10.02.2015
Военнослужещи от военно формирование 28880 – Белене проведоха на 9 февруари, занятия по военна подготовка с ученици от VII и VIII клас на СОУ „Цветан Радославов” в град Свищов. Това е третото за годината обучение с учениците в часа на класния ръководител.
 
Старшините Валентин Прокопиев, Илия Илиев и сержант Юлиян Пенчев запознаха учениците със средствата за химическа защита, с методите и способите за оказване на първа медицинска помощ и с част от въоръжението в Българската армия.
09.02.2015
 Модулна група от военно формирование 22 220 - Сливен унищожи на 6 февруари  в района на полигон „Ново село” стар боеприпас, открит от гражданин в близост до полигона. 100-милиметровият осколочно-фугасен танков снаряд с корозирал  взривател без видима маркировка е унищожен по електрически способ.
Ръководител на модулната група е старши лейтенант Михаил Попов.
09.02.2015
Почетно четвърто място (с еднакъв брой точки с отбора на Испания) в 67-то издание на Шампионата по ски на алпийските подразделения 2015 г. в Италия зае представителният отбор на Сухопътните войски.
Състезанието, което се проведе от 02 до 06 февруари, се организира от Главното командване на италианските алпийски части и е признато за най-голямото и значимо международно събитие в областта на подготовката на алпийските части. По официална покана от командващия на Алпийските части на Въоръжените сили на Италианската република генерал-майор Федерико Бонато присъства и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев.
         На откриването на шампионата присъстваха  началникът на Генералния щаб на Италианската армия генерал Клаудио Грациано, командирът на Сухопътните войски генерал-лейтенант Алберто Примичери, както и представители на държавната и местната власт.
 Състезанието включва четири дисциплини - ... още
07.02.2015
 „Разчитам на вас винаги бързо и експресно да се отзоваване при необходимост в помощ на местните власти и населението в региона”, каза  министър Ненчев днес, 7 февруари, при посещението си в  101-ви  алпийски батальон от състава на 68-ма бригада Специални сили. Той благодари на военнослужещите за оказаната от тях помощ при ликвидиране на последствията от наводнението в Смолян през изминалата седмица.
Министър Ненчев се запозна със структурата и задачите, които изпълнява батальона. По време на срещата бяха поставени проблемни въпроси свързани с вещевото осигурявани и езиковата квалификация на военнослужещите. Министър Ненчев увери присъстващите, че се работи активно до края на годината да имат възможност да поръчат нови и по-качесвени униформи. Той подчерта, че ще разпореди увеличаването на бройките за езикови курсове, от които да се възползват военнослужещите от батальона. „Вие заслужавате да живеете така, както живеят вашите колеги от ... още
04.02.2015
Втора механизирана бригада предостави днес,  4 февруари, 15 водоноски на ВиК – гр. Хасково. С тях ще бъде осигурена питейна вода на населението в региона,  засегнато от наводнението. Водоноските ще се ползват до решаване на проблема с водоподаването, вследствие спирането на помпена станция Момково.
Сухопътните войски оказват тази помощ в отговор на искането на областния управител на Хасково Добри Беливанов за преодоляване на последиците от наводненията в областта.
Copyright © 2016 Сухопътни войски. Всички права запазени