• Придвижване на военни формирования от Сухопътните войски по републиканската пътна мрежа за участие в тактическо учение „Тракийски воин 24“

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в землището на град Смядово

   
   
НОВИНИ
 
На 30 май 2012 година военнослужещи от военно формирование 42 600-Мусачево и представителния военен духов оркестър на Сухопътните войски взеха участие в празнична проверка (заря) в град Белоградчик по случай 162-та годишнина от избухването на най-голямото възстание в Северозападна България против Османско владичество.
Стотици жители на община Белоградчик приветстваха на площада в града стройните редици на военнослужещите от военно формирование 42600-Мусачево и Представителния духов оркестър на Сухопътни войски. 
На тържеството присъстваха председателят на Народното събрание госпожа Цецка ЦАЧЕВА, кметът на общината господин Борис НИКОЛОВ. представители на местната администрация, ученици от региона и духовници от Видинската епархия.
От ... още
 
На 28 май 2012 г. на основание молба от кмета на град София към Министерството на отбраната за оказване на съдействие на населението в с. Владая, Община София, група от 8 военнослужещи от състава на военно формирование 44220 – Пловдив с ръководител майор Данаил Стоицев, построиха 60 тонен мост с дължина 10 метра над притока на река Суха Елешница на ул. „Китен”.
С изграждането на съоръжението се осигури достъпа на хората и моторните превозни средства от засегнатия район до центъра на селото.
На  28 май 2012 година в град Горна Оряховица се отбелязаха 136-та годишнина от обесването на ръководителят на Първи революционен окръг по време на Априлското въстание през 1878 г. Георги Измирлиев и 170-та годишнина от рождението на Елена Грънчарова, която е една от основателките на Женското дружество в града и оглавява и бунта на жените в Горна Оряховица против войната и за завръщането на мъжете по родните им места през 1918 г..
В честванията на годишнините участваха командирът на Сухопътните войски – генерал майор Стефан Василев, народният представител Мирослв Петков, кметът на град Горна Оряховица  инж. Добромир Добрев, председателят на общинския съвет град Горна Оряховица Даниел Костадинов, представители на политически партии и обществени организации, ... още
 
На  27.05.2012г. военнослужещи от военно формирование 22160 – Плевен и Представителния духовия оркестър на Сухопътните войски  взеха участие в провеждането на тържествена проверка (заря) в град град Козлодуй по случай 136-та годишнината  от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета.  На ритуалът присъстваха областният  управител на област Враца г-жа Пепа Владимирова, г-жа Мая Занева – Председател на общински съвет на община Козлодуй, г-н Валентин Николов – изпълнителен директор на АЕЦ «Козлодуй - ЕАД», депутати, много жители и гости на град Козлодуй.
Слово по случай 136 годишнината  от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета произнесе кмета на община Козлодуй господин Румен ... още
На 26 май 2012 г. в гр. Карлово се проведе, организирания   от община Карлово и народно читалище „Васил Левски”  традиционен Празник на розата.
Той започна в розовите градини край град Карлово, с провеждането на  ритуала “Розобер“, след което се пренесе на централния градски площад, където
кметът на общината  д-р Емил Кабаиванов произнесе слово и беше проведена демонстрация на розоварене.
Празника завърши с музикална програма, в която взеха участие военният духов оркестър на военно формирование 34750 – Карлово и много фолклорни състави от общината.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени