирана бригада, 2-ра механизирана бригада, 68-ма бригада „Специални сили“ , служба „Военна полиция”, ВА „Г. С. Раковски” , ВВМУ „Н. Вапцаров” и НВУ ”Васил Левски”.
Командирът на 61 мбр бригаден генерал Пламен Йорданов откри турнира, като приветства отборите и им „пожела съревнованието да премине в спортсменски дух и победа за най-добрите“. Главен ръководител на шампионата бе полковник Венелин Дерибеев от дирекция „Социална политика“ в МО.
След оспорвана борба най-високи резултати в щафетната стрелба със 7,62 мм АК показа отборът на 68 бригада ... още
Вчера, 12.04.2018 г., военнослужещи от Бригадното командване и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски взеха участие в тържествена проверка - заря по случай празника на град Сандански.
Председателят на Народното събрание на Република България Цвета Караянчева прие строя на военнослужещите и рапорта на командващия зарята подполковник Кирил Спаневиков - командир на Трети механизиран батальон - Благоевград. В знак на добро партньорство и с пожелание за успешна съвместна работа тя връчи на кмета на община Сандански  Кирил Котев плакет на Народното събрание.
На честването присъстваха и областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, народни представители от 44-то Народно събрание, командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев, кметове на общини, много граждани и гости на града.
 
В изпълнение на „План за дейността на Сухопътните войски през 2018 година” oт 09 до 20.04.2018 г. на учебен полигон (УП) „Корен” ще се проведе полево лагерно обучение с артилерийските формирования от Сухопътните войски. В него ще вземат участие над 580 военнослужещи със 120 броя бойна и специална техника от военните формирования в Асеновград, Ямбол, Казанлък, Пловдив, Свобода и  Мусачево.
          По време  на обучението ще се проведат тактически учения с бойни артилерийски стрелби с реактивен дивизион и батареите от самоходните артилерийски дивизиони. На 19.04, в края на полевия лагер, ще се проведе тренировка по управление на огъня от артилерията на Сухопътните войски. Началник на лагерния сбор е полковник Лъчезар Мишев – командир на военно формирование 24490 – Асеновград, а ръководител на тренировката по управление на огъня на артилерията на Сухопътните войски е полковник Петър ... още
Военнослужещи от състава на 55-ти инженерен полк в Белене унищожиха днес, 8 април, невзривен боеприпас. Модулното формирование, с ръководител старши лейтенант Милен Сотиров, беше активирано в 08:00 ч. тази сутрин.
 
Специализираният екип извърши разузнаване, транспортиране и унищожаване на силно корозирала граната Ф–1 /тип „Лимонка”/, намерена в частен дом в село Деков, община Белене, обл. Плевен.
 
При стриктно спазване на мерките за безопасност, невзривеният боеприпас беше унищожен на обезопасено място в района на полигон „Учебни полета” към формированието.
Военна клетва положиха днес, 5 април, 36  български граждани,  завършили курса по начална военна подготовка в Единния център в гр. Плевен. Обучението им се проведе от 12 март до 5 април 2018 г. Бяха проведени занятия по тактическа, огнева, строева и физическа подготовка. След успешно положените изпити по основните дисциплини, курсистите получиха удостоверения за завършване на началната военна подготовка. Те ще бъдат зачислени в резерва на Въоръжените сили.
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени