• РОТНО-ТАКТИЧЕСКО УЧЕНИЕ С БОЙНА СТРЕЛБА НА ПОЛИГОН „СЛИВНИЦА“

  • Турнир по футбол на малки вратички по случай 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия

  • Стрелба на артилеристи от Сухопътните войски на временен учебен център ⹂Марково“ край Шумен

   
   
НОВИНИ
По повод 1 юни – Международния ден на детето, във военните формирования на Сухопътните войски ще се проведе „Ден на отворени врати”.
По време на „Деня на отворените врати” са планирани покази на образци на въоръжение, бойна техника и снаряжение, разглеждане на учебно-материалната база, присъствие на демонстрации, посещения на войскови музеи и други форми на работа с децата и учащата се младеж, които издигат престижа на Сухопътните войски и Българската армия.
На организираните във формированията мероприятия ще присъстват деца и ученици.
В гарнизон Стара Загора събитието ще се проведе на 29.05. от 10.00 часа в района на военно формирование 48430 – Стара Загора.
Днес, 26 май, продължават дейностите на военнослужещите, намиращи се в района на ВМЗ - Сопот до с. Иганово, общ. Карлово по преодоляване на последствията от инцидента. На 25 май бе извършена ротация на военнослужещите от Специализираната тактическа група. Командир на групата вече е майор Стоян Митков.
След приключване на дейностите по разузнаване и повърхностно прочистване на прилежаща територия в административния и производствения райони на ВМЗ - Сопот, разузнаване и повърхностно прочистване на площи в зоната между едно и трикилометровия радиуси от епицентъра на взрива и на прилежащата територия в еднокилометровите радиуси от епицентрите на първия и втория взривен инциденти извън производствения и складовия райони, задачите които военнослужещите продължават да изпълняват са ... още
От 18 до 22 май 2015 г. на огневи комплекс „Батмиш”, в кабинетите и на плаца на военно формирование 22220 – Сливен беше проведена подготовка на подразделения по противодействие на импровизирани взривни устройства при разчистване пътища в пеши строй със специализирано оборудване и екипировка с военнослужещи от Сухопътните войски.
Занятията проведе мобилен тим инструктори от състава на Командването за съвместна подготовка на силите на САЩ в Германия, JMRC Multinational Hohenfels.
Българските военнослужещи получиха ценни нови знания и ги тренираха под ръководството на тримата инструктори Robert Weir, Travis O`Leary, Russell Stokes.
Обучението е в изпълнение „План за съвместна българо-американска подготовка и учения в страната и чужбина през 2015 ... още
На 21-22 май 2015 г. още едно ротно тактическо учение на полигон „Ново село” проведе Център за подготовка на специалисти – Сливен.
„Отбрана на танкова рота на самостоятелно направление в планинско гориста местност” осъществи Първа танкова рота с командир капитан Тончо Димитров от Център за подготовка на механик водачи на бойни бронирани машини (ЦПМВББМ), под ръководството на подполковник Пламен Белчев.
В предходните дни беше извършено второ упражнение от контролните стрелби с въоръжението на танк Т-72 „Стрелба по появяващи се и движещи се цели със смяна на огневите позиции”. Много добри резултати постигнаха военнослужещите от първа рота с командир Тончо Димитров и втора рота с командир капитан Георги Костадинов от ЦПМВББМ.
Днес, 21.05.2015 г. от 09.00 ч. военнослужещи от 101 Алпийски батальон град Смолян участваха в ритуал по повод честването на 80 години от откриване на паметника в село Стойките.
От 12.00 ч. по повод храмовият празник ,,Свети Свети Константин и Елена" се проведе водосвет. След слово на командира на военно формирование 28330 – Смолян подполковник Димитър Кацаров бяха връчени грамоти на ветерани и военноинвалиди от името на министъра на отбраната Николай Ненчев.
Присъстваха заместник-областният управител на град Смолян Андриян Петров, заместник-кметът на града Марин Захариев, заместник-командирът по логистичното осигуряване на 68-ма бригада специални сили полковник Горчев, много гости и граждани на град Смолян.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени