Днес, 28.06.2018 г. командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов се срещна с командира на Многонационална бригада “Югоизточна Европа” (БрЮИЕ), бригаден генерал Тудорица Петраче.
На нея бригаден генерал Тудорица Петраче изрази задоволството си от дейността на декларираните към БрЮИЕ формирования от Сухопътните войски по време на неговата инспекция.
На срещата бяха обсъдени и бъдещи съвместни дейности от взаимен интерес.
 
Бригаден генерал Тудорица Петраче е на работно посещение в Република България от 25 до 29  юни 2018 г.
 
Група офицери от Българската армия, на път за участие в началната планираща конференция на многонационалното учение "Saber Guardian 19", която се провежда през тази седмица в гр. Сплит, Хърватия, се поклониха пред паметта на 600 български воини, загинали в боевете срещу германско-фашистките войски на Сремския фронт по време на Втората световна война през декември 1944 г.
От името на Ръководството на Сухопътните войски, заместник-командирът на СВ бригаден генерал Валери Цолов, който е и ръководител на работната група, поднесе венец пред мемориала на българските войници край сръбския град Сремска Митровица.
За 173 дни, през периода от октомври 1944 до април 1945 година, сръбски, съветски, български и италиански войски преодоляват съпротивата на три обединени германско-хърватски полка, отбраняващи 6 фортификационни позиции, разположени между долините на реките Дунав и Сава. В настъпателната операция за ... още
Като кадрови военнослужещи от Българската армия вие имате необходимата подготовка, за да изпълните тази мисия. Убеден съм, че знанията и уменията, които сте получили допълнително в Единния център за подготовка, ще ви позволят да изпълните своята мисия с чест и достойнство и да се върнете отново с вдигнато чело като български воини, изпълнили отговорно своя дълг. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов в обръщението си към военнослужещите от 36-ия контингент на въоръжените сили, които до броени дни ще се включат в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“. Тържественият ритуал по официалното изпращане на контингента се проведе днес, 22 юни, пред Параклиса-мавзолей „Свети Георги Победоносец” в гр. Плевен.
По традиция министър Каракачанов подари на 36-ия контингент икона на Св. Георги Победоносец и пожела на военнослужещите здраве и късмет и да се завърнат всички на родна земя при своите близки след успешно изпълнена ... още
Ритуал по полагане на военна клетва се състоя днес, 22.06.2018г., на строевия плац на 42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора Тунджанска механизирана бригада.
В тържествена обстановка, обещания за вярност към народа и Родината  пред своите командири и пред бойното знаме дадоха новоназначените след проведен конкурс военнослужещи, които се вляха в редиците на батальона.
В приветствиeто си към военнослужещите, положили военна клетва, командирът на 42-ри механизиран батальон, подполковник Ивайло Иванов, изрази увереността си в бъдещите успехи на батальона и приноса на всеки един  от новоназначените воини за издигане престижа на формированието, Втора механизирана бригада и Българската армия пред обществото. И още: „ Като Ваш командир, Ви уверявам, че можете да разчитате на моята и на Вашите колеги подкрепа по нелекия, но славен и удовлетворяващ път на българския воин”.
На тържественото приемане на военнослужещите в редовете на ... още
Вчера, 21.06., във Враца се проведе третия заключителен ден от Прегледа на любителското художествено творчество в Сухопътните войски, на който присъстваха командирът на Сухопътни войски генерал-майор Михаил Попов, областният управител на Враца Малина Николова и кметът на община Враца Калин Каменов.
Командирът на Сухопътните войски получи почетни плакети от общинската администрация и областната управа, както и благодарности от името на врачанската общественост, за културния празник, състоял се в града. Генерал-майор Попов, на свой ред удостои областния управител Малина Николова с почетен плакет за създадената отлична организация при провеждането на Фестивала на Духовите оркестри и Прегледа на любителското художествено творчество в Сухопътните войски.
Областният управител на Враца Малина Николова, направи реверанс към всички участници и гости на финалната изява, със специален концерт на фолклорния изпълнител Светлин Миланов, танцов ансамбъл „Мездра“ и балет ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени