• Придвижване на военни формирования от Сухопътните войски по републиканската пътна мрежа за участие в тактическо учение „Тракийски воин 24“

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в землището на град Смядово

   
   
НОВИНИ
Двама офицери от Командването на Сухопътни войски бяха повишени в звания и длъжности. Това са полковник Николай Иванов и полковник Христо Ямболиев. В тържествена обстановка командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев благодари на двамата военнослужещи за досегашната им служба и им  връчи  пагоните на „полковник”. Той ги поздрави с новите звания  и длъжности  и им пожела здраве, нови професионални успехи  и все така отговорно да изпълняват професионалните си задължения.
Със заповед на министъра на отбраната Аню Ангелов полковник Николай Иванов е назначен за началник на сектор „Военно обучение, квалификация,  военно-патриотични и културно-информационни дейности” в отдел „Личен състав”, а полковник ... още
В изпълнение на годишния план на Командването на Сухопътните войски на 24 и 25.04.2012 г. в Националния военен учебен комплекс „Чаралица” се проведе  двудневен сбор на Служителя по сигурност на информацията в СВ  с началниците на административни звена по сигурност на информацията, завеждащите регистратури за класифицирана информация, регистратури за криптографски материали и регистратури на НАТО и ЕС от всички военни формирования в Сухопътните войски. В  откриването на сбора взе участие командирът на Сухопътните войски генерал – майор  Стефан Василев. Той приветства участниците, благодари им за професионализма, който проявяват по време на изпълнение на тяхната високо отговорна дейност и им пожела ползотворна работа.
Сборът премина под ... още
От 25 април 2012 г. военно формирование 32 420-Русе има нов командир. Това е досегашния заместник-командир по логистичното осигуряване на формированието майор Петко ДИМОВ. Той е роден в гр. Стамболийски  и е завършил Националния военен университет „Васил Левски” и Военна академия „Г. С. Раковски”. Служебният му път досега  преминава през гарнизоните  Бояново, Шумен, Велико Търново, София и Русе.
Тържественото встъпване в длъжност бе извършено в присъствието на комисия, водена от командира на военно формирование 22220-Сливен полковник Христо Стаматов, в чието подчинение е формирование 32420-Русе.
От понеделник, 23 Април 2012 г., 10 разчети от  зенитно-ракетните  дивизиони  от състава на 5 и 61 механизирани бригади от състава на Сухопътните войски  участват в провеждащата се българо-американската летателна тренировка “Тракийска звезда – 2012 г.”. В продължение на четири дни на учебния полигон „Корен”, съвместно със зенитно-ракетните дивизиони на Военно-въздушните сили, те ще отработят въпроси, свързани с тактиката и техниката за водене на противовъздушен бой. 
На 23 април в Центъра за подготовка на  танкови подразделения - Сливен официално беше посрещната поредната група военнослужещи за обучение в първи модул за „Общовойскова военна подготовка”, което ще продължи до края на месец май. Обучаемите са общо 47 - основно от военни формирования в Карлово и Стара Загора.
Началникът на щаба на Центъра за подготовка на танкови подразделения полковник Стефан Горчев запозна военнослужещите с възможностите и предимствата, които те ще получат чрез предстоящото обучение, спря се на важни моменти от вътрешния ред и пожела успех в учебния процес и практическото приложение на придобитите знания.
Тържествено беше зачислено оръжие на обучаемите за времето на тяхната подготовка.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени