09.06.2014
На 07.06.2014 г., в района на 61 Стрямска механизирана бригада в град Карлово се срещнаха офицери, сержанти и войници от запаса и резерва – танкисти, служили в 11-та танкова бригада, железния юмрук на бившата 2-ра армия. С тържествено събрание те честваха 80 години – танкови войски в България. Празникът е част от Българската военна история и скъп спомен от неотдавнашното ни минало. В исторически план танковите войски са били основната ударна мощ на Сухопътните войски.
В знак на преклонение пред подвига на войните, които са изпълнявали дълга си към Отечеството, танкистите поднесоха венец пред паметника на загиналите войни във войните 1912-1918 г.
С чувство на гордост и радост, че в района на бригадата от една година има като експонат танк Т-55, те запечатаха тази годишнина със снимки и посетиха новоизградения параклис „Свети Мина”, където запалиха свещичка за здраве и благоденствие.
06.06.2014
На 03 и 04 юни 2014 г. в гарнизон Сливен се проведе сбор на началника на отдел "Комуникационни и информационни системи" в Командването на Сухопътните войски. В сбора участваха представители от Командването на Сухопътните войски и началници на отделения "КИС" на формированията от Сухопътните войски на БА.
Сборът тази година премина в духа на зададената от Началника на отбраната и Главния информационен мениджър на БА посока за свързаност на силите и интелигентна отбрана. В своя доклад началникът на отдел „КИС” в Командването на Сухопътните войски, полк. Сашо Младенов, очерта необходимостта от използването на архитектурен подход при изграждане на съвременна КИС като част от инициативите „Интелигентна отбрана” и „Свързаност на силите”.
Участниците в сбора посетиха Полеви учебен полигон "Ново село", където в момента се провежда сертификацията на 4-та батальонна бойна група. Там те бяха запознати с възможностите ... още
06.06.2014
На 05.06.2014 г. на площад „Севтополис” в град Казанлък се проведе фестивал на Военните духови оркестри от Сухопътните войски. Във фестивала взеха участие: Представителният военен духов оркестър на Сухопътните войски, военните духови оркестри на 2 Тунджанска механизирана бригада - Стара Загора; на 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово и на Центъра за подготовка на специалисти – Сливен.   
Фестивалът бе открит командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов. В приветствието си той каза, че мероприятието е посветено на празника на Военните духови оркестри – 31 май и че бойните маршове, изпълнявани от духовите оркестри, са били онази сила, която е мобилизирала българските воини за победа по време на войните за национално обединение.  Той пожела достойно представяне на всички участници и даде начало на фестивала, който се проведе в два етапа:
- марш-дефилир на оркестрите от 11.00 часа;
-  концертна ... още
05.06.2014
На 6 юни 2014 г. заместник-началникът на щаба на Сухопътните войски полковник Гошо Мерджанов се срещна с новоназначения аташе по отбраната на Румъния полковник Джеордже-Сорин Раду и неговия предшественик подполковник Йоана Флоря. По време на срещата бяха дискутирани въпроси по двустранното военно сътрудничество между Сухопътните войски на двете страни. Полковник Мерджанов подчерта личния принос на подполковник Флоря за активното развитие на сътрудничеството между Сухопътните войски на Румъния и България и изрази надежда за продължаване на традиционно добрите отношения през мандата на полковник Джеордже-Сорин Раду.
В края на срещата полковник Мерджанов връчи плакет на подполковник Йоана Флоря във връзка с приключването на мандата й и окончателното й отпътуване от страната.
05.06.2014
На 04.06.2014 г. от 17.30 часа в залата на Военен клуб – Стара Загора се проведе тържество по случай третия рожден ден на държавно обединено детско заведение „Калина”.
Малките възпитаници на градината изнесоха програма пред погледите и ръкоплясканията на своите родители и близки.  
Малчуганите показаха на всички присъстващи уменията си по четене и писане, които са придобили, като наред с песните и танците те изучават руски, немски и английски език.   
Поздравителни адреси от Командването на 2 механизирана бригада прочете директорката на ДОДЗ „Калина” – госпожа Диана Трифонова.
На тържеството присъстваха командира на 2 механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров и командира на военно формирование 54140 – Стара Загора подполковник Донко Овчаров.
Copyright © 2013 Сухопътни войски. Всички права запазени