11.03.2016
 
Честването на 11 март – ден на Ракетните войски и Артилерията започна вчера, 10-ти март, от 10.30 часа на строевия плац с награждаване на отличили се военнослужещи и цивилни служители от командира на 4-ти Артилерийски полк полковник Лъчезар Мишев.
  Тържествата в Асеновград продължиха и днес сутринта с изпълнение на военни маршове от представителния духов оркестър на Военновъздушните сили. От 10.30 часа на строевия плац започна тържественото събрание, посветено на празника.
В словото си полковник Мишев акцентира върху ролята и значението на артилерията в битката при Одрин, след което бяха прочетени поздравителни адреси и връчени предметни награди от името на началника на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов и от командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев.
Заместник-началникът на отбраната генерал-майор Пламен Атанасов и командирът на Сухопътните войски подариха на личния състав и на параклиса „Свети Георги ... още
10.03.2016
Днес, 10 март 2016 г., съгласно плана за  дейността на 61-ва мбр през учебната 2016 година, във военен клуб-Карлово започна сборa на командира, който се провежда съвместно със заместник-командира, началника на щаба и заместник-командира по логистичното осигуряване.
Бригаден генерал Груди Ангелов откри сбора като заяви, че тази година акцентът ще бъде новият модел на планиране и провеждане на бойната подготовка на личния състав от бригадата, чието практическо реализиране е вече в ход. Модел, който, след като бъде презентиран, ще бъде подложен на обсъждане.
Този нов модел има за цел да се постигне повече екипност в дейностите, повече мислещи и дейни командири и натрениран личен състав. И всичко това е насочено към постигане на основната мисия, а именно - воденето на комплексна подготовка за придобиване, развитие и поддържане на вече придобитите от личния състав способности и надграждането им на по-високо ниво.
„Убеден съм, че всеки един от вас ще помогне ... още
10.03.2016
Днес, 10.03.2016 г., на посещение във в.ф. 22220  бяха главният сержант на Сухопътните войски на САЩ в Европа старшина Шерил Лайън, сержантът по сигурността Клариса Хол, сержантът по комуникациите Джонатан Скот и сержант Саманта Л. Марсерон – оперативен мениджър в посолството на САЩ в България, придружени от главния сержант на Сухопътните войски старшина Любомир Ламбов. Визитата е в изпълнение на „Плана за двустранно сътрудничество с военно-контактната група на САЩ”. Целта на мероприятието е запознаване с програмите и методиките за обучение и обсъждане на съвместни проекти за подготовка на войници и сержанти от Сухопътните войски.
При пристигането си гостите се срещнаха и разговаряха с командира на в.ф. 22220 полковник Любомир Вачев. Главният сержант на в.ф. 22220 старшина  Станимир Василев и главният сержант на в.ф. 22270 офицерски кандидат Галин Георгиев изнесоха брифинги за  представяне на формированията и дейността им и отговориха на ... още
10.03.2016
Вчера, 09.03.2016 г., военнослужещите от военно формирование 26 400-Благоевград  подариха билети за премиерната кинопрожекция на анимационния 3D филм „Зоотрополис” на 30 деца, лишени от родителски грижи, настанени в преходно жилище и в център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания - Благоевград. Средствата, необходими за заплащането на билетите за кинопрожекцията, бяха събрани от организирания на 1 март в района на формированието благотворителен мартенски базар за ръчно изработени мартенички.
Военнослужещите посветиха подаръка за децата на Националния празник на Република България - 3-ти март и Международния ден на жената - 8-ми март с надежда, че в навечерието на пробуждащата се пролет ще успеят да събудят добротата и съчувствието в хората и ще възродят надеждата на дечицата за по-добро бъдеще.
10.03.2016
На 09.03.2016 г., съгласно „Програмата за подготовка за участие на военните формирования от Сухопътните войски по поддръжка на органите на МВР за охрана на държавната граница на Република България с Република Гърция”, на строевия плац на военно формирование 26400 – Благоевград се проведе тактико-специална подготовка на личния състав на формированието от представители на Национална служба „Жандармерия”. Темата на проведеното занятие беше: „Борба с масови безредици и контрол над тълпа”. Личният състав на формированието бе  обучаван по редица учебни въпроси, като безредици с цивилни,  тактически строеве за контрол на тълпата с цел възстановяване на обществения ред и др.
По време на занятието представителите на Национална служба „Жандармерия” обърнаха специално внимание на необходимите мерки за безопасност по време на изпълнението на задачи, свързани със строеве за контрол на тълпа и приведоха много примери и поуки от ... още
Copyright © 2017 Сухопътни войски. Всички права запазени