• Завърши полевото обучение на 4-ти артилерийски полк на учебен полигон „Корен“

  • Ротно-тактическо учение с бойна стрелба на формирования от Сухопътните войски

  • Тактическо учение в 61-ва механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
На 14.05.2015 г. на учебен полигон „Ново село” екипажите на две танкови роти от Център за подготовка на командири и мерачи на бойни бронирани машини от Център за подготовка на специалисти – Сливен изпълниха второ упражнение от контролните стрелби денем.
Първа рота, с командир капитан Пенко Бурлаков, и втора рота, с командир капитан Красимир Николов, постигнаха добри и отлични резултати с въоръжението на танк Т-72.
Днес, 14 май, военнослужещите от Специализираната тактическа група, с командир майор Николай Николаев, продължават да извършват дейности по разузнаване и повърхностно прочистване на прилежаща територия в складовия район на ВМЗ - Сопот до с. Иганово, общ. Карлово, разузнаване и повърхностно прочистване на площи в зоната между едно и трикилометровия радиуси от епицентъра на взрива и на прилежащата територия в еднокилометровите радиуси от епицентрите на първия и втория взривен инциденти извън производствения и складовия райони.
При изпълнение на задачите вчера, 13 май, бе разузната и повърхностно прочистена площ от 100 дка в района на складовата и производствената бази и площ от 627 дка в зоната между едно и трикилометровия радиуси от епицентъра на взрива, включваща залесени и ... още
В ход е подготовката на механизирана рота от състава на многонационална бойна група на Европейския съюз HELBROC.
Контингентът беше сформиран и започна подготовката си през м. март 2015 г. Заместник-командир на многонационалната бойна група на Европейския съюз HELBROC, той и национален командир на българския контингент е полковник Тони Трифонов, началник на сектор „Поуки от практиката, оценка и анализ на бойната подготовка и мисиите” в отдел „Бойна подготовка на войските” в Командване на Сухопътните войски. В националният елемент е и командирът на 31-ви механизиран батальон подполковник Николай Александров, а заместник-командирът на батальона майор Стоян Червеняков е щабен офицер в щаба на силите.
Механизирана рота HELBROC се състои от 120 ... още
Среща между командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев и заместник-командира на 4-та пехотна дивизия на САЩ и командващ на операцията „Atlantic Resolve” бригаден генерал Майк Тарса се проведе днес, 13 май, в командването на Сухопътните войски.
Пред госта беше изнесен брифинг на тема „Състояние и перспективи за развитието на Сухопътните войски”.
В хода на разговорите беше обсъдена съвместната подготовка между формирования от състава на Сухопътните войски на САЩ и на България.
Двамата командири набелязаха мерки за повишаване ефективността на съвместната подготовка и оперативната съвместимост между формированията на двете страни.
На 12-13 май 2015 г. Център за подготовка на специалисти – Сливен проведе ротно тактическо учение на тема „Настъпление на танкова рота без съприкосновение с противника в планинска гориста местност”.
На полигон „Ново село” танковата рота с командир капитан Пенко Бурлаков демонстрира отлична тактическа и огнева подготовка, взаимодействие с усилващите подразделения и много добро комуникационно обезпечаване.
Ръководителят на учението майор Евтим Максимов, началник на щаба на Център за подготовка на командири и мерачи на бойни бронирани машини, определи като добри постиженията на подготвяните в центъра му екипажи и сподели, че поставят летвата още по-високо.
Учението беше наблюдавано от личния състав на щаба и управлението на Центъра за ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени