12.06.2015
Министърът на отбраната Николай Ненчев се срещна днес, 11 юни, с личния състав от военните формирования на 61-ва Стрямска механизирана бригада, дислоцирани в гарнизон Карлово, както и с командирите на военните формирования на бригадата в Казанлък и Плевен. На срещата командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Димитър Шивиков увери министъра на отбраната, че въпреки създалата се ситуация около неговото освобождаване, личният състав на бригадата е с висок боен дух, мотивиран за служба и за изпълнение на задачите.
Министър Ненчев изказа своята решителна подкрепа за командира на 61-ва механизирана бригада и увери военнослужещите и цивилните служители, че ще направи всичко, което е в неговите правомощия, за да излезе наяве обективната истина.
11.06.2015
На 12 юни 2015 г. в гр. Солун, Р Гърция, ще се проведе Ден на високопоставени гости на учението „GORDIAN KNOT 15” (GK15).
 По официална покана от началника на генералния щаб на националната отбрана на Р Гърция - генерал Михаил Костаракос на него ще присъства началникът на щаба на Сухопътните войски на Българската армия бригаден генерал Пламен Атанасов. Учението GK15 се провежда в периода от 02.06.2015 г. до 12.06.2015 г. в база „Асирос” и база „Синдос”, в околностите на гр. Солун, по време на което Съюзното сухопътно командване на НАТО в гр. Измир, Турция (LANDCOM HQ IZMIR - TR) ще извърши оценка на готовността на Корпуса за бързо развръщане на НАТО (NRDC – GR) като щаб с висока степен на готовност (HIGH READINESS FORCE HQ) по стандартите на НАТО (CREVAL).
От българска страна в учението участват военнослужещи от състава на 61 механизирана бригада -  Карлово.
09.06.2015
Възпоменателна плоча в памет на генерал-майор Нейко Ненов беше открита днес, 9 юни,  в 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово. Военнослужещите от Сухопътните войски изразиха своята почит и признателност към заместник-началника на отбраната, отдал своите сили в достойна служба на Родината. На ритуала присъстваха близките и роднините на генерал-майор Ненов, командири и военнослужещи от формированията в бригадата.
С едноминутно мълчание присъстващите почетоха паметта и делото на достойния български генерал. Паметната плоча беше открита от съпругата на генерал-майор Ненов и командира на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Димитър Шивиков.
09.06.2015
Общоармейски шампионат по футбол на малки врати за мъже беше открит днес, 9 юни, в Карлово. Домакин на спортното състезание, което ще се проведе до 12 юни,  е  61-ва Стрямска механизирана бригада. В  него ще участват представителните отбори на Министерството на отбраната, Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, отборите на 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово, 2 -ра механизирана бригада – Стара Загора, бригада „Логистика” - София и Националния военен университет „Васил Левски”.  Турнирът ще се проведе под ръководството на подполковник Венелин Дерибеев, полк.(о.з.) Христо Зафиров и Милан Каратанчев. Отборите ще бъдат класирани според  головата разлика и спечелените точки.
08.06.2015
„Посещението в Благоевградския гарнизон е част от срещите ми с личния състав на армията в цялата страна. Искам да се запозная на място с ежедневната им дейност и с проблемите, които можем да решим“, каза министър Николай Ненчев днес, 8 юни, при посещението си във военно формирование  26 400 - Благоевград. „Дойдох да подкрепя по категоричен начин  военнослужещите от поделението. Те много често остават в сянка, но винаги са на разположение на гражданите и участват във всички спасителни операции“, подчерта министър Ненчев.
 
На срещата с личния състав, на която присъства и началникът на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Пламен Атанасов, министър Ненчев благодари на военнослужещите за професионализма и отдадеността, с която служат в Българската армия и подчерта, че формированието може да бъде пример по отношение на носенето на военната служба. Той пое ангажимента във формированието да бъдат изградени два езикови кабинета ... още
Copyright © 2016 Сухопътни войски. Всички права запазени