• Инициативите за Празника на 42-ри механизиран батальон – Ямбол събраха много приятели

  • Курс за обучение на инструктори по алпийска подготовка в 61 механизирана бригада - Карлово

  • Участие на военнослужещи от Сухопътните войски в полево лагерно обучение и тренировка по стрелба и управление на огъня на земната артилерия на учебен полигон „Корен”

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 394
23.03.2018
В Единния център за начална подготовка  в гр. Плевен 114 приети на военна служба граждански лица, назначени на длъжности във военните формирования на Сухопътните войски започнаха началната си военна подготовка. Обучението ще продължи до 04.05.2018 г., като командир на учебната група е майор Петко Миланов.
 Обучаемите ще преминат занятия по тактическа, огнева, физическа, строева, инженерна, свързочна, военно-медицинска, противопожарна, военна топография, ЯХБЗ и Е подготовки и вътрешна информация. Ще изучават и Устава за войсковата служба на Въоръжените сили на Република България.
В края на обучението те ще положат изпити и на успешно издържалите ще бъдат връчени удостоверения за завършване на първия ... още
22.03.2018
Вчера, 21.03.2018 г., на Учебен център „Люляк” се проведе шампионата на 2 механизирана бригада по дуелна и щафетна стрелба, в който участваха 8 отбора от военните формирования на бригадата.
          В отборното класиране първо място заеха военнослужещите от 42 механизиран батальон – Ямбол, на второ място се класира 31 механизиран батальон – Хасково, а  трето място остана за 38 механизиран батальон – Стара Загора.
Отборите, заели призови места, бяха наградени с грамоти, купи и медали от майор Кънчо Киров от отделение „Бойна подготовка” на 2 механизирана бригада.
 
20.03.2018


 
37 новоназначени военнослужещи в Бригадното командване на Сухопътните войски положиха днес, 20 март, военна клетва. Тържествените ритуали се проведоха в градовете Благоевград и  Враца. Новоназначените военнослужещи в двата гарнизона дадоха тържествен обет за вярност към род и Родина в присъствието на своите семейства, близки, роднини и приятели.
В Благоевград командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев поздрави военнослужещите по случай тържественото полагане на военна клетва. „Да бъдеш верен на клетвата означава да я носиш в сърцето си, да се ръководиш от нея във всяко свое решение и постъпки винаги и навсякъде. Помнете, че от този ден Вие  поемате нелеката отговорност в ... още
20.03.2018
Полево обучение и съвместно ротно тактическо учение с личния състав на механизирана рота от състава на многонационалната бойна група на Европейския съюз „HELBROC-BG” и пехотни формирования от Сухопътните войски на САЩ започна от 19 до 23.03.2018 г. на Учебен полигон „Ново село”.
Съставът на механизираната рота с участниците от българска страна в предстоящото учение е до 120 офицери, сержанти и войници от 42-ри механизиран батальон – Ямбол на Втора механизирана бригада, а от американска страна – командване и личен състав на 1-ви батальон от 18-ти пехотен полк от Първа пехотна дивизия от Сухопътните войски на САЩ.
В рамките на полевото обучение механизираната рота „HELBROC”, формирования за обозначаване действията на ... още
19.03.2018
Военнослужещи от 101-ви алпийски полк – Смолян участваха в най-голямото планинско учение на австрийската армия „CAPRICORN 2018“. То се състоя от 5 до 15 март 2018 г. в Хохфилцен, Австрия и в него участваха още военнослужещи от Белгия, Германия, Чехия, Полша, САЩ и Словения. Основна цел на учението бе планиране и провеждане на операции във високопланински условия – между 1500 до 3000 метра надморска височина при тежки зимни условия.
 
Българският взвод бе с ръководители - старши офицер на групата майор Боян Топузов и командир - лейтенант Николай Соколов. По време на всички етапи от учението „CAPRICORN 2018“ българските военнослужещи получаваха високи оценки за доброто си представяне от страната- домакин. Те показаха отличен опит и ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени