В района на 61-ва Стрямска механизирана бригада днес, 16.05.2017 г.,  се проведе  заключителното военноприложно състезание, в което участваха  децата от петте секции на клуба от средните училища в градовете Карлово и Сопот. Турнирът бе организиран от главните сержанти на военните формирования на 61-ва мбр в район Карлово съвместно с клубния съвет под ръководството на изпълняващия длъжността главен сержант на бригадата старшина Стойчо Коларов.

Командирът на 61 Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Пламен Йорданов откри състезанието, приветства участниците с „Добре дошли”, пожела успех на всички и достойна победа за най-добрите.

Темата на състезанието бе „Единен армейски тест” съгласно Програмата за физическа подготовка и спорт в Българската армия. Участниците показаха своите физически умения при изпълнение на четирите дисциплини от теста:

  • коремни преси за 1 минута;
  • лицеви опори за 1 минута;
  • бягане „совалка” 10x10;
  • крос 1000 м.

В състезанието взеха участие пет отбора от по шестима състезатели – ученици от средния курс на обучение, а етапите преминаха под влиянието на силни емоции и физическо натоварване на децата. Главните сержанти оценяваха тяхното представяне като квестори по предварително обявен регламент и утвърдени критерии. Благодарение на техните усилия през годината учениците от всички отбори се представиха достойно. За този принос в подготовката на средношколците те получиха от името на Председателя на клуба благодарствени адреси.

В състезанието взе участие и Христо Фитнев – ученик от СУ „Христо Проданов” в град Карлово със специални образователни нужди, който се включи доброволно и  покри част от съответните нормативи. За усилията си той бе отличен индивидуално със специална грамота за активно участие, съобразно своите възможности.

Бригаден генерал Пламен Йорданов награди отличилите се индивидуални участници в съответните дисциплини с предметни награди, като в приветствието си отбеляза, че подобни инициативи създават условия за изграждане на физическа издържливост и дисциплинираност у младите хора.

Това състезание бе демонстрация на практическите умения, затвърждаване на придобитите познания, общовойскова култура и войскови умения, както и формиране на качества като издръжливост, психическа устойчивост, дисциплинираност и изпълнителност.

 

Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени