• Посещение на инспекционна група от Въоръжените сили на Русия във формирования на Сухопътните войски

  • Фестивал на военните духови оркестри и преглед на любителското художествено творчество в Сухопътните войски - Враца 2018

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 403
28.05.2018
Военнослужещи от Бригадно командване-Благоевград и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски взеха участие на 27 май в град Козлодуй във възпоменателен митинг и тържествена проверка-заря по случай 142-годишнината от слизането на Ботевата чета на Козлодуйския бряг.
Командващ тържествената заря бе командирът на 10-ти механизиран батальон-Враца майор Симеон Цеков, а приемащ зарята - Председателят на Народното събрание на Република България Цвета Караянчева.
Слово по случай годишнината произнесоха кметът на община Козлодуй Маринела Николова и Председателят на Народното събрание на Република България.
В знак на признателност, пред паметника на Христо Ботев и неговата чета на козлодуйският бряг, бяха положени венци и цветя.
На честването, посветено на Ботев ... още
28.05.2018
На 27 май военнослужещи от 4-ти артилерийски полк –  Асеновград, заедно с Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили, участваха в тържествата, посветени на празника на града.
Честванията започнаха  с празнична Света литургия за благоденствие в храм „Свети Николай Чудотворец“ и продължиха пред историко-археологическия резерват „Асенова крепост“,  където пред надписа на Цар Иван Асен II бяха положени венци.
Цветя и венци бяха поднесени и пред  паметника на Цар Иван Асен II, след което шествието се отправи към площад „Академик Николай Хайтов”. В тържествена обстановка бе издигнат националния флаг, а всички присъстващи бяха поздравени от кмета на община Асеновград – доктор Емил ... още
23.05.2018
На 22 май в Щаба на Сухопътните войски се проведе среща с делегацията от Многонационалната дивизия “Югоизток” – Румъния (HQ MND-SE), която е на посещение в нашата страна.
Начело на 9-членната румънска делегация бе бригаден генерал Даниел Петреску - командир на дивизията, а от българска страна срещата бе водена от бригаден генерал Валери Цолов – заместник-командир на Сухопътните войски. В обръщението си към румънските си колеги той подчерта приноса на HQ MND-SE за консолидиране на източния фланг на НАТО, за обезпечаване сигурността на територията и населението на държавите-членки. Изтъкнати бяха и неуморните усилия на личния състав, 3-ма от които са от Сухопътните войски на Българската армия, допринесъл за достигане на пълни оперативни способности на ... още
23.05.2018
Стрелби с въоръжението на танк Т-72 на Учебен полигон „Ново село” проведоха танковите роти от Центъра за подготовка на специалисти (ЦПС) – Сливен през месец май.
На 22 май стрелбите наблюдаваха заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов, командващият Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов, директорът на служба „Военна полиция” бригаден генерал Борислав Сертов, директорът на ТД на ДАНС-Сливен Николай Чиликов, директорът на РС на Военна полиция-Сливен полковник Диян Цветков.
Присъстваха и бивши командири на 13-та бронетанкова бригада,  наследник на която ... още
21.05.2018
Днес, 21май от 12.00  часа,  101 алпийски полк - Смолян отбеляза  храмовия  празник на параклиса на формированието „Св. Св. Константин и Елена” .  Отец Иван отслужи  молебен за здраве и благоденствие на личния състав и освети курбан, който бе раздаден за здраве на всички присъстващи.
На тържеството присъстваха заместник-областният управител Владимир Гърбелов, председателят на общинския съвет инж. Димитър Кръстанов, командири на военни формирования от Сухопътните войски, представители на службите за национална сигурност и местния бизнес, както и много граждани и гости на Смолян. Поздравления по случай храмовия празник на полка  бяха получени от командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
 
 
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени