• Президентът и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република Българи Румен Радев и президентът на Италианската Република Серджо Матарела посетиха учебен полигон „Ново село“

  • Слушатели от Военна академия „Г. С. Раковски” и военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада планират участие в тактическото учение „ТРАКИЙСКИ ВОЙН 24”

  • Формированията на 3-то бригадно командване в Благоевград и Враца отвориха врати по повод 6-ти май – Ден на Храбростта и Празник на Българската армия и 20 години от членството на България в НАТО

   
   
НОВИНИ
1 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 615
На тържествената церемония по сдаване и приемане на длъжността „Командир на военно формирование 54100”, в района на формированието, подполковник Димитър Полихронов прие длъжността от подполковник Георги Георгиев и представителното знаме на батальона като се закле да го пази чисто и неопетнено.
Строят на формированието беше приет от командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов.
В обръщението си пред строя бригаден генерал Христов благодари на подполковник Георгиев за успешно изпълнените задачи като командир, изрази увереността си, че ще продължи с професионализъм и отдаденост да издига престижа на Сухопътните войскини и му пожела успехи на новата длъжност.
Бригаден генерал Христов пожела висок дух за успехи на ... още
Обучение и усвояване на нов звукометричен комплекс новопридобит за артилерийските формирования.
Процеса на усвояване и въвеждане в експлоатация е поредната стъпка от модернизацията и постигането на оперативна съвместимост със съюзниците в НАТО и изпълнение на задачите за защита на страната.
 
На 20 и 21 февруари, в Център за подготовка на специалисти - Сливен се проведе работна среща със специалистите и отговорниците по физическата подготовка и спортната дейност във формированията на Сухопътните войски под ръководството на полковник Георги Малинов и подполковник Петьо Костов от Командването на Сухопътните войски.
Полковник Данчо Николов заместник-командир на ЦПС откри срещата и пожела на участниците високи резултати в шампионатите през 2024 г.
На срещата беше извършен анализ на физическата подготовка за 2023 година. Бяха набелязани мерки за подобряване на спортната база, придобиване на нова екипировка и обсъдени правилата за провеждане на военните шампионати. Беше разгледана новата визия на Командването за въвеждане на дисциплината „Специална лична ... още
Днес 20.02.2024 г., в 101 алпийски полк бе проведена официална визита от Корпуса на военните аташета в България. По време на посещението командирът на полка подполковник Стефан Димов изнесе брифинг и запозна гостите с историята на полка и серията от учения „Родопи“. Посещението продължи на връх „Перелик”, където бе направен показ на ски екипировка, оборудване и импровизирани съоръжения за оцеляване и бяха демонстрирани тактически действия за придвижване на патрул в планинско-гориста местност през зимата с използването на ски и моторни шейни. Демонстрацията завърши с операция по търсене и спасяване на пострадал от лавина.
 
Днес, 19 февруари, продължиха възпоменателните церемонии по повод 151-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата. Военнослужещи от Сухопътните войски положиха венци и цветя пред паметниците на Дякона в Плевен, Сливен, Смолян, Шумен, Димитровград, Петрич, Асеновград, Белене, Пловдив и Елин Пелин.
В  Карлово, родният град на Васил Левски, военнослужещи от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада участваха във  възпоменателен митинг-поклонение пред паметника на Апостола, където в знак на признателност бяха поднесени венци, цветя и гирлянд на славата.
 Преклонението завърши с шествие до Националния музей „Васил Левски“.
„Ако спечеля , печеля за цял народ – ако загубя, губя само мене си“!
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени