22.07.2016
Тази година се навършват 13 години от инцидента с вертолет Ми-17 от състава на 24 авиобаза- Крумово, в който при изпълнение на служебния си дълг – гасене на горски пожар в местността “Бeтоловото” край град Разлог загинаха подполковник инж. Милко Пейковски – военен пилот, майор инж. Николай Радулов – военен пилот, младши лейтенант Бойко Панайотов – борден техник и полковник Кирил Чамишки – началник на сектор Държавен Противопожарен Контрол към РДВР –  Благоевград.
Военнослужещите от личния състав на военно формирование 26 400- Благоевград почетоха паметта на своите колеги на провелия се днес, 22.07.2016 г., от 11:00 часа ритуал за отдаване на почит към загиналите в местността „Бетоловото” край Разлог.
След отслужването на заупокойна панихида бяха положени венци и цветя на паметника издигнат в тяхна памет.
На събитието присъстваха роднини и близки на загиналите, личeн състав от 24-та авиобаза ... още
22.07.2016
Днес, 22.07.2016 г., на строевия плац на военно формирование 26 400-Благоевград се проведе тържествена церемония по преминаване в резерва на командира на взвод за логистично осигуряване офицерски кандидат Васил Трайков.
Непосредствено преди вълнуващия момент - прощаване с бойното знаме, командирът на формированието подполковник Иван Иванов връчи на офицерски кандидат Васил Трайков поздравителен адрес, в който му благодари за дългогодишната отдаденост и самоотвержена служба, като завърши с думите: „За нас Вие сте не просто колега, с когото сме всекидневно рамо да рамо в строя - Вие сте стожер, на чиито професионализъм може да се опрем винаги и човек, на когото можем да се доверим изцяло в професионален и личен план!”
След емоционално прощаване с бойното знаме офицерски кандидат Васил Трайков премина в резерва.
20.07.2016
Продължава Съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято – 2016”.
Вчера, 19.07.2016 г., делегация от командването на ВВС на САЩ в Европа и Африка, водена от  бригаден генерал Робърт „Ранди”  Хюстън -  съветник на командващия на ВВС на САЩ в Европа и Африка, посети района на летище Крумово, където се провеждат основните етапи от Съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято – 2016” и 68 бригада Специални сили. В мероприятието участва и полковник Джейми Кроухърст - военен и военновъздушен аташе на САЩ в Република България.
В района на летище Крумово гостите бяха посрещнати от командира на 68 бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев и командира на 24 авиобаза – Крумово бригаден генерал Петьо Мирчев.
Американските представители се срещнаха с личния състав от формированията на Силите за специални операции и екипажите, както и с инженерно-техническия ... още
19.07.2016
На 18 юли 2016 г., в деня на рождението на Васил Левски и празник на град Карлово, военнослужещите от 61 Стрямска механизирана бригада се поклониха пред великото дело на Апостола на българската свобода.
От 9.00 часа в храм „Свети Николай” бе отслужена тържествена света литургия в памет на Левски. От 10.30 часа на площад „20 юли” представителен взвод и военният духов оркестър от 61 мбр взеха участие в тържествен ритуал по издигане знамената на Република България и Карлово и посрещане на участниците в националния туристически поход „По стъпките на Левски”.
Честването продължи с тържествен митинг-заря с участието на представителни роти от 61 мбр с командващ подполковник Цветан Кочанков – командир на 1 механизиран батальон и военния духов оркестър на бригадата.
В 21.00 часа, след тържественото посрещане знамето на Карловския революционен комитет, под звуците на „Срещен марш” председателят на Народното събрание на ... още
18.07.2016
    Днес, 18.07.2016 г., от 10.00 ч. представително формирование и Представителният духов оркестър от гарнизон Пловдив участваха в тържествено честване и поднасяне на венци и цветя по случай 179 години от рождението на Васил Левски пред паметника на Апостола на алеята на Бунарджика в града.
    Строят на почетния караул бе приет от началника на гарнизон Пловдив бригаден генерал Явор Матеев.
    Слово по случай събитието произнесе госпожа Савина Петкова -председател на Общински съвет – Пловдив.
    На мероприятието присъстваха още Иван Тотев - кмет на гр. Пловдив, народни представители, кметове на райони, общински съветници, гости и граждани на град Пловдив.
     Венци и цветя бяха поднесени от името на кмета  на града, областния управител, народни представители, началника на гарнизона, общинския съвет, кметове на райони и други ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени