• Инициативите за Празника на 42-ри механизиран батальон – Ямбол събраха много приятели

  • Курс за обучение на инструктори по алпийска подготовка в 61 механизирана бригада - Карлово

  • Участие на военнослужещи от Сухопътните войски в полево лагерно обучение и тренировка по стрелба и управление на огъня на земната артилерия на учебен полигон „Корен”

   
   
НОВИНИ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 394
15.04.2018
Вчера, 14.04.21018 г. в гарнизонен военен клуб - Смолян аташето по отбрана на САЩ полковник Шанън Джонсън се срещна  със семействата на военнослужещите от състава на 101 алпийски полк, които в момента са на мисия в Афганистан. На нея основния инициатор за реализирането на това събитие, полковник Шанън Джонсън, изказа своята благодарност към професионализма и себеотдаването,които българските военнослужеши проявяват по време на мисията си, както и към техните семейства, за подкрепата която им оказват.
 
 Децата на военнослужещите участваха и се забавляваха в различни игри и състезания. Благодарност към близките на военнослужещите изказа и командирът на 101 алпийски полк полковник Димитър КАЦАРОВ.
 
13.04.2018
На 12 и 13 април 2018 г. 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово бе домакин на държавния военен  шампионат по дуелна и щафетна стрелба със 7,62 мм АК, който се проведе на УЦ „Анево“. В шампионата взеха участие представителните отбори на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, 61-ва механизирана бригада, 2-ра механизирана бригада, 68-ма бригада „Специални сили“ , служба „Военна полиция”, ВА „Г. С. Раковски” , ВВМУ „Н. Вапцаров” и НВУ ”Васил Левски”.
Командирът на 61 мбр бригаден генерал Пламен Йорданов откри турнира, като приветства отборите и им „пожела съревнованието да премине в спортсменски дух и победа за най-добрите“. Главен ръководител на шампионата бе ... още
13.04.2018
Вчера, 12.04.2018 г., военнослужещи от Бригадното командване и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски взеха участие в тържествена проверка - заря по случай празника на град Сандански.
Председателят на Народното събрание на Република България Цвета Караянчева прие строя на военнослужещите и рапорта на командващия зарята подполковник Кирил Спаневиков - командир на Трети механизиран батальон - Благоевград. В знак на добро партньорство и с пожелание за успешна съвместна работа тя връчи на кмета на община Сандански  Кирил Котев плакет на Народното събрание.
На честването присъстваха и областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, народни представители от 44-то Народно събрание, командирът на ... още
11.04.2018
В изпълнение на „План за дейността на Сухопътните войски през 2018 година” oт 09 до 20.04.2018 г. на учебен полигон (УП) „Корен” ще се проведе полево лагерно обучение с артилерийските формирования от Сухопътните войски. В него ще вземат участие над 580 военнослужещи със 120 броя бойна и специална техника от военните формирования в Асеновград, Ямбол, Казанлък, Пловдив, Свобода и  Мусачево.
          По време  на обучението ще се проведат тактически учения с бойни артилерийски стрелби с реактивен дивизион и батареите от самоходните артилерийски дивизиони. На 19.04, в края на полевия лагер, ще се проведе тренировка по управление на огъня от артилерията на Сухопътните войски. Началник на лагерния сбор е ... още
08.04.2018
Военнослужещи от състава на 55-ти инженерен полк в Белене унищожиха днес, 8 април, невзривен боеприпас. Модулното формирование, с ръководител старши лейтенант Милен Сотиров, беше активирано в 08:00 ч. тази сутрин.
 
Специализираният екип извърши разузнаване, транспортиране и унищожаване на силно корозирала граната Ф–1 /тип „Лимонка”/, намерена в частен дом в село Деков, община Белене, обл. Плевен.
 
При стриктно спазване на мерките за безопасност, невзривеният боеприпас беше унищожен на обезопасено място в района на полигон „Учебни полета” към формированието.
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени