На 09 и 10 март, в изпълнение на „План за дейността на 55-ти инженерен полк през 2022 г.”, се проведе сбор на командира на 55-ти инженерен полк  полковник Иван Тишков.
По време на сбора бяха обсъдени основните мероприятия и направления за работа на полка през 2022 г. и представени доклади и презентации на теми, свързани с актуални проблеми, перспективи, предизвикателства, тенденции и развитие.
  В заключение полковник Иван Тишков благодари на всички за положените усилия и добре свършената работа и изрази своята увереност, че личният състав ще продължава да изпълнява с ентусиазъм и постоянство поставените задачи и ще затвърждава постигнатите успехи.

 
Днес, 8 март, в 101-ви алпийски полк се проведе турнир по стрелба с пистолет „ Макаров”  по повод Международния ден на жената- 8-ми март.
В него взеха участие представителки на полкa, Регионална здравна инспекция, Първа инвестиционна банка и финансова институция „Уиннърс Грууп“.  
Първото място в турнира завоюва  капитан Стефания Стоянова, второто място зае ефрейтор Радостина Иванова, а на трето се класира старши сержант Марина Гогова.
ВРИД командирът на полка подполковник Стефан Димов награди всички участнички с грамоти и цветя и им пожела здраве и щастливи моменти с любимите за тях хора.
0
От 23 до 27 февруари в Тулахома, щата Тенеси, САЩ, се проведе състезанието „Best Warrior Competition 2022”, като за първи път в него участваха и военнослужещи от състава на 61 Стрямска механизирана бригада -  младши сержант Стоян Иванов от 1 механизиран батальон и ефрейтор 2 клас Андрей  Кехаяминчев от 2 механизиран батальон със старши на групата сержант Антон Иванов от 1 мб.
Състезанието се провежда ежегодно, като в петдневната надпревара са включени дисциплини от бойната подготовка и служи за отличаване на най-достойния военнослужещ от сержантския състав на САЩ.
„Best Warrior Competition 2022” подложи на тест нивото на физическата подготовка на състезателите, като освен стандартния армейски тест беше включен и марш на скок 30 км с 12 кг снаряжение и полоса с препятствия.
Оценявани бяха и уменията по прецизна стрелба на различни дистанции, тактически действия в симулирана бойна среда /тактическо придвижване, оказване на първа ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени