• 37 новоназначени военнослужещи положиха военна клетва в гарнизоните Благоевград и Враца

  • Полево обучение и ротно тактическо учение с механизирана рота на многонационалната бойна група на Европейския съюз „HELBROC - BG” съвместно с пехотни формирования от Сухопътните войски на САЩ

  • Смолянските алпийци получиха висока оценка за участието си в голямото планинско учение „CAPRICORN 2018“

   
   
НОВИНИ
1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 389
22.11.2017
Вчера, 21.11.2017 г., военнослужещи от 101 алпийски батальон от състава на Сухопътните войски взеха участие в честването на 105-ата годишнина от Балканската война и освобождението на град Златоград. Празничният ден започна с ритуал по поднасяне на венци пред Паметника на загиналите във войните за национално обединение
Кулминацията на честванията бе тържествената заря-проверка пред паметника на Дельо Войвода, в която взеха участие и представителният оркестър на ВВС, блокове от учениците на ОУ "Васил Левски" и СУ Антим I от града. Зарята беше командвана от заместник – началника на щаба на 101 алпийски батальон капитан Владимир Сариев.
 На събитието присъстваха областният управител на Смолян  Недялко Славов, кметът на Златоград Мирослав Янчев, ... още
21.11.2017
През изминалата седмица на  УП „Ново село” се проведоха ротни тактически учения  с подразделения от състава на Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, по време на които бяха отработени темите „Танковата рота в отбрана на речен бряг” и „Танковата рота в настъпление”.
Ръководител на  ученията  бе майор Евтим  Максимов.     
Занятията  бяха  наблюдавани от  подполковник  Данчо Николов, заместник-командир на  ЦПС, началника на щаба на  61-ва Стрямска механизирана бригада полковник Станимир Христов, подполковниците Георги Калчев и Николай Радев от състава на  бригадата. 
      След завършване на учението на ... още
20.11.2017
Днес, 20.11.2017 г., военнослужещи от състава на Бригадно командване - Благоевград, честват своя празник!
Празничният ден започна с общ сутрешен развод на целия личен състав, на който бяха прочетени поздравителни адреси от командира на Сухопътните войски генерал – майор Михаил Попов и командирите на военни формирования от състава на войските.
Със своя заповед командирът на формированието полковник Красимир Кръстев награди с обявяване на „СЛУЖЕБНА БЛАГОДАРНОСТ” отличилите се през годината военнослужещи от Бригадното командване, Трети механизиран батальон - Благоевград и Десети механизиран батальон- Враца.
В поздравителното си слово към личния състав той благодари на военнослужещите и цивилните служители за усилията, упоритостта и отдадеността им при ... още
16.11.2017
Тържествено събрание-концерт по повод празника на Сухопътните войски – 19 ноември, се проведе днес, 16 ноември 2017 г. във Военна академия „Г.С.Раковски“.
„Преди 132 години, на 19 ноември в решителната битка при Сливница, българските офицери и войници по категоричен начин защитиха Съединението на България. С тази победа Българската войска не само завоюва правото на обединение за народа ни, но ясно заяви пред света, че от този момент България сама ще решава съдбата и бъдещето си на свободна страна“ – каза в приветствието си командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
Личният състав на войските бе поздравен от Президента на Република България и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили г-н Румен Радев, който каза: ... още
16.11.2017
По повод на тържественото честване на 132-ата годишнина от Сръбско-българската война и Празника на Сухопътните войски – 19 ноември, вчера, 15.11.2017 г., Ръководството на Сухопътните войски проведе традиционна среща с генерали от запаса, които са били в Ръководството на Сухопътните войски през годините.
 „Възползвам се от повода, в навечерието на нашия празник, да изразя моето уважение към всички вас. Искам да изкажа нашата най-искрена благодарност за всичко, което  направихте през годините за Сухопътните войски и Българската армия и да ви уверя, че днес воините от войските продължаваме с достойнство вашето дело, оставените от вас традиции и отстояваме с чест авторитета на Сухопътните войски”, каза в словото си командирът на Сухопътните войски ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени