• РОТНО-ТАКТИЧЕСКО УЧЕНИЕ С БОЙНА СТРЕЛБА НА ПОЛИГОН „СЛИВНИЦА“

  • Турнир по футбол на малки вратички по случай 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия

  • Стрелба на артилеристи от Сухопътните войски на временен учебен център ⹂Марково“ край Шумен

   
   
НОВИНИ
Любителското художествено творчество е естествено продължение на утвърдените с години традиции в тази област. Творческите изяви на самодейните изпълнители и състави от 61 Стрямска механизирана бригада допринасят за издигане на авторитета на военнослужещите сред обществеността и повишаване на мотивацията за военна служба.
След като премина индивидуалната подготовка и репетиции във военните формирования на 61 мбр, на 14.05.2015 г. в народно читалище „Васил Левски” в град Карлово се проведе ежегодния преглед на любителското художествено творчество под надслов: „61 Стрямска механизирана бригада и приятели.”
В прегледа взеха участие всички формирования на бригадата с представителни индивидуални изпълнители и състави, а концертната програма премина под ... още
Над 100 военнослужещи от военните формирования в гарнизон Плевен и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски се включиха днес, 15 май, в тържествата по повод празника на града. В тях участваха председателят на Народното събрание Цецка Цачева, депутати, представители на държавната и местната изпълнителна власт, командири и военнослужещи от военни формирования  22160, 38220 и 42800 в гарнизона, членове на военно-патриотичните съюзи, общественици.
 
Пред параклиса-мавзолей „Св. Георги Победоносец” бяха издигнати знамената на България и Европейския съюз. Представителна рота от военните формирования от гарнизон Плевен и  Представителният духов оркестър на Сухопътните войски преминаха в тържествен марш.
Двудневно състезание – викторина, с участието на ученици от 10-ти клас от  осем училища от град Стара Загора, изучаващи начална военна подготовка, се проведе на 14 и 15 май във Военен клуб – Стара Загора. То беше организирано от военно формирование 24 150 и Военното окръжие в града, с подкрепата на общината. Учениците отговаряха на въпроси от пълния курс на „Сборника по подготовка за отбраната на страната”. Познанията на учениците за военната професия и военните традиции, както и техните практически умения при сглобяване и разглобяване на 7,62 мм автомат ”Калашников” и поставяне на противогаз, оценяваше комисия, с председател полковник Недялко Ников – заместник-командир на военно формирование 24 150 – Стара ... още
Формирования от Сухопътните войски продължават и днес, 15 май, дейностите в помощ на населението и на държавни институции. Специализирана тактическа група от военни формирования  28 880 - Белене и  34 750 – Карлово, в състав от 82 военнослужещи, участва в операцията по ликвидиране на последствията от инцидента в складовата база на ВМЗ – Сопот до село Иганово. Военнослужещите извършват разузнаване и повърхностно прочистване на територия във и извън складовата база, в  зоната между едно- и трикилометровия радиус от епицентровете на взривовете. При изпълнение на задачите вчера, 14 май, те разузнаха и прочистиха от осколки и невзривени боеприпаси общо 2 429 дка, включващи административни и производствени райони в складовата база, земеделски площи, залесени и ... още
На 14.05.2015 г. на учебен полигон „Ново село” екипажите на две танкови роти от Център за подготовка на командири и мерачи на бойни бронирани машини от Център за подготовка на специалисти – Сливен изпълниха второ упражнение от контролните стрелби денем.
Първа рота, с командир капитан Пенко Бурлаков, и втора рота, с командир капитан Красимир Николов, постигнаха добри и отлични резултати с въоръжението на танк Т-72.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени