16.01.2015
Днес, 16.01.2015 г., военнослужещи и военният духов оркестър на в.ф. 22220 участваха в ритуал по откриване на бюст-паметник на генерал Скобелев и честване 137 години от Освобождението на Сливен.
Проявите са организирани от община Сливен, военно формирование 22220, Сливенска митрополия, Регионален инспекторат по образованието, Дружество за приятелство с народите на Русия и ОНД. И на двете събития присъства представителите от посолството на Руската федерация в Република България – съветника по културните въпроси Кирил Рънза и помощника на военното аташе подполковник Максим Чередниченко.
Тържествата започнаха в 10.00 часа с откриване на бюст-паметник на генерал Скобелев, изграден с финансови средства на Община Сливен и спомоществователи.
От 11 часа на площад „17 януари” се състоя ритуал-поклонение по повод 137 години от освобождението на Сливен от османско иго. Тук на 4 януари /стар стил/, сега 17 януари, в града влизат драгуните на майор Кардашевски ... още
15.01.2015
В периода 12-16.01.2015 г. се проведоха поредните занятия с петте секции на клуба „Приятели на армията“, в които участват ученици от средните училища в градовете Карлово и Сопот.
На занятията, които се провеждат в изпълнение на Плана за съвместна дейност между 61-ва мбр и клуб “Приятели на армията“ през учебната 2014/2015 година, бяха разгледани въпроси от комплексната подготовка на средношколците за тактико-специално занятие по оцеляване в специфична обстановка. Бяха преминати теми по военна топография: „Ориентиране на местността без карта и движение по азимут” и по инженерна подготовка: „Щатни и подръчни средства за маскировка”.
Главните сержанти на батальоните от район Карлово запознаха обучаемите със способите за ориентиране на местността без карта и определяне на посоките на света по местни предмети. Те обърнаха внимание на учениците за възможностите за ориентиране и определяне на разстояния до местни предмети, както и ... още
14.01.2015
Днес, 14 януари 2015 година,  във Военен клуб – Стара Загора се проведе „Анализ на резултатите от подготовката, войсковия ред и дисциплината през учебната 2014 година” във Втора Тунджанска механизирана бригада. На анализа присъства заместник-началникът на щаба на Сухопътните войски полковник Гошо Мерджанов.
Командирът на бригадата бригаден генерал Димитър Илиев отчете, че през 2014 година формированията от Втора Тунджанска механизирана бригада са участвали активно и успешно са изпълнили поставените им задачи по трите мисии на Въоръжените сили на Република България. Със своите действия военнослужещите продължават да защитават престижа на бригадата и да издигат авторитета на Сухопътните войски.
“Възползвам се от предоставената ми възможност да изкажа своята и на командването на бригадата благодарност за положените от Вас и Вашите колективи усилия, труд, старание и професионализъм при изпълнението на поставените Ви задачи. Убеден съм, че и през ... още
13.01.2015
Вчера, 12 януари, военнослужещи от 55-ти инженерен полк проведоха занятия с ученици от V, VI, VII и VIII клас на ОУ „Филип Сакелариевич” в град Свищов. Те запознаха децата със средствата за химическа защита, с методите и способите за оказване на първа медицинска помощ, с характеристиките и устройството на автомат „Калашников” и пистолет „Макаров”. Част от учениците, под ръководството на старшина Стефан Димов, имаха възможността да упражнят разглобяване и сглобяване на посоченото въоръжение, друга част от децата, под ръководството на старши сержант Юлиян Пенчев, имаха възможността да облекат защитно облекло и да поставят средства за защита на дихателните пътища, трета група ученици, под ръководството на д-р Петко Петков от Медицински пункт на военното формирование, упражни начина за прилагане на изкуствено дишане и сърдечен масаж.
Това е втората среща на военнослужещите с ученици от град Свищов. Мероприятията се провеждат веднъж месечно в Час ... още
12.01.2015
Новата учебна година бе открита днес, 12 януари 2015 г., във всички военни формирования на Сухопътните войски.
„Изтеклата 2014 година не беше лека, това беше година, в която трудът на целия личен състав от бригадата бе оценен по достойнство и отново доказахме, че сме подготвени да посрещнем предизвикателствата, които стоят пред нас”, каза в словото си заместник-командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада полковник Недялко Ников при тържественото откриване  в гарнизон Стара Загора.
61-ва механизирана бригада стартира новата учебна 2015 година със самочувствие и увереност в своите сили и възможности.
В районите Плевен и Казанлък приветствени слова към личния състав произнесоха заместник-началниците на щаба на 61 мбр подполковниците Стойчо Владев и Станимир Йорданов.
На откриването на учебната година във военно формирование 32990 – Пловдив, неговият командир бригаден генерал Михаил Попов направи равносметка на изминалата 2014 г. и я ... още
Copyright © 2016 Сухопътни войски. Всички права запазени