28.12.2015
На основание отправено искане от директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов от 10.35 ч., днес, 28.12.2015 г., 40 военнослужещи и техника от състава на в.ф. 28330 – Смолян участват в потушаването на пожар, възникнал в землището на селата Аламовци и Ерма река, общ. Златоград.
Военнослужещите действат в силно пресечена планинско-гориста местност и ще оказват съдействие до пълното потушаване на пожара.
Ръководител на групата е заместник-командирът на формированието майор Здравко Михайлов.
28.12.2015
Вчера, 27.12.2015 г., пред „Паметника на загиналите в борбата срещу световния тероризъм” в района на 61 Стрямска механизирана бригада - Карлово се проведе ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 12-ата годишнина от нападението на българската военна база „Индия” в град Кербала, в което загинаха майор Георги Качорин, старши лейтенант Николай Саръев и офицерски кандидати Иван Инджов, Антон Петров и Свилен Киров от Първия пехотен батальон, участвал в операцията на Коалиционните сили за стабилизиране и възстановяване на Ирак.
Да почетат паметта на загиналите присъстваха заместник-министърът на отбраната г-жа Десислава Йосифова, командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Груди Ангелов, кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, председателят на Общински съвет г-н Теодор Шойлеков, представители на военнопатриотични организации, граждани, близки, приятели и колеги на загиналите военнослужещи.
В словото си заместник-министърът на ... още
23.12.2015
Вчера, 22.12.2015 г., в 16:30 ч. в Сливен се проведе коледният концерт на открито на Военния духов оркестър на Центъра за подготовка на специалисти.
Под диригентството на капитан Калин Гемеджиев, заедно с детски хор „Дружна песен” и детските хорове на ІІІ и ІV основни училища, танцьори от Детски танцов ансамбъл „Тракийче” преминаха коледно-новогодишното шествие по главната пешеходна улица на Сливен.  Участниците направиха  три отделни кратки концерта по пътя на шествието – от мястото на тръгване на площад „Добри Желязков”, на следващото кръстовище и до Общината край блестящата елха.
Основни организатори на изявата са Детски комплекс – Сливен и Военният духов оркестър. Центърът за подготовка на специалисти, с командир полковник Любомир Вачев, подкрепя изявите на своите талантливи музиканти, чиито изпълнения са част от празничната атмосфера на града.
22.12.2015
               Днес, 22.12.2015 г., на строевия плац в 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово се проведе церемония по изпращане на военнослужещи, които напускат бойния строй на бригадата и редовете на Българската армия.
След ритуала по прощаване с бойното знаме от военнослужещите, преминаващи в запаса, командирът на 61 мбр бригаден генерал Груди Ангелов благодари на всички за техния професионализъм, всеотдайност и безупречна служба. Той  им пожела на добър път и ги увери, че винаги могат да разчитат на своите колеги и приятели от бригадата.
В тържествена обстановка церемонията завърши с преминаване в тържествен марш на целия личен състав.
21.12.2015
На 18.12.2015 г. командирът на 68 бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев и военнослужещи посетиха дома за деца с увреждания „Олга Скобелева”.
По случай Коледа и Нова година на дома бяха дарени елха, хранителни продукти, лакомства и шоколади. Командирът връчи на директорката г-жа Нина Гаргова поздравителен адрес, а на децата пожела да са здрави, послушни и успешни в училище.
От своя страна децата подариха на бригаден генерал Явор Матеев сувенир и картичка, които са направени ръчно от тях и след това го поканиха да посети стаите за отдих и почивка, дневните стаи, където си подготвят уроците.
Copyright © 2017 Сухопътни войски. Всички права запазени