• Завърши полевото обучение на 4-ти артилерийски полк на учебен полигон „Корен“

  • Ротно-тактическо учение с бойна стрелба на формирования от Сухопътните войски

  • Тактическо учение в 61-ва механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
Оперативният сбор на командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев на тема „Предизвикателствата пред Сухопътните войски в контекста на новите рискове и заплахи“ започна днес, 25 февруари. В продължение на два дни ще бъдат разгледани въпроси, свързани с обстановка и тенденциите за развитие на кризите в Украйна и Близкия Изток, целите и приоритети на отбранителната политика, както и състоянието и предизвикателства пред подготовката на формированията от СВ в контекста на новите рискове и заплахи.
„Резултатите от миналата година са база за надграждане на това, което ще се прави тази година. Вярвам, че в рамките на сбора ще обсъдите както условията, в които се намираме, така и военностратегическата и икономическата среда“, каза в обръщението си към ... още
Учениците от средните училища в градовете Карлово и Сопот участваха на 23 и 24.02.2015 г. в поредните занятия с петте секции на клуба „Приятели на армията“.
На занятията, които се провеждат в изпълнение на Плана за съвместна дейност между 61 мбр и клуб “Приятели на армията“ през учебната 2014/2015 година, бяха разгледани въпроси от комплексната подготовка на средношколците за тактико-специално занятие по оцеляване в специфична обстановка. Учениците се запознаха с теми по инженерна подготовка: „Маскировка. Щатни и подръчни средства за маскировка. Маскировка на окопи и укрития за личния състав и бойната техника”.
Главните сержанти на батальоните от район Карлово обърнаха внимание на основни теоретични данни и наблегнаха на създаването на ... още
След успешното представяне на Световното зимно ски първенство в Италия смолянските алпийци ще участват от 22 февруари в петдневното  състезание „Еделвайс Рапид 2015” в австрийските Алпи.
За първи път отбор от Българската армия ще участва в най-тежкото за годината  военно ски-състезание. То е част от подготовката на военнослужещите на голяма височина. Поради неговата сложност и трудност само 5 държави – Германия, Австрия, Швейцария, Полша и България са заявили участие.
 Състезателите ще трябва да изминат 40 километра за два дни в пресечена местност на надморска височина от 1800 до 4500 метра. Те  ще нощуват на палатки и ще  преодоляват 12 препятствия – стрелба с автомат, хвърляне на граната, евакуация на ранен, стрелба с ... още
Формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 52590 – Ямбол от състава на 2-ра механизирана бригада, извърши вчера, 19 февруари, разузнаване, транспортиране и унищожаване на невзривен боеприпас.
Боеприпасът, открит от гражданин в района на землището на ямболското село Зимница, 60–милиметров бронебоен силно корозирал снаряд, е унищожен по електрически способ на 500 м северно от мястото на намиране, под ръководството на командира на ФОППБ 11 капитан Димитър Дренски.
 
С тържествен ритуал днес, 20 февруари, в Командването на Сухопътните войски беше  отбелязано  преминаването в резерва на полковник Любомир Димитров – началник на сектор в отдел „Операции”.
Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев благодари  на полковник Димитров  за дългогодишната му безупречна военна служба в Сухопътните войски и му пожела здраве и успехи във всички начинания занапред.
         Със заповеди  на министъра на отбраната Николай Ненчев, на  началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов и командира на Сухопътните войски генерал - майор Андрей Боцев, полковник Любомир Димитров беше награден с предметни награди.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени