• Посещение на инспекционна група от Въоръжените сили на Русия във формирования на Сухопътните войски

  • Фестивал на военните духови оркестри и преглед на любителското художествено творчество в Сухопътните войски - Враца 2018

   
   
НОВИНИ
1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 403
11.05.2018
На 11.05.2018г.  на площад „Тодор Кирков” в град Ловеч се проведе военен ритуал по издигане на националното знаме по случай празника на града.
Почетен караул от военно формирование 38220 – гр. Плевен от състава на 2-ра механизирана бригада – Стара Загора взеха участие в мероприятието.
Приемащия строя подполковник Мирослав Марков поздрави военнослужещите по случай празника на град Ловеч.
На тържеството националния трибагреник бе издигнат от лейтенант Кольо Колев.
На площад „Тодор Кирков” на ритуала присъстваха кметът на града  Корнелия Маринова, Ловчанският митрополит Гавриил, представители на общинската власт, гости и граждани.
Традицията на честването е свързана така наречените "Люлякови ... още
10.05.2018
Днес, 10 май 2018 г., военнослужещите от формированието за овладяване и преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) при наводнения в 31 механизиран батальон - Хасково от състава на 2 механизирана бригада проведоха занятие на язовир „Сивата вода“.
По време на занятието бяха тренирани действия на личния състав при подаване на сигнал за наводнения, придвижване към района на наводнението, разузнаване на направлението за устройване на проход, преодоляване на водното препятствие с надуваема лодка, евакуиране на хора и техника от района на наводнението, оказване на първа помощ на пострадали.
В занятието се включи и професионалният спасител Спас Спасов от  доброволните екипи за работа при бедствия, аварии и катастрофи (ДЕРБАК), сформирани към областния ... още
10.05.2018
Военнослужещи от 4-ти артилерийски полк – Асеновград участваха на 9 май в тържествена проверка-заря във връзка с честването на 142 години  от Априлската епопея в град Перущица.
          Тържествата започнаха вечерта на площада пред народно читалище „Просвета – 1862”, с ритуал по издигане на националното знаме и слово на кмета на община Перущица  Ради Минчев.
В знак на признателност венци и цветя в памет на загиналите в Априлската епопея от 1876 г. бяха поднесени пред паметната плоча на Братя Хаджитилеви, паметника на Петър Бонев и  пред църквата „Свети Архангел Михаил”.
          По-късно пред Историческия музей беше представена ... още
10.05.2018
От 2 април до 10 май 2018 г., в Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, на основание подписано споразумение за сътрудничество между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на отбраната на Република Македония се проведе обучение на трима военнослужещи от Република Македония.
Те се обучаваха заедно с деветима военнослужещи от Сухопътните  войски на БА, като тренировките и изпитите с танк Т-72 бяха проведени на танкодрум „Камен”.
Разводник Дарко Ивановски, десетар Слаган Йованович и десетар Игор Трайков получиха своите сертификати за успешно завършен курс за механик-водачи на танк Т-72 и  проведени практическо и теоретично обучение  с продължителност 25 учебни дни (150 учебни часа).
През почивните дни на ... още
10.05.2018
Отборът на 42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада, се класира на първо място в бригадния шампионат по футбол на малки врати, който се проведе на 09.05.2018 г., в Стара Загора. Освен купата на първенството, двете индивидуални награди за „Голмайстор” и „Вратар” също бяха спечелени от военнослужещи от батальона.
В първенството между отборите от Втора механизирана бригада ямболци спечелиха оспорваната надпревара, като получиха купата за първото място, връчена от заместник-командира на бригадата полковник Недялко Ников. Полковник Ников връчи и статуетката за „Голмайстор на първенството” на ефрейтор 2 клас Генади Георгиев, определяйки неговата атака и попадение във вратата на „противниковия ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени