• Военнослужещи от Сухопътните войски почетоха паметта на Апостола на свободата Васил Левски

  • ДНЕС СВЕЖДАМЕ ГЛАВИ ПРЕД ДЕЛОТО И ПОДВИГА НА АПОСТОЛА

  • ВОЕННОСЛУЖЕЩИ ОТ СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ ЩЕ УЧАСТВАТ В РИТУАЛИ ПО ПОВОД 145-АТА ГОДИШНИНА ОТ ГИБЕЛТА НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА - ВАСИЛ ЛЕВСКИ

   
   
НОВИНИ
1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 386
05.12.2017
Вчера, 4 декември 2017 г., артилеристите от Втора механизирана бригада почетоха Света Великомъченица Варвара, покровител на артилеристите от времето на създаването на огнестрелната артилерия през XIV век, който се чества в много християнски страни.
По наложена през последните години традиция във Втора механизирана бригада празникът на Св. Варвара стана повод за провеждане на артилерийска конференция. Тази година тя се проведе на 4 и 5 декември, а домакини бяха артилеристите от 31 механизиран батальон – гр. Хасково.
Мероприятието бе открито от подполковник Диян Димов – заместник-началник на щаба по огневата поддръжка на Втора механизирана бригада, който изказа своята благодарност към присъстващите за положените усилия през годината и постигнатите резултати от ... още
04.12.2017
Днес, 4 декември 2017 г., военно формирование  22160 – гр. Плевен отбеляза тържествено своя 70-годишен юбилей.
         След приемането на строя от бригаден генерал Валери Цолов – заместник-командир на Сухопътните войски, се състоя ритуал по засаждане на борчета от командирите на подразделения. Молебен за здравето на военнослужещите  извършиха свещеници от Плевенската епархия.
          Празникът продължи с тържествено събрание – концерт в зала „Катя Попова” в гр. Плевен. Със заповеди на министъра на отбраната, началника на отбраната и командира на Сухопътните войски бяха наградени военнослужещи и цивилни служители от формированието. Наградите връчи ... още
04.12.2017
С тържествен ритуал, днес, 4-ти декември 2017 г., в казармения район на 4-ти Артилерийски полк бе честван Деня на Сета Великомъченица Варвара.
Тържеството започна с построяване на личния състав на полка  пред параклиса „Свети Георги Победоносец”. Свещеници от Асеновградска духовна околия под ръководството на Архиерейският наместник Ставрофорен свещеноиконом Йордан Георгиев отслужиха празничен молебен и благослов за здравето на военнослужещите на полка, както и за гражданите на Асеновград.  Със светена вода беше поръсено и бойното знаме на полка.
На специална поставка (аналой) иконата на Света Варвара беше изнесена пред параклиса и всеки един военнослужещ и цивилен служител можеше да премине пред нея, да запали свещичка и да се помоли мълчаливо.
В ... още
01.12.2017
Военнослужещите от 10-ти механизиран батальон- Враца от състава на Бригадно командване - Благоевград честваха  своя празник днес, 01.12.2017 г.
Празничният ден започна с общ сутрешен развод на целия личен състав и продължи с тържествено събрание, на което бяха прочетени поздравителни адреси от командира на Сухопътните войски и командирите на военни формирования от състава на Сухопътните войски. В своето поздравително слово командирът на батальона майор Симеон Цеков акцентира на славната история на „железния” 35-ти пехотен полк, чиито горд наследник са военнослужещите от формированието, след което със своя заповед награди с обявяване на „служебна благодарност” отличилите се през годината военнослужещи и цивилни служители и победителите в провелите се по ... още
01.12.2017
Тържествен ритуал по преобразуването на 101-ви алпийски батальон в полк се проведе днес, 1 декември, в района на военното формирование.
          На него присъстваха генерал-майор Михаил Попов - командир на Сухопътните войски, Николай Мелемов - кмет на гр. Смолян, които в своите слова изразиха благодарности за положения труд и усилията на личния състав и оцениха високо усилията на ръководния състав през годините, за да прерастне формированието в полк. Областният управител на област Смолян Недялко Славов, който също бе гост на тържеството, подчерта, че „това се случва благодарение на съвместните усилия на правителство, областна и общинска администрация и военно ръководство и ще донесе значими социално-икономически последствия за ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени