Представителни подразделения от Сухопътни войски участваха в провеждане на тържествени проверки (зари) по повод 136-та годишнина от Априлското въстание.
На 30.04. 2012 г. военнослужещите и военният духов оркестър на военно формирование 34750 – Карлово взеха участие в тържествена проверка (заря) в    гр. Клисура.  На тържеството присъства министърът на отбраната на Р.България Аню Ангелов, заместник-началникът на отбраната генерал-майор Йордан Йорданов, командирът на военно формирование 34750 – Карлово бригаден генерал Красимир Кънев, народни представители, общински съветници, представители на политически партии, не правителствени и културни организации. Слово за Априлското въстание произнесе кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов,  а министърът на отбраната Аню Ангелов  приветства всички събрали се на площад „20-ти април”. Военнослужещи и ученици поднесоха венци от председателя на Народното събрание Цецка Цачева, ... още
В изпълнение на заповед на командира на Сухопътни войски генерал-майор Стефан Василев и в продължение на досегашните традиции на 25.04.2012 г.  в 61 механизирана бригада – Карлово се проведе Преглед на любителското художествено творчество. В прегледа участие взеха смесения войнишки хор на военното формирование, фолклорна формация „Роза” от военно формирование 38640 и много индивидуални изпълнители.  Военните клубове в гр. Карлово и Казанлък също се включиха  в прегледа и участваха с изпълнение на смесен хор от членове на СОСЗР - дружество „Генерал Кирил Вазов” от гр. Калофер, фолклорен състав “Trop off the dance” и състава за народни танци „Български ритми” от Карлово.
На Прегледа  на любителското художествено творчество присъстваха военнослужещите от военното формирование, военнослужещи от запаса и резерва и много жители на гр. Карлово.
На 25.04.2012 г., командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев се срещна с военнослужещите и цивилните служители от военните формирования в гарнизон Шумен. Поводът за срещата беше предстоящата  реорганизация  на военните формирования от гарнизона. Заедно с генерал-майор Стефан Василев на срещата с военнослужещите присъстваха  началникът на отдел „Личен състав” в Командването на Сухопътните войски полковник Анатоли Димитров,  началникът на отдел „Логистика” полковник Иван Неделчев  и главния юрисконсулт на Сухопътните войски Нели Андреева.
По време на срещата военнослужещите зададоха много въпроси на генерал-майор Стефан Василев. Това, което ги интересуваше най-вече беше какво предстои пред военните формирования и какви са перспективите за продължаване на военната им служба.
На зададените въпроси генерал-майор Стефан Василев отговори подробно.  От неговите отговори стана ясно, че на всички войници ... още
Двама офицери от Командването на Сухопътни войски бяха повишени в звания и длъжности. Това са полковник Николай Иванов и полковник Христо Ямболиев. В тържествена обстановка командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев благодари на двамата военнослужещи за досегашната им служба и им  връчи  пагоните на „полковник”. Той ги поздрави с новите звания  и длъжности  и им пожела здраве, нови професионални успехи  и все така отговорно да изпълняват професионалните си задължения.
Със заповед на министъра на отбраната Аню Ангелов полковник Николай Иванов е назначен за началник на сектор „Военно обучение, квалификация,  военно-патриотични и културно-информационни дейности” в отдел „Личен състав”, а полковник Христо Ямболиев заема длъжността началник на сектор „Поддържане на способностите” в отдел „Операции” на командването на Сухопътни войски.
Полковник Николай Иванов е ... още
В изпълнение на годишния план на Командването на Сухопътните войски на 24 и 25.04.2012 г. в Националния военен учебен комплекс „Чаралица” се проведе  двудневен сбор на Служителя по сигурност на информацията в СВ  с началниците на административни звена по сигурност на информацията, завеждащите регистратури за класифицирана информация, регистратури за криптографски материали и регистратури на НАТО и ЕС от всички военни формирования в Сухопътните войски. В  откриването на сбора взе участие командирът на Сухопътните войски генерал – майор  Стефан Василев. Той приветства участниците, благодари им за професионализма, който проявяват по време на изпълнение на тяхната високо отговорна дейност и им пожела ползотворна работа.
Сборът премина под ръководството на Служителя по сигурност на информацията в Сухопътни войски, той и началник  на сектор „Сигурност на информацията” в Командването на Сухопътните войски полковник Димитър ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени