• Формирование от Сухопътните войски чества своя празник

  • Военнослужещи от Сухопътните войски с благотворителна проява в навечерието на Великден

  • Подготовка по „Специална лична защита“ на военнослужещи от Сухопътните войски, съвместно със Служба „Военна полиция“

   
   
НОВИНИ
На 04.05.2015 г. делегация от Япония бе на посещение във военно формирование 28610 – София. Делегацията бе ръководена от държавния министър на отбраната – г-н Акира Сато и вклюваше общо единадесет официални лица, сред които бе и посланика на Япония – г-н Такаши Коидзуми. Част от посещението включваше и запознаване със способностите на 78 батальон за Гражданско-военно сътрудничество и психологически операции, разположен в софийския квартал Горна Баня.
Пред делегацията бе изнесена презентация, с която официалните лица бяха запознати със способностите и задачите на батальона.
След това рота „CIMIC” демонстрира развръщане на CIMIC център, като пред делегацията бяха презентирани целите и възможностите на центъра, както и условията в които може да ... още
Днес, 7 май, продължават дейностите на военнослужещите от Специализираната тактическа група, с командир майор Стоян Митков, по разузнаване и повърхностно прочистване на прилежаща територия в административния и производствения райони на ВМЗ - Сопот, разузнаване и повърхностно прочистване на площи в зоната между едно и трикилометровия радиуси от епицентъра на взрива, разузнаване и повърхностно прочистване на прилежаща територия в еднокилометровите радиуси от епицентрите на първия и втория взривен инциденти извън производствения и складовия райони, както и повърхностно прочистване на епицентъра на първия взривен инцидент.
При изпълнение на задачите на 5 май, бе разузната и повърхностно прочистена площ от 247 дка в района на складовата и производствената бази и площ от 627 дка в ... още
Сухопътните войски отбелязаха с тържествени мероприятия и военни ритуали Празника на Българската армия – 6 май.
АСЕНОВГРАД
На 06.05.2015 г. в град Асеновград и село Болярци – община Садово, се проведоха мероприятия, във връзка с честването на Деня на храбростта и празник на Българската армия.
В село Болярци от 10.00 часа пред паметника на загиналите във войните за национално обединение се проведе ритуал „Поднасяне на венци”, в който взеха участие 20 военнослужещи от военно формирование 24490 – Асеновград. На мероприятието присъстваха представители на община Садово, кмет на село Болярци, жители на селото и ученици.
От 11.30 часа на площад „академик Николай Хайтов” се проведе ритуал „Издигане на националното ... още
Днес, 05.05.2015 г. на площад „Георги Измирлиев”, пред зала „22 Септември”се проведе тържествен ритуал по изпращане на Екип от съветници и група за непосредствена охрана за участие в Международната мисия на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане в Афганистан- „Решителна Подкрепа”. Приемащ строя бе командирът на военно формирование 26 400- подполковник Иван Иванов, а командващ ритуала- заместник командира на формированието- майор Кирил Спаневиков.
Гости на ритуала бяха: Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, Кметът на община Благоевград- Г-н Атанас Камбитов, Заместник Областният управител на Благоевград- Г-н Асим Адемов, Главният секретар на Област Благоевград- Г-жа Дияна Атанасова, Директорът на ОД на МВР- старши ... още
Днес, 5 май, продължават дейностите на военнослужещите от Специализираната тактическа група по разузнаване и повърхностно прочистване на прилежаща територия в административния и производствения райони на ВМЗ - Сопот, разузнаване и повърхностно прочистване на площи в зоната между едно и трикилометровия радиуси от епицентъра на взрива и разузнаване и повърхностно прочистване на прилежаща територия в еднокилометровите радиуси от епицентрите на първия и втория взривен инциденти извън производствения и складовия райони и повърхностно прочистване на епицентъра на първия взривен инцидент.
Продължава и готовността на военнослужещите за подпомагане дейността на разследващите органи и извършване на действия по сигнали на местната власт/органите на МВР и/или разузнаване и обезопасяване на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени