По традиция, месец преди Общоармейския шампионат, под звуците на Химна на Република България на 16 март на УЦ „Анево“ стартира вътрешното първенство по дуелна и щафетна стрелба на 61 мбр. В турнира взеха участие всички формирования от състава на бригадата с представителни отбори, а мероприятието премина под влиянието на силни емоции и физическо натоварване на военнослужещите.

След като приветства участниците с „Добре дошли”, началникът на щаба на бригадата полковник Станимир Христов пожела на всички успешно представяне, призово класиране,  победа за най-добрите и обяви първенството за открито.

Комисия от щаба на бригадата оценяваше представянето на формированията по предварително утвърдени критерии. Получените резултати от спортната надпревара показаха, че състезанието се е провело между силни отбори и равностойни съперници, които дадоха всичко от себе си. Най-добре в шампионата се представи отборът на щабния батальон с командир подполковник Иван Вълев, който спечели призовото първо място в крайното класиране. На почетната стълбичка намериха място също и отборите на 1 механизиран батальон и зенитно-ракетния дивизион, класирали се след оспорвана борба съответно на второ и трето място.

Със заповед на командира на 61 мбр състезателите бяха наградени с грамоти и купи за достойно представяне, които бяха връчени от заместник-командира на бригадата полковник Деян Дешков. Той поздрави всички за показаните добри резултати и изрази увереност, че проведеното състезание е една добра подготовка за достойното представяне на бригадата в предстоящия през месец април Общоармейски шампионат по дуелна и щафетна стрелба, на който се очаква завоюваните спортни отличия за 61 мбр да са многобройни и престижни. Турнирът завърши с обща снимка за спомен на всички участници.

 

Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени