НОВИНИ
1 ... 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 ... 232
19.05.2014
На 18.05.2014 г. духовият оркестър на военно формирование 22220 – Сливен с командир полковник Христо Стаматов участва в тържествен ритуал по откриване на възстановения паметник на героите от с. Грозден, общ. Сунгурларе, дали живота си за свободата и независимостта на България в Балканските войни, Първата и Втората световни войни.
Заупокойна молитва в памет на загиналите произнесе Негово високопреосвещенство сливенският митрополит Йоаникий.
Гости на празника бяха представители на местната и регионална власт, депутати и спомоществуватели, благодарение на които тази благородна инициатива достигна до своя успешен край.
19.05.2014
В района на военно формирование 52740 – Хасково, беше проведено съвместно занятие по пожарна безопасност и ред за действие със средствата за гасене на пожари с представители на районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Хасково.
По време на занятието, бяха представени видове техника и средства за гасене на пожари на въоръжение във военно формирование 52740 и в РС „Пожарна безопасност и защита на населението”. Проведе се и показ-демонстрация на начини за гасене на видове пожари с различни видове средства.
Ръководители на занятието бяха старши лейтенант Здравко Ангелов от състава на формированието и инспектор Веселин Бекяров от районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Хасково.
19.05.2014
В станалия вече традиция празник на изкуството и културата „Нощ на музея”, проведен на 17.05.2014 г., в присъствието на хиляди граждани и гости на Благоевград, военно формирование 26400 – Благоевград получи заслужено отличие за популяризиране на културно-историческото наследство и подпомагане дейността на Регионален исторически музей – Благоевград.
Командирът на военно формирование 26400, подполковник Иван Иванов лично получи наградата, благодари за оказаната чест и заяви: „Тази награда поставя пред нас още по-големи изисквания – да работим неуморно както за изпълнението на конституционните задължения по опазване суверенитета и териториалната цялост на Република България, така и по опазване на историческото наследство и традиции, които да се предават в най-чист вид на поколенията, защото „народ без история е като дърво без корени”.
16.05.2014
На 16.05.2014г. в Център за подготовка на специалисти (ЦПС)-Сливен с командир полковник Христо Стаматов приключи обучението на 17 военнослужещи от формирования на Сухопътните войски за придобиването на военно-отчета специалност и квалификация за механик-водачи. На финала показаното от тях по тактическа, огнева, строева и физическа подготовка беше оценено от изпитна комисия под председателството на подполковник Красимир Ралев, главен  експерт в сектор „Бронетанкова, автомобилна и специална техника” в отдел „Логистика” в Командването на Сухопътните войски.
Военнослужещите преминаха теоретична и практическа подготовка в Център за подготовка на механик-водачи на бойни бронирани машини с командир подполковник Пламен Белчев.
15.05.2014
Днес 15 май, началникът на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев проведе среща с командира на Многонационална бригада „Югоизточна Европа” бригаден генерал Хакан Езер, който е на посещение у нас от 12  до 16 май.
Бригаден генерал Боцев приветства гостите с „Добре дошли в Командването на Сухопътните войски” и представи участниците в срещата.
По време на посещението си бригаден генерал Езер извърши инспекция на декларираните към SEEBRIG формирования от Сухопътните войски на Българската армия и преглед на бойните способности.
„Удовлетворен съм от сегашното състояние на декларираните формирования” каза командирът на SEEBRIG. Навсякъде се убедих, че личният състав е подготвен много добре от гледна точка на SEEBRIG, с много богат опит и общо войските като цяло са способни да изпълняват всяка мисия, под ръководството на SEEBRIG”, каза още бригаден генерал Езер.
По време на срещата бяха разисквани и ... още
Copyright © 2013 Сухопътни войски. Всички права запазени