• Военнослужещи от Сухопътните войски почетоха паметта на Апостола на свободата Васил Левски

  • ДНЕС СВЕЖДАМЕ ГЛАВИ ПРЕД ДЕЛОТО И ПОДВИГА НА АПОСТОЛА

  • ВОЕННОСЛУЖЕЩИ ОТ СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ ЩЕ УЧАСТВАТ В РИТУАЛИ ПО ПОВОД 145-АТА ГОДИШНИНА ОТ ГИБЕЛТА НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА - ВАСИЛ ЛЕВСКИ

   
   
НОВИНИ
1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 386
15.12.2017
Военнослужещите от 101-ви алпийски полк – Смолян, съвместно с Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование, участваха в коледно тържество за деца със специални потребности и приятели от областта днес, 15 декември 2017 г. Военнослужещите осигуриха подаръци на всички 180 деца, които им бяха раздадени от Дядо Коледа и Снежанка. Благодарност към 101-ви алпийски полк изказаха кметът на Община Смолян Николай Мелемов и директорът на Регионалния инспекторат по образованието Мария Семерджиева. Празникът се проведе в Родопския драматичен театър и на него присъстваха още командирът на 101-ви алпийски полк полковник Димитър Кацаров, директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ - Петя Пампорова и други гости.
14.12.2017
    Днес, 14.12.2017 г., военнослужещи от формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за разузнаване, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси от състава на 55 инженерен полк, с ръководител капитан Антон Делчев, извършиха  разузнаване и обезопасяване на ръчна граната, тип бухалка, с дължина  28 см., намерена в тревна площ в с. Щърково, обл. Пазарджик.
Откритият боеприпас бе транспортиран и унищожен на обезопасено и съгласувано с органите на МВР място.
12.12.2017


„Добре дошли в Командването на Сухопътните войски. За мен е изключително приятно да се видим днес тук след ползотворната ни съвместна работа през 2017 г.“, каза днес, 12 декември, генерал-майор Михаил Попов на срещата с представителите на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, която се състоя в Командването на Сухопътните войски. Той запозна гостите с изпълнените задачи по трите мисии, окомплектоването на формированията с всички категории военнослужещи и мерките, които се предприемат от политическото и военното ръководство за неговото преодоляване, както и с развитието на Инвестиционния проект на Сухопътните войски.
          В срещата участваха председателят на военнопатриотичната организация ... още
11.12.2017
Тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 140 години от Плевенската епопея се проведе на площад „Възраждане“ пред Параклис – мавзолей „Свети Георги победоносец” в Плевен вчера, 10 декември 2017 г. Събитието събра стотици жители и гости на града, които отдадоха своята почит към паметта на загиналите за освобождението на града.
Сред присъстващите бяха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на правосъдието Цецка Цачева, народни представители от 44-ото Народно събрание на Република България,  парламентарна делегация от Съвета на Федерацията и Държавната дума на Руската федерация, посланиците на Руската федерация Анатолий Макаров, на Румъния  Йон Гъля, на Република Беларус Владимир Воронкович, официални делегации ... още
07.12.2017
Вчера, 06.12.2017 г., в град Кюстендил, военнослужещи от състава на Бригадно командване-Благоевград и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски взеха участие в честванията, посветени на 100-годишнината от Първата световна война.
В тържествена атмосфера, на площад „Велбъжд”, пред паметника на 13-ти пехотен Рилски полк в знак на признателност, се състоя  ритуал по полагане на венци и цветя. Венци бяха положени от името на Президента на Република България Румен Радев, министъра на отбраната Красимир Каракачанов, началника на отбраната генерал – лейтенант Андрей Боцев, командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, командира на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев, представители на местната власт.
Официален гост на ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени