• Придвижване на военни формирования от Сухопътните войски по републиканската пътна мрежа за участие в тактическо учение „Тракийски воин 24“

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в землището на град Смядово

   
   
НОВИНИ
Военният духов оркестър на в.ф. 22220 – Сливен с диригент капитан Калин Гемеджиев, взе участие в тържествените чествания и в община Скравена.
Техният висок професионализъм бе оценен високо от домакините, които им отправиха покана да изнесат импровизиран концерт в пещерата „Съйова дупка”. До сега такава покана е отправяна само към гранд-дамата на българската популярна музика – Лили Иванова – и симфоничния оркестър на Българското радио.
Военните музиканти от Сливен са третата музикална формация и първият духов оркестър, свирили в пещерата с голямо историческо и геоложко значение, съчетала ваятелските умения на природата с невероятна акустика.
Изпълненията на оркестърът включваха български бойни маршове и кръшни хора.
   По случай Международния ден на детето – 1 юни над 1000 деца и ученици посетиха военните формирования от Сухопътните войски в гарнизоните Пловдив, Сливен, Стара Загора, Благоевград, Ямбол, Асеновград, Белене и Смолян за „Деня на отворени врати”.
   Военните формирования 52590 и 54100 дислоцирани в гарнизон Ямбол  обединиха своите усилия при посрещането на 60 деца и ученици от региона. Най-нетърпеливите от тях се събраха още в 9.00 часа на плаца, за да  наблюдават демонстрации на въоръжение, бойна техника, техника с хуманитарно предназначение и специализиран ръкопашен бой.
   Офицерите, сержантите и войниците от в.ф. 28330 - Смолян изненадаха своите малки съграждани от дневен център за деца с увреждания „ ... още
   На 31 май 2012 г. модулно формирование за разузнаване, идентифициране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси oт военно формирование 44220 - Пловдив от Сухопътните войски, с ръководител ст. лейтенант Иван Панайотов унищожи 1 брой артилерийски снаряд, открит в местността “Лиса поляна” в землището на с. Блатница, община Стрелча.
   От 03 до 09 юни 2012г.  военнослужещи от състава на в.ф. 32990-Пловдив с командир бригаден генерал Пламен Лилов ще вземат участие в международното учение “Balkan Livex 2012”, което ще се проведе гр. Скопие, Република Македония.
   Учението “Balkan Livex 2012”, който ще се проведе в района на полигон „Криволак” е на подразделенията от Силите за специални операции на всички страни от балканския регион. Денят за посещение на високопоставени гости е на 08.06.2012г., на който от българска страна ще присъства бригаден генерал Пламен Лилов и подполковник Владимир Мильовски от отдел „Специални сили” в Командването на Сухопътните войски.
 
На 30 май 2012 г. модулни формирования за разузнаване, идентифициране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси от състава на Сухопътните войски унищожиха намерени невзривени беприпаси.
Екип от военно формирование 26400 - Благоевград с ръководител капитан Петър Трайков унищожи  1 брой артилерийски снаряд, открит в градския парк на гр. Кресна, община Сандански.
Край с. Благово, община Монтана, в непосредствена близост до автобусна спирка на междуградския път II – 81 беше открита  1 брой ръчна отбранителна граната. Намерения невзривен боеприпас беше идентифициран и унищожен от модулно формирование oт военно формирование 28610 - София с ръководител ст. лейтенант Иван Панайотов. 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени