• Формирование от Сухопътните войски чества своя празник

  • Военнослужещи от Сухопътните войски с благотворителна проява в навечерието на Великден

  • Подготовка по „Специална лична защита“ на военнослужещи от Сухопътните войски, съвместно със Служба „Военна полиция“

   
   
НОВИНИ
Днес, 21.05.2015 г. от 09.00 ч. военнослужещи от 101 Алпийски батальон град Смолян участваха в ритуал по повод честването на 80 години от откриване на паметника в село Стойките.
От 12.00 ч. по повод храмовият празник ,,Свети Свети Константин и Елена" се проведе водосвет. След слово на командира на военно формирование 28330 – Смолян подполковник Димитър Кацаров бяха връчени грамоти на ветерани и военноинвалиди от името на министъра на отбраната Николай Ненчев.
Присъстваха заместник-областният управител на град Смолян Андриян Петров, заместник-кметът на града Марин Захариев, заместник-командирът по логистичното осигуряване на 68-ма бригада специални сили полковник Горчев, много гости и граждани на град Смолян.
От началото на операцията по ликвидиране на последствията след взривовете в складовата база на ВМЗ - Сопот до с. Иганово, Специализираната тактическа група от състава на Сухопътните войски извърши повърхностно прочистване на  22 621 дка земеделски земи и район от 2 639 дка в складовата база. До днес военнослужещите откриха и предадоха на представител на РПУ- Карлово общо 2 919  боеприпаса, както и 13 537 остатъци от боеприпаси без взривно вещество и 1 159 кг скрап, които са предадени на ВМЗ-Сопот.
Днес, 21 май, Специализираната тактическа група продължава дейностите по разузнаване и повърхностно прочистване в район, разположен в еднокилометровия периметър от епицентровете на двата взрива.  В състава й са включени 35 военнослужещи от военни ... още
Днес, 20.05.2015 г. на ГУЦ „Люляк” по случай 24-ти май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, се проведе показ на стрелби и стрелби с налично въоръжение и техника пред ученици от 10-ти клас от 8 училища от град Стара Загора, изучаващи начална военна подготовка.
Учениците имаха възможност да проведат стрелба и да опитат боб чорба приготвена в полева кухня, на полеви условия, като награда за показани добри резултати от проведено двудневно състезание – викторина по начална военна подготовка във Военен клуб – Стара Загора.
Мероприятието се организира със съдействието на община Стара Загора, Военно окръжие – Стара Загора и командването на 2 Тунджанска механизирана бригада и на него присъстваха областният управител на ... още
Днес, 20 май, продължават дейностите на военнослужещите от Специализираната тактическа група по разузнаване и повърхностно прочистване на прилежащата територия в складовия район на ВМЗ - Сопот до с. Иганово, общ. Карлово, и в еднокилометровия периметър от епицентрите на първия и втория взривен инциденти извън района на ВМЗ - Сопот до с. Иганово, общ. Карлово
При изпълнение на задачите вчера, 19 май, бе разузната и повърхностно прочистена площ от 88 дка в района на складовата база и площ от 205 дка в прилежащата територия в еднокилометровите радиуси от епицентрите на първия и втория взривен инциденти извън производствения и складовия райони на ВМЗ - Сопот.
Няма открити боеприпаси и предадена скрап.
Продължава и готовността на военнослужещите за подпомагане дейността на ... още
30 военнослужещи от състава на военните формирования 42800 – Плевен и 32990 – Пловдив участват в провеждащата се от 18 до 29 май на полигон Бабадаг, Румъния съвместна подготовка „Platinium Eagle 2015”.
В нея участват формирования от Морската пехота на САЩ, Сухопътните войски на Румъния и Кралската морска пехота на Англия.
Ръководител на подготовката от българска страна е майор Калин Карадимов от състава на военно формирование 42800 – Плевен.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени