• Отблизо с професия „Войник”

  • Възпитаваме бъдещи патриоти – състезание с децата от клуб „Приятели на армията“ в 61 механизирана бригада

  • Венци и цветя в памет на генерал Владимир Вазов

   
   
НОВИНИ
1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 398
01.02.2018
На 31.01.2017 г. формированието за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия (ФОППБ) от състава  на военно формирование 54060 - Шумен от Сухопътните войски с ръководител капитан Ангел Иванов извърши разузнаване и унищожаване на 1 бр. 152 мм артилерийски снаряд, открит в района на гр. Търговище.
                                     
29.01.2018
НА 28 ЯНУАРИ 2018 Г. СЕ НАВЪРШИХА ТРИ ГОДИНИ ОТКАКТО СИ ОТИДЕ ГЕНЕРАЛ-МАЙОР НЕЙКО НЕНОВ НЕНОВ-КОМАНДИР НА СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ ОТ 01.11.12 Г. ДО 30.06.2014 г.
НЕКА ДА СИ СПОМНИМ ЗА ЧОВЕКА И ГЕНЕРАЛА, ДОБЛЕСТНИЯ БЪЛГАРСКИ ВОИН, КОМАНДИРА И ЛИДЕРА!
 
        От Ръководството и личния състав на  Сухопътните войски
26.01.2018
Занятия за повишаване на подготовката проведоха военнослужещите от формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за разузнаване, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси от състава на 55 инженерен полк.
Занятията започнаха на 22 януари под формата на лекции за затвърждаване на знанията и уменията относно реда за действие при оказване на помощ на населението, изготвяне и попълване на необходимата документация след приключване изпълнението на задачата, начините за неутрализиране на невзривени бойни припаси, мерките за безопасност при работа с тях, взривните вещества и средства за взривяване.
В хода им военнослужещите проиграха различни ситуации по откриване, разузнаване, транспортиране и унищожаване на боеприпаси.
Занятията се ... още
22.01.2018
Командирите на военни формирования от гарнизон Ямбол взеха участие в работна среща, организирана от  ръководството на Регионалния Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва „Георги Дражев“ с председател подп. о.р. Иван Тодоров.  На нея бяха обсъдени бъдещата съвместна дейност, свързана с родолюбивите инициативи за отбелязване на празничния национален и воински календар през годината, както и предложения за действия пред ямболската общественост в посока  съхранение на воинските традиции и добродетели, националните идеали и формиране на патриотични ценности.
За необходимостта от продължаване на съвместните родолюбиви инициативи в съвременните условия и съобразно планираните от формированията мероприятия за 2018 г., се обединиха в кратките си ... още
19.01.2018
Хасково е поредният град, който отбеляза 140 години от освобождението си с ритуал по поднасяне на венци и цветя. Представително подразделение от военно формирование 52740, от състава на Втора механизирана бригада, участва в честването пред паметникa-морена, който е символ на Освобождението на града и се намира срещу църквата „Света Богородица”. Молитва за покой на душите на хилядите загинали за освобождението  отправиха в съослужение хасковски православни свещеници. Пред храбростта на освободителите и пред саможертвата на хасковлии  се поклониха кметът на Хасково Добри Беливанов, областният управител  Станислав Дечев, заместникът му   д-р Стефка Здравкова, председателят на Общинския съвет Таня Захариева, командирът на  военно формирование ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени