28.04.2015
Днес, 28 април, продължават дейностите на военнослужещите от Специализираната тактическа група по разузнаване и повърхностно прочистване на прилежаща територия в административния и производствения райони на ВМЗ - Сопот до с. Иганово и на площи в зоната между един - и трикилометровия радиуси от епицентъра на взрива.
При изпълнение на задачите вчера, 27 април, бе разузната и повърхностно прочистена площ от 413,5 дка в района на складовата и производствената бази и площ от 2778 дка в зоната между един - и трикилометровия радиуси от епицентъра на взрива - земеделски площи, залесени и незалесени пространства, пасища, поляни и други.
Открити и сдадени с приемо - предавателен протокол на представител на РПУ- Карлово бяха 3 единици боеприпаси. Предадена бе скрап на ВМЗ - Сопот в размер на 22 кг.
Продължава готовността на военнослужещите за подпомагане дейността на разследващите органи и извършване на действия по сигнали на местната власт/органите на МВР и/или разузнаване и ... още
27.04.2015
 „Когато празнуваме 6-ти май – Деня на храбростта и Празник на Българската армия нека да спрем за миг забързания си ритъм и да си припомним хилядите български воини, загинали и ранени по бранните полета на нашата Родина, хилядите кавалери на Орден за храброст и нека нашият земен поклон бъде най-силен израз на чувствата, които изпитваме към подвига на тези герои на България” – започна своето обръщение командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев по време на тържественото събрание-концерт по случай настъпващия Ден на Храбростта и Празник на Българската армия, който се проведе днес, 27 април 2015 г., в командването на Сухопътните войски.
За постигнати високи резултати в служебната дейност, показани личностни и професионални качества, проявено усърдие и трудолюбие генерал-майор Андрей Боцев награди с предметни награди 23 военнослужещи и цивилни служители от Сухопътните войски:
-  Полковник ... още
27.04.2015
Близо 90 военнослужещи от Сухопътните войски с над 30 специализирани машини ще се включат в дейностите по логистично подпомагане на ГД „Гранична полиция“.
Задачите, които предстои да изпълняват са следните: транспортиране на установени и задържани лица, преминали незаконно държавната граница; транспортиране на служители на МВР до и от местата за осъществяване на граничното наблюдение; транспортиране на служители на МВР за осъществяване на контролна дейност върху службата на излъчваните полицейски патрули; изпълнение на дейности по извличане на затънала техника, ремонт и евакуация на аварирали транспортни средства, участващи в операцията; извършване на ремонт и възстановяване на нарушената цялост на изграденото от БА по българо-турската граница инженерно съоръжение от възпрепятстващи при опити за неговото незаконно преодоляване; осъществяване на дейности по разпъване, събиране, преместване и транспортиране на палатки и друго оборудване за разполагане и настаняване ... още
27.04.2015
Във връзка с необходимостта от осигуряване на допълнителни сили и средства от Сухопътните войски в операцията по ликвидиране на последствията от инцидента в района на ВМЗ-Сопот е сформирана общовойскова група в състав от 50 военнослужещи за участие в повърхностното почистване.
Военнослужещите са от състава на военните формирования на 61-ва Стрямска механизирана бригада, дислоцирани в район Карлово, а  старши на групата е капитан Иван Марков от зенитно-ракетния дивизион. Групата е подчинена на командира на специализираната тактическа група и ще изпълнява задачи по визуално разузнаване, претърсване за наличие на открити невзривени боеприпаси и взривни остатъци на достъпни за техниката и личния състав терени в зона с радиус от 1 до 3 км от епицентъра на инцидента от външната страна на площадка Иганово – земеделски площи, залесени и незалесени пространства, пътища, пасища, поляни и др. Дейностите ще се извършват с особено внимание за недопускане на трайни поражения на ... още
24.04.2015
         Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев присъства на 23-ти и 24-ти април 2015 г. на заключителния етап на полевото лагерно обучение на военнослужещи от Четвърти артилерийски полк – Асеновград на учебен полигон „Корен”. В групата на Командира на Сухопътните войски са полковник Груди Ангелов – началник на отдел „Бойна подготовка на войските”, полковник Руси Русев – началник на сектор „Подготовка на артилерийските формирования” и подполковник Васил Варсанов.
         В брифинга си вчера, 23-ти април, командирът на 4-ти артилерийски полк полковник Лъчезар Мишев запозна генерал-майор Боцев с целите и задачите, стоящи за изпълнение по време на полевото обучение, след което групата посети районите на огневите позиции на 1-ви артилеийски дивизион и района на артилерийската предна наблюдателна група на 4-ти полк.
Около ... още
Copyright © 2016 Сухопътни войски. Всички права запазени