В тържествена обстановка днес, 3 април, в киносалона на Административната сграда на Министерството на отбраната на бул. „Тотлебен“ № 34, пред целия личен състав на Командването на Сухопътните войски бяха прочетени заповеди на министъра на отбраната и на командира на Сухопътните войски за назначаване на военнослужещи на длъжности и повишаване във военно звание на:
Полковник Станислав Малешков – за началник на сектор  в отдел „Подготовка“ на КСВ; Старшина Дамян Пеневски  - за Главен сержант на Сухопътните войски; Подполковник Симеон Борисов – за главен експерт в Канцеларията на командира на СВ. Командирът на СВ генерал-майор Деян Дешков връчи новите пагони на полковник Малешков и подполковник Борисов и поздрави новоназначените офицери и новия главен сержант с „Добре дошли!“, пожела им успех на новите длъжности и бързо включване в екипа на Командването.
Тримата военнослужещи получиха от командира ... още
Формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси (ФОППБ) от 78-ми батальон за осигуряване от състава на Сухопътните войски, беше задействано на 1 април, за разузнаване и  обезвреждане на 122 мм кумулативен снаряд, силно корозирал, с отчупен взривател; 76,2 мм бронебоен снаряд, силно корозирал, с отчупен взривател; 76,2 мм бронебоен тъповръх снаряд, силно корозирал, без взривател.
Боеприпасите бяха открити по време на изкопни работи в дворно място  в кв. "Драгалевци" , община Столична.
     Днес, 3 април, формированието, под ръководството на лейтенант Владислав Ставрев, унищожи невзривените боеприпаси при стриктно спазване на мерките за безопасност на УЦ “Сливница“.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков.

 
 
         Продължава полевото лагерно обучение на артилеристите от 4-ти артилерийски полк на учебен полигон "Корен". Днес бойният ден започна с тренировки по стрелба и управление огъня на артилерията на полка.
         В тъмната част на денонощието военнослужещите участваха и в изпълнение на огневи задачи нощем и в условия на ограничена видимост.
         С оръдейните и реактивните батареи на полка бяха изпълнени четиридесет и девет огневи задачи по поразяване на противникови самоходни, минохвъргачни и реактивни батареи, командни пунктове, радиолокационни станции, жива сила и огневи средства на противника.
         Лагерното обучение ще продължи и през следващата седмица с поредица от тактически учения.
 
Днес, 30 март, в Командването на Сухопътни войски се проведе работна среща на командира на Сухопътните войски генерал-майор Дешков с командира на 101 въздушнодесантна дивизия на СВ на САЩ генерал-майор Джоузеф МакГий и командира на 10 планинска дивизия на СВ на САЩ генерал-майор Грегъри Андерсън.
 По време на срещата беше обсъдено провеждането на предстоящите учения с участието на военнослужещи от двете страни, както и възможностите за разширяване на двустранната подготовка. 
 
   Днес, 30 март,  в тържествена обстановка в района на военно формирование  22790 - Горна Оряховица началникът на щаба майор Светослав Димитров поздрави личния състав и изказа своята благодарност за положения през годината труд и показан професионализъм, както и увереността си, че и занапред ще продължават да съхраняват бойния дух и традициите на формированието.
Със заповеди на командира на Сухопътните войски и командира на батальона бяха наградени 38 военнослужещи и цивилни служители, постигнали високи резултати при изпълнение на служебните задължения, след което бяха прочетени и получените поздравителни адреси.
Честването завърши с преминаване в тържествен марш. 

 
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени