• Инициативите за Празника на 42-ри механизиран батальон – Ямбол събраха много приятели

  • Курс за обучение на инструктори по алпийска подготовка в 61 механизирана бригада - Карлово

  • Участие на военнослужещи от Сухопътните войски в полево лагерно обучение и тренировка по стрелба и управление на огъня на земната артилерия на учебен полигон „Корен”

   
   
НОВИНИ
1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 394
19.02.2018
Възпоменателен митинг-поклонение с участието на представителни формирования и военния духов оркестър на 61 механизирана бригада се проведе днес, 19 февруари, на площад „Васил Левски” в гр. Карлово по повод 145 години от обесването на Апостола на свободата  Васил Левски. В церемонията по полагане на венци, гирлянд и цветя пред паметника взеха участие заместник-министър председателят по обществения ред и сигурност и министър на отбраната на Република България Красимир Каракачанов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов, началникът на Военна академия „Г. С. Раковски” генерал-майор Груди Ангелов, народни представители, кметове на общини и населени места, родолюбиви карловци и граждани от цялата ... още
19.02.2018
Военнослужещи от Единния център за начална подготовка – гр. Плевен и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски, участваха вчера, 18.02., във възпоменателна церемония по повод 145 години от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски, която се проведе в град Ловеч пред паметника на Васил Левски в кв. „Вароша“.  Да се преклонят пред живота и делото на Апостола се събраха родолюбиви ловчанци, много гости и граждани от цялата страна. На ритуала присъстваха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, кметът на гр. Ловеч Корнилия Маринова, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов, Негово Високопреосвещенство Ловчанския Митрополит Гавриил, представители ... още
16.02.2018
На 18 и 19 февруари военнослужещи от Сухопътните войски ще  се поклонят пред паметта и делото на великия син на България – Апостола на свободата - Васил Левски.
          В Карлово възпоменателната церемония-митинг ще се състои на 18-ти от 18,00 часа пред паметника на Апостола на площад „В. Левски”,  а от 11.0 ч. в  гр. Горна Оряховица е ритуалът по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски в квартал „Пролет”. В Асеновград годишнината от гибелта на Васил Левски ще се отбележи  от 12.00 ч.  пред неговия барелеф в манастира „Света Петка Мулдавска“, а след  възпоменателен митинг и ритуал по поднасяне на венци ще бъде отслужена панихида от асеновградски ... още
15.02.2018
Национален поддържащ елемент и лекоманеврена рота от 61-ва механизирана бригада в Карлово са сертифицирани за участие в състава на междинния резерв на операцията на ЕС „Алтеа“ в Босна и Херцеговина.  Оценяването се извърши по CREVAL от комисия от Съвместното командване на силите.
По време на подготовката си военнослужещите от лекоманеврената рота и  националния поддържащ елемент повишиха знанията и уменията си за изпълнение на задачи, характерни за операции по поддържане на мира, като  патрулиране, организиране на временни контролни и наблюдателни постове, охрана на обекти, ескортиране, конвоиране и др. Бойците показаха отлични резултати по огнева и тактико-специална подготовка.
Националният поддържащ елемент и лекоманеврената рота ще застъпят в ... още
15.02.2018
От 15 януари  до 16 февруари 2018 година в Центъра за подготовка  на сержанти и войници, който е в състава на Центъра за подготовка на специалисти в Сливен, се проведе обучение за придобиване на първо сержантско звание – І модул. В първия за годината сержантски модул участваха  71 военнослужещи от формированията на Сухопътните войски. Занятията се проведоха в оборудвани кабинети, на тактическо учебно поле и на Огневи комплекс „Батмиш”. 
          За установяване степента на подготовка на обучаващите се от 13 до 15 февруари бяха проведени изпити по строева, физическа, огнева  и тактико-специална подготовка, на която бъдещите сержанти се представиха отлично.
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени